White washing i Hollywood – så funkar det I helgen fick jag se mediekritikern Anita Sarkeesian under Geek Girl Meetup.

I lördags var jag på Geek Girl Meetups årliga konferens som i år gick under namnet Geek Evolution. Det var superkul och det kommer ett helt inlägg om det i veckan.

Vad jag inte hunnit med denna vecka är dock att göra en youtube-video till min kanal. Men under GGM så fick vi ynnesten att lyssna på fantastiska Anita Sarkeesian, som ligger bakom youtubekanalen Feminist Frequency. De har bland annat gjort en fantastisk serie under namnet Women vs. Tropes in videogames.

På ett skarpt men också humoristiskt sätt visar FemFreq hur kvinnor i TV-spel framställs väldigt stereotypt och vad det får för konsekvenser. Samtidigt är det en kanal som såklart älskar TV-spel och populärkultur och det första Anita säger i första videon till Women vs. Tropes är att ju faktiskt är helt möjligt att njuta av populärkultur samtidigt som man kan se kritiskt på det.

Så istället för en Teknifik-video tycker jag ni ska kolla på första avsnittet av FemFreqs nya serie. Den kommer att behandla lite bredare ämnen och handla mycket om hur medier kan ha påverkat den politiska scenen i USA (typ).

Det första avsnittet handlar om whitewashing i Hollywood.

Vad tycker du om den här videon? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna. ??

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 124 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *