Jeanne D’Arc, Marie Antoinette och Gustav III får liv i P3 Historia


När jag var påväg till Berlin så började jag lyssna på podden P3 Historia. Programledaren och historieläraren Cecilia Düringer berättar om personer och händelser ur historien som gestaltas med uppläsningar och ljud.
Jag tycker historia är väldigt intressant men insåg när jag lyssnade på denna podd att jag verkligen haft dålig koll på många historiska personer. Som Jeanne D’Arc och Rasputin. Drottning Kristina var t.ex. en queer-drottning som gick sin egen väg – även om jag hade lite koll på det så lärde jag mig massor av det avsnittet.
Ett annat avsnitt, det som jag lyssnade på först, var det om häxprocesserna i Sverige. Också något det känns som att man har koll på men jag blev verkligen jätteberörd av avsnittet. Helt sjukt att ett helt samhälle kunde drabbas av en sådan masshysteri?
Det slutade med att jag sträcklyssnade alla avsnitt av podden under min Berlin-resa och jag hoppas verkligen det kommer fler säsonger av programmet!

Har du några bra poddtips i ungefär samma stil? Langa ?

4 reaktioner på ”Jeanne D’Arc, Marie Antoinette och Gustav III får liv i P3 Historia”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering