Länk-kärlek: Sommar 2017

dela mera länkkärlek bloggar tips
Hej kära vänner!
Längtar så tills jag ska jobba med bloggen och företaget på heltid igen. Men just nu går det lite på sparlåga eftersom jag sommarjobbar på Sveriges Radio några veckor. Det är skönt på ett sätt med lite fasta rutiner när alla andra ändå har semester.
Nu när jag själv inte producerar lika mycket blogginlägg och annat så har jag kunnat lägga tid på två viktiga saker. Den ena är att fixa en ny sida för att promota mina tjänster som företagare. Riktad mot personer som vill anställa mig som föreläsare, journalist, workshopledare, coach, konsult eller för reklamsamarbeten här på bloggen.
Det känns som en så himla bra sak att göra under sommaren för det tar tid att verkligen jobba med design, bilder och texter för att få allt att kännas rätt. 
Den andra saken jag hinner med bättre nu än annars är att läsa andras bloggar! Därför tänkte jag tipsa om några favoriter:

Elsa Billgrens sommarhus på Gotland

Foto: Elsa Billgren
Att få följa med i Elsas sommarhus-resa den här sommaren har verkligen varit lisa för själen på något sätt. Att läsa om både loppisfynd och husbesvikelser. Lyckokänslor och ångest. Det är så mänskligt samtidigt som det är så o-er-hört magasin-sommarhärligt på samma gång. Sitter och lever mig in i bilderna som i en fin film.

Wilda ska bli socionom

Foto: Wilda / Reaktionista.se
Jag blev så glad när jag såg att finaste Wilda kommit in på socionom-utbildning. HURRA! Här har vi en brud som verkligen förtjänar allt gott i världen. Det är så fint att få följa Wildas fina reflektioner kring livet och själen och jag tror hon kommer bli en ypperligt bra socionom. Grattis!

Annies eminenta guide till bra öl-hak på Söder

Foto: Annie Månsson / Vegokäk
Annie är en av få riktiga Söderbönor jag känner och en som har koll på det där med öl och bra atmosfär. Så därför litar jag hundra procent på hennes omdömen i den här guiden till bra ölhäng utomhus på Södermalm (utan inträde).
Som den lantis jag är har jag nästan lust att skriva ut och spara i väskan för nästa Stockholmstripp. ☺️
Missa inte heller Annies briljanta mat-videos på Gastrofys Facebooksida. T.ex. det här favoritreceptet:

Linda Hörnfeldt ska skriva en bok om influencers

Foto: Linda Hörnfeldt / Lalinda
Bästa Linda som är VD för Influencers of Sweden håller i detta nu på att skriva en bok om yrket som influencer! Som en typ av handbok eller fackbok för den som är nyfiken på hur det funkar det här med att tjäna pengar på instagram, blogg eller youtube (t.ex.).
Jag är SÅ peppad på denna bok. Ser fram emot att läsa den. Det är också jättemysigt att få följa med i Lindas bok-skrivar-resa.
Bonustips: om du vill höra Linda prata mer om boken lyssna på entreprenörs-podden ”Vad fan håller jag på med?”.

Magisk nutella hos Agnes på Cashew Kitchen

Foto: Agnes / Cashew Kitchen
ALLTSÅ! Smäller man inte bara av?? Den här veganska nutellan med bara 4 ingredienser hittar du hos briljanta Agnes / Cashew Kitchen.
Jag tycker sommaren är en ypperlig tid för att skapa sommarlovsstämning genom t.ex. att ha choklad på mackan. Även om du inte är någon särskilt ambitiös matlagare (räcker upp handen) så är Agnes blogg en så himla fin källa för fotoinspiration, klokheter om livet och entreprenörskap.
Om du är egen företagare tycker jag att du ska kolla in hennes inlägg om hur man kan tänka om att ta semester som egen företagare och frilans (engelska).

Anna María aka Dnilvas magiska semester i Italien

Foto: Anna María / Dnilva
När man själv sitter i ett regnkallt Sverige kan det vara härligt att bara få fly iväg till sol, bad och god mat i Italien. Jag tycker Anna María fångar det SÅ bra i sina inlägg från huset hon och hennes kompisar hyr. Man får massa bra idéer för framtida semestrar och fester dessutom. Vill bara bygga en egen poolparty-bar nu direkt (även fast jag inte ens har en pool).
Om du blir sugen på att göra en liknande semester själv så har Anna María skrivit en briljant guide om vad du bör tänka på när du hyr hus i Italien. Jag var ju med min famlij och släkt i Apulien i Italien förra sommaren. Då hyrde vi en fantastisk villa så det är en semesterform jag varmt kan rekommendera.
Förresten så älskar jag verkligen designen på Dnilva-bloggen. Den är stor inspiration när jag håller på och tar fram min nya design. Det kanske inte kommer synas supermycket i slutresultatet men är ofta inne och smygkikar på Dnilva.se när jag ska ta beslut gällande Teknifiks nya outfit.

