Jeanne D’Arc, Marie Antoinette och Gustav III får liv i P3 Historia


När jag var påväg till Berlin så började jag lyssna på podden P3 Historia. Programledaren och historieläraren Cecilia Düringer berättar om personer och händelser ur historien som gestaltas med uppläsningar och ljud.
Jag tycker historia är väldigt intressant men insåg när jag lyssnade på denna podd att jag verkligen haft dålig koll på många historiska personer. Som Jeanne D’Arc och Rasputin. Drottning Kristina var t.ex. en queer-drottning som gick sin egen väg – även om jag hade lite koll på det så lärde jag mig massor av det avsnittet.
Ett annat avsnitt, det som jag lyssnade på först, var det om häxprocesserna i Sverige. Också något det känns som att man har koll på men jag blev verkligen jätteberörd av avsnittet. Helt sjukt att ett helt samhälle kunde drabbas av en sådan masshysteri?
Det slutade med att jag sträcklyssnade alla avsnitt av podden under min Berlin-resa och jag hoppas verkligen det kommer fler säsonger av programmet!

Har du några bra poddtips i ungefär samma stil? Langa ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Jeanne D’Arc, Marie Antoinette och Gustav III får liv i P3 Historia”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!