Nytt hos Inos: Lär dig använda UTM-länkar för att spåra klick

UTM länkar Google Analytics
I veckans inlägg på Tech Thursday på Influencers of Swedens webbsida förklarar jag det här med UTM-länkar och hur du använder dem. Samt hur du gör när du vill se hur många som klickat på en utgående länk från din egen sida.
En UTM-länk innehåller lite extra parametrar som samlar in extrainformation till Google Analytics. Detta är livsviktigt för större företag som har massor av stora kampanjer igång och behöver mäta sina resultat.
Att använda UTM-länkar kan vara jättebra även i lite mindre sammanhang. Om du till exempel försöker få många att klicka in till din hemsida från olika sociala medier och mailutskick kanske du vill veta exakt vilken länk som flest har klickat på. Då lär du dig var du ska satsa krutet och vilken av dina kanaler som är mest framgångsrik för ändamålet.
Eller om du bygger på en ny hemsida och vill se i vilket läge användarna klickar på din ”Call to action”-knapp (”Boka”, ”Anmäl dig nu” eller ”Köp”). På så vis kan du lära dig mer om användarna och hur ditt budskap landar hos dem.

Läs inlägget >> Tech Thursday: UTM-länkar – spåra länkklick i Google Analytics

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!