SanDisk Connect Wireless Stick ger dig ett minimoln i fickan Ett USB-minne du kan koppla upp dig mot med mobilen för snabb filöverföring on the go.

SanDisk Wireless Stick är ett USB-minne som kan skapa ett eget WIFI-nätverk vilket gör det möjligt att koppla upp sin mobil mot den för att dela filer, strömma video/musik m.m.

Jag fick ett ex för att recensera och tänkte därför tävla ut det så missa inte tävlingen i slutet av inlägget!

Design och första intryck

Nu när man vant sig vid väldigt små och smärta USB-minnen kändes det här minnet lite nästa retro i storleken. Det känns som ett sådant USB-minne man hade för 5-6 år sen liksom. På ett sätt är det nog positivt att den har lite storlek så man inte tappar bort hela minnet direkt.

Stickan har en härlig och snygg textur och ett plastlock som täcker själva USB-porten man använder för att ladda minnet eller ansluta till datorn för filöverföring (om man vill – funkar ju att föra över filer via WIFI också såklart). Batteriet ska räcka upp emot 4,5 timme på en laddning.

Minnet har en knapp för på och av samt en liten led-lampa som indikerar när den startar, är igång och stänger av.

Användarupplevelse

SanDisk Wireless Stick funkar så att man slår igång det och då skapas ett lokalt WIFI-nätverk som man sedan kan ansluta upp till 3 enheter samtidigt till.

På mobil/platta får man använda sig av en app för att hantera filerna på stickan. Allt detta är enkelt och logiskt. Nätverket som stickan skapar har till en början inget lösenord men du kan sätta ett lösenord på det via appen om du vill öka säkerheten för dina filer.

Stickan är enkel att använda och appen är snygg, välfungerande och logisk. På det hela taget är upplevelsen väldigt positiv,

Så vad är fördelen med en sådan här lösning?

Till exempel skulle man kunna använda stickan för att chromecasta filmer från mobilen eller för att kolla på film när man är ute och åker bil (bra för barn, t.ex.) eller är någonstans där det inte finns internetuppkoppling.

Den kan även vara smart när man är utomlands om man t.ex. vill skicka bilder från datorn till mobilen för att lägga upp på Instagram men inte vill använda data för att skicka bilderna till sig själv. Eller om man vill backa upp sina resebilder från mobilen när man inte har tillgång till molnet.

Det är ett USB-minne som skapar ett litet lokalt moln i din ficka helt enkelt.

Slutgiltigt betyg

SanDisk Wireless Stick får tre av fem teknifikmedaljer. Det är en pryl som är enkel att använda och gör det den ska utan problem. Avdraget får den främst för att det känns som en pryl som fyller en ganska oklar funktion. Jag vet helt enkelt inte om den är värd de hundralappar den kostar?

Vad tycker du?

Tävling: Vinn SanDisk Wireless Stick (64GB)

Det enda du behöver göra för att tävla är att skicka en eller två rader i ett mail till hello@teknifik.se och berätta vad du skulle använda den här lilla prylen till. Bästa idén vinner! Jag postar stickan till vinnaren tillsammans med en liten personlig hälsning från mig såklart.

Sista dag att skicka in ditt bidrag till tävlingen är 12 maj 2017.

Lycka till! ✨

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 179 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Maria Björkman 7 maj, 2017 at 08:03

  Tänker lite som du – känner mig vilsen i vad den ska användas till… Den fyller ju ett par funktioner, men dessa finns ju redan på andra sätt. “Lokalt moln”… hm. Jag använder Dropbox, och där lagrar jag allt. Jag kopplar upp mig via wifi på mobil/platta om det finns, annars via mobila nätet. Paddan har inget simkort, så saknas wifi och jag måste koppla upp mig använder jag internetdelning via mobilen.

  Känner mig rätt korkad som inte kommer på hur den här lilla prylen kompletterar det… Tyvärr kommer jag inte kunna delta i din tävling, för det är tomt i huvudet,

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 7 maj, 2017 at 09:25

   Nej men jag förstår dig Maria! Det du skulle kunna göra är ju att t.ex. flytta bilder och liknande till USB-minnet från paddan istället för till dropbox. För att t ex frigöra utrymme när du är någonstans där du inte har uppkoppling på mobilen.

   Reply
 2. Rania {Northbound Journeys} 8 maj, 2017 at 10:09

  Hm jag har stundvis fullt på dropbox och vill ju gärna spara mobildata, samt telefonens batteri (det dras ju ur snabbare av att dela wifi till datorn) när jag är on the road i vår van så jag har nog lite idéer kring hur jag kan använda denna, men kan hålla med om att det inte är helt glasklart för en större massa. Men har mailat med en tanke! 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *