White washing i Hollywood – så funkar det


I lördags var jag på Geek Girl Meetups årliga konferens som i år gick under namnet Geek Evolution. Det var superkul och det kommer ett helt inlägg om det i veckan.
Vad jag inte hunnit med denna vecka är dock att göra en youtube-video till min kanal. Men under GGM så fick vi ynnesten att lyssna på fantastiska Anita Sarkeesian, som ligger bakom youtubekanalen Feminist Frequency. De har bland annat gjort en fantastisk serie under namnet Women vs. Tropes in videogames.
På ett skarpt men också humoristiskt sätt visar FemFreq hur kvinnor i TV-spel framställs väldigt stereotypt och vad det får för konsekvenser. Samtidigt är det en kanal som såklart älskar TV-spel och populärkultur och det första Anita säger i första videon till Women vs. Tropes är att ju faktiskt är helt möjligt att njuta av populärkultur samtidigt som man kan se kritiskt på det.
Så istället för en Teknifik-video tycker jag ni ska kolla på första avsnittet av FemFreqs nya serie. Den kommer att behandla lite bredare ämnen och handla mycket om hur medier kan ha påverkat den politiska scenen i USA (typ).
Det första avsnittet handlar om whitewashing i Hollywood.

Vad tycker du om den här videon? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna. ??

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering