Snart är hösten här – här är mina planer


Hej! Hur har ni det så här i sommaren sista månad? Jag har, som vissa av er kanske märkt, tagit det väldigt piano med bloggandet de senaste veckorna. När jag inte jobbat på radion så har jag försökt att njuta av sommaren genom att umgås med vänner, ta det lugnt, äta gott och allt sådant där.
Jag har även tagit det väldigt chill med sociala medier. Såklart kollar jag en hel del men jag har inte publicerat så mycket. Det är nyttigt med paus från sådant ibland. Det kan till och med en heavy user som jag erkänna.
Den här veckan är min sista på Sveriges Radio för den här gången. Nästa vecka tänkte jag försöka få lite ordning på bloggplaneringen, företaget och höstplanerna. Därefter tänkte jag ta en semestervecka (så gott det går) och samla kraft inför hösten.
Så runt den 28 augusti kör jag igång igen med bloggen och firman på 100%! PEPPEN! 
Jag tänkte ta tillfället i akt att berätta lite om mina planer.

Jag åker till teknikmässan IFA i Berlin

Direkt veckan när jag drar igång med företaget på allvar igen så ska jag åka iväg på ett jättekul äventyr. Fitbit har frågat mig om jag vill åka till IFA, en stor teknikmässa i Berlin, för att göra ett sponsrat samarbete om deras nyhet som de ska lansera där (vet inte vad det är än). Spännande! Såklart jag vill det, sa jag!!!!
Utöver det sponsrad samarbetet så kommer jag ha tid att gå runt på mässan och spana in det senaste från teknikens värld. AAAH drömmen ju ? Plus har aldrig varit i Berlin så bara det är ju en upplevelse.

Businessfokus och tydligare erbjudanden

Under de här månaderna som jag varit frilans mer eller mindre på heltid så har jag hållit på med en rad olika saker i min verksamhet. Jag har byggt hemsidor, gjort grafisk design, föreläst, hållit workshops, coachat, gjort sponsrade samarbeten, medverkat i medier med mycket mera.
Ett stort fokusområdet för hösten är för mig att bli tydligare i vilka tjänster jag erbjuder, spetsa in mig och renodla mer och lägga min tid på det som känns mest givande.
Detta har jag jobbat med lite i pauserna här under sommaren… mer om det inom kort!

Jag föreläser – och vill föreläsa mer

Under våren så började jag föreläsa och till hösten så har jag redan flera föreläsningar bokade inom en rad ämnen och områden. Det känns så himla kul!!!
Föreläsningar är en del i min portfölj av tjänster som jag absolut vill utveckla mer.
Så om du vet någonstans jag borde föreläsa eller om du vill boka mig till något – tveka inte att höra av dig!

Aftonbladet Morgon fortsätter

Jag kommer även under hösten att vara med som teknikexpert i Aftonbladet Morgons Tekniksvep!!! Det känns jättekul att fortsätta samarbetet med Aftonbladet.
Så ni får fortsätta ställa klockan på 07.30 varje måndagmorgon – okej? Vi säter igång den 14 augusti.

Ett ✨ hemligt ✨ projekt?

Till hösten så har jag också ett eventuellt för-närvarande-hemligt projekt på gång!!! CLIFFHANGER! Jag ska på ett möte om det nästa vecka så håll tummarna.
Om det går vägen och i lås så är det lite utav en dream come true…

Starta podcast – jag letar företagspartner

Jag har ju berättat tidigare att jag är sugen på att starta en podd. Inte vilken podd som helst heller utan en superintressant, välproducerad podd om teknik och det digitala samhället och hur det på olika sätt påverkar, förändrar och förvandlar oss människor. 
Jag tror ju på att man måste berätta för världen vad man söker för att få det. Så därför tänker jag slänga ut detta i universum som ett första steg i att göra det till verklighet:

För att ha råd att göra detta skulle jag behöva en företagspartner. Typ ett tech-bolag som tycker detta ämne är lika intressant som jag tycker och som är peppade på att lägga till en podcast i sin marknadsföringsportfölj. 

Så, universum, do your work. Jag tänkte börja med att göra en pilot så länge. ?

… och mycket mycket mer

Det här är bara en bråkdel av planerna för hösten inser jag när jag skriver ned dem. Jag ska också:

 • Åka på Tjejer kodar i Barcelona och testa att programmera spel
 • Berätta om ett nätverk jag blivit med i och vad det innebär (lanseras i höst!)
 • Skaffa ett eget kontor (!!!) (med Karro!)
 • Lansera min och Karros startup!
 • Relauncha hela bloggen med ny design! (Relaunch party??)
 • Utveckla och göra mer med Gaming Queens-gruppen, FB-gruppen för kvinnor/icke-män som spelar. Har engagerat fyra nya peppade admins som redan gör underverk!

Med mera med mera!

Är ni peppade på hösten? Vad ska ni hitta på? Vad tror ni om mina planer? ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

17 reaktioner på ”Snart är hösten här – här är mina planer”

 1. Alltså woow vilken businesspepp du levererar! Nu blev jag riktigt taggad på hösten. Jag ska dock precis som du först njuta extra mycket av den sista biten av sommaren. Jag har bara haft en veckas semester och då gäller det att ta det lite lugnare på jobbfronten den övriga tiden. Längtar SÅ till din podd. Du är väldigt verbal och *rapp i käften* + att du levererar nya perspektiv.
  Kram <3

 2. Jag blir SUPERexalterad över allt du ska göra Elin!! Så himla bra allting. Jag vill komma på fest på relaunch party 🙂
  Din podd kommer jag DEFINITIVT att lyssna på. Kommer jag på något bra företag så mejlar jag!
  Mitt mål för hösten är att söka enligt budget, leverera en sjuhelvetes bra scen på Allt för hälsan (bygger program och modererar) och också snida om företagskostymen lite 🙂
  Cliffhanger – vill veta nu!!
  Kram
  Emilia

 3. Alltså, det är så himla inspirerande att se hur andra planerar och strukturerar sina arbetsliv. Och så coolt att du har så mycket viktiga och spännande grejer på gång!

 4. Låter spännande med ”Cliffhanger”! 🙂
  Ser framför mig hur du hänger från en klippa i ena handen och kikar tusen meter ner i avgrunden.. Men jag hoppas samtidigt att du slipper det för roligare kan man väl ha? 🙂
  Själv hade jag gärna tagit en tur på en MC i Norge, eller följt med Annelie Utter, till Brasilien och fotat Jaguarer. Har skrivit om den resan just nu inne på hittaupplevelse.se – Vilka resor den kvinnan får vara med om. Jag är grön av avundsjuk, går i kermitgrön färg härhimma. Men jag får nöja mig med att ta en tur på vår fina, vita nyköpta elcykel, Ecoride. Och naturen och Brasilien är väl fint. Men vi har ju en grön tomt på 5000 kvadratmeter, gumman min och jag. Här smyger visserligen inte jaguarer i buskarna, men väl vår huskatt, Mysan. Hon busar med alla hönsen, vi har ett 40-tal, så fåglar finns det ju också här. Kajmaner, hade kanske varit trevligt att ha ( eller? ) men det får vi klara oss utan..
  Ha en fortsatt underbar sommar, Elin!

 5. Du är så himla inspirerande med din målmedvetenhet. Jag får alltid den där känslan av att ”det bara är att göra det” och en lätthet i det. Det ger också mig en push i ryggen. Nu kommer det bli så mycket fokus på studierna, men jag är lite sugen på att paketera lite tjänster jag med. Föreläsningar är en sån grej, men också att förbereda för att i framtiden kunna erbjuda stöd utifrån min erfarenhet och kunskap genom nätet. Ska bli så spännande att se vad den där hemligheten är! 😀

  1. Tack Wilda du är så fin! ❤️
   Åh ja jag tror verkligen du har många kunskaper och erfarenheter som du kan dela med dig av både professionellt och nu i akademin. Ska bli så kul att se vad du kommer ta med dig både till och från din utbildning. ❤️

 6. Låter så himla roligt!!!<3 Ska bli spännande att se vad den hemligheten är! Framöver kommer det bli mycket fokus på jobbet så jag ser exalterat fram emot denna höst 😀

 7. Åh ja! att podda är typ det ROLIGASTE. Om du inte hittar en mediapartner kanske du kan testa med en kickstarter? Det gick ju strålande för Bladen Brinner. Jag skulle lätt slanta in.

 8. Pingback: Min jobbhöst - det här är grejerna jag gör!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!