Emilias guide till veganska tatueringar

Foto: Emilia Westerström
En blogg som jag verkligen vill tipsa er om är Emilia Westerström. Hon är en superdriven, kreativ och inspirerande brud som bor i Lund och tatuerar, målar och skapar fin DIY. Jag träffade henne för första gången på TIC (The influencer convention) och sedan dess har jag följt hennes blogg.
Hon skriver många kloka och bra inlägg angående tatueringar. T.ex. det här om vad man bör tänka på gällande veganska tatueringar. Jag visste inte ens att det fanns? Men det är klart.
En rolig sidenote är att jag visade min bullet journal för Emilia på TIC och nu är hon värsta bujo-geniet. Känner mig stolt.
Tycker hela Emilias stil (bildspråk, design, ton) är så otroligt fin och genomgående. Superproffsig helt enkelt! Så in och inspireras vettja.

Johannas tankar om att koppla bort och koppla av

Foto: Damon Hatefi / Slowfashion.nu
Johanna som driver bloggen Slowfashion.nu är ju min totala guru nu mer gällande allt som har med kläder och mode att göra. Jag gjorde en timmes garderobs-coaching med henne via Skype innan sommaren och jag kan säga er: mitt liv har inte varit detsamma sedan dess.
Jag har helt lagt om mitt tänk kring kläder, hittat metoder för mig att handla hållbart, förändrat mitt köpbeteende, rensat ut min garderob, börjat köpa kläder i bra kvalité och material m.m. ALLTSÅ HON ÄR QUEEN! Hennes blogg är nu mitt go-to ställe när jag ska hitta rätt märke för hållbara skor eller lära mig om något nytt material.
Johanna är ju inte bara mode och hållbarhets-proffs utan också en erfaren och klok entreprenör och företagare. Därför gillade jag att läsa hennes inlägg om att koppla bort och koppla av.

Underbara Claras guide till rätta torparkänslan

Foto: Underbara Clara
En annan persons sommar jag älskar att götta mig i är ju Underbara Claras. Vill bara vara ett av hennes barn och springa runt på norrländska åkrar i solnedgången för att sen serveras varm choklad och ostmackor i Claras mysiga kök.
Jag älskar också alla hennes bra och rediga guider. Till exempel till hur man skapar den rätta torparkänslan. SÅ BRA! För jag är en sådan person som när jag ”inreder” oftast lyckas få mina loppisfynd och nedärvda grejor att se ut som typ när ett barn inreder en lekstuga. Sådana här inredningsguider och tips är alltså min livlina.
?

Vad läser ni i sommar?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

19 reaktioner på ”Länk-kärlek: Sommar 2017”

 1. Men Elin! Tack för fina ord! <3 Kul att du gillar mina Italien-inlägg, känns bra att jag fortfarande kan drömma mig kvar där när sommarsverige inte har så mycket att komma med. Och det ska bli så kul att se Teknifiks nya kostym så småningom! <3

 2. Tusen tack Elin!! Så fin du är, och så fint att få vara på en lista bland så grymma tjejer!
  Jag är dig evigt tacksam för att du fick mig att börja med bullet journal, hitintills har jag förresten inte klurat ut hur Leuchtturm uttalas, haha!

  1. ❤️❤️
   Bästa grejen med Bujo alltså. ? Jag vet det pga blev utbildad av en rolig tant i en bokaffär på söder. Det ska uttalas: ”Lojsch-toorrm”. Man kan tänka ”Lys-torn” (det är tyska för fyr alltså). ?

 3. Ah många härliga tips och kul grejer att följa. Jag läser både bloggar MEN mest böcker nu under sommaren. Gärna dokumentära sådana. Läste bland annat ut Två systrar av Åsne Seierstad och bara dog för att den var så spännande och intressant. Nu läser jag en bok från fri tanke förlag, Ditt inre liv. Och den bådar gott!
  Alltså: SÅ smart att få en garderobscoachnning! Jag är ju shoppingfri sedan 1.5 år tillbaka, men funderar på att ha en klädsel som är ”mig” och typ köra samma stuk varje dag, fast med ett signum.
  Hoppas att du har en fin sommar!!
  Kram
  Emilia

  1. Ja sommaren är ju en ypperlig tid för bokläsning, det har du helt rätt i. Åh vad najs med spännande böcker så man nästan dör!!
   Shoppingfri?? Wow. Hur går det ens till undrar prylgalningen 🙂
   Men ja, bra med samma stuk med signum! Lite Steve Jobs-style fast roligare ?

 4. Tack fina du för länkkärleken!! <3 Klickade mig vidare till Elsa efter att du skrev så fint om hennes vykortsinlägg från Gotland och jag håller med, så bra läsning!
  Tänker att vi alla är ute på vift nu ändå så du behöver nog inte stressa över att bloggen inte är lika uppdaterad nu under sommaren 🙂 Men jag fattar att man blir otålig och bara vill sätta igång med alla idéer!! Jag gör mycket planering och funderande nu här borta i USA, och börjar verkligen bli SÅ pepp på att ta tag i höstens projekt! 😀

 5. Tack för länkkärlek och dina värmande ord <3 Så himmelens glad!!! 😀 Och jättebra länkar i övrigt. Måste kika in hos Elsa direkt. 😀 Känner igen känslorna du beskriver om bloggandet. Nu ska jag snart lägga i en högre växel för bokskrivandet och pausa bloggen ett tag, med blandade känslor.

 6. Ja, älskar Slow fashion-bloggen! Hittade boken av en slump precis när jag ville börja förändra sättet jag shoppar mode på. Är också helt frälst☺️✨

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!