Recension: Sudio Regent Bluetooth-hörlurar

TL;DR

Sudio Regent är ett par on-ear bluetooth-hörlurar som du trådlöst kan använda med din mobil, surfplatta eller dator. De kommer med utbytbara lock på sidorna för större variation på utseende. Lurarna finns i svart och vit modell.

Plus

Lätta, går att vika ihop, sitter skönt på öronen, snygg design.

Minus

Ljudkvalitén är inte på topp.

Design och första intryck

Sudio Regent-lurarna levereras i en snygg, stilren förpackning i lyxig kartong. Utöver själva lurarna får man också med en laddningssladd och en hörlurssladd, så man kan använda lurarna som “vanliga” hörlurar med sladd om batteriet tar slut, t.ex.

Lurarna är väldigt lätta, vilket jag verkligen uppskattar. Designen känns rejäl och materialet mot öronen och runt bygeln är i mjukt och läderaktigt.

Lurarna har en vikbar design vilket är väldigt bra om man vill packa ned lurarna eller stoppa dem i en större ficka. Uppskattas och stor tumme upp på det!

En “grej” som skiljer Sudio Regent från konkurrenterna är de utbytbara locken på lurarnas sidor. Dessa byter man genom att sätta tummarna mot locket och vrida runt. Det är ganska lätt men när jag gjorde det de första gångerna lyckades jag vrida av en “plupp” på ett av de svarta locken, alltså den lilla plastpluppen på undersidan av locket som man klickar i en skåra på lurarna.

Hur som helst så sitter locken fast ändå, även med bara en plupp. Men det kändes lite synd att de var så lätta att ha sönder.

Jag gillar idén med utbytbara lock men jag bytte ändå tillbaka till de svarta, mer stilrena, istället för de med de här blå bladen på. För även om mönstret är fint så matchar det inte så bra till de svarta lurarna. Det finns inte heller supermånga olika typer av lock att köpa från Sudio men ändå, A for Effort.

 

Användarupplevelse

Nästan alla sådana här bygellurar i on-ear-modell som jag provat brukar trycka så mycket på öronen att det gör ont och blir jobbigt ganska snabbt, efter typ 1-2 timmar.

Jag måste ge Sudio en stor eloge för att dessa lurar nog ändå är det skönaste on-ear som jag testat. Jag får inte ont i huvudet lika snabbt och de klämmer inte lika mycket på öronen som andra modeller. Det sitter också skönt på huvudet även om man blir lite öm på hjässan efter allt för många timmars videoredigerande eller podcastlyssnande.

Batteritiden är riktigt bra. Enligt Sudio ska de har 24 timmar aktiv tid och 20 dagar i standby. Det upplever jag absolut stämmer.

Kontroller

Det finns tre knappar på ena luren för att styra. Med dessa kan man slå av och på, play/paus, spola fram och tillbaka samt höja och sänka volymen. Knappen i mitten har en liten upphöjning så man ska kunna känna sig fram.

Kontrollerna är lätta att använda, även om knapparna är väldigt “klickiga” och inte ger så mycket premium-känsla.

Lurarna ger ljudnotiser när man slår av och på samt när batteriet håller på att ta slut. Dessa är i lagom ljudvolym och stör inte.

Ljudkvalité

Ljudkvalitén i lurarna är vad man kan förvänta sig av ett par lurar i den här prisklassen. Det är helt okej för såväl musik som podcasts men det saknas den där tyngden i basen och den där riktigt välbalanserade dynamiken. Men jag skulle säga att de är helt okej!

Lurarna stänger också ut bakgrundsljuden runtomkring dig på ett bra sätt.

Slutgiltigt betyg

Sudio Regent är snygga, stilrena och funktionella bluetoothlurar som passar väldigt bra till att använda varje dag. De är väldigt nära ett toppbetyg utifrån vad de levererar för priset. Litet avdrag blir för att kontrollerna skulle kunna kännas lite mjukare och trevligare, locken var lite för lätta att ha sönder och ljudkvalitén skulle kunna bli bättre.

Men det blir en stark fyra!

Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 504 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. SpeLinnea 27 maj, 2017 at 17:05

  Vilka fina bilder till din recension! Att kunna sätta i vanlig 3,5mm-sladd är himla praktiskt, så det ser jag som stort plus.

  Jag undrar om räckvidd (kan jag gå ut i köket och lämna telefonen på bordet i vardagsrummet utan att det bryts, t.ex) samt om batteritiden?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 27 maj, 2017 at 17:31

   Gud batteritiden borde jag ju skrivit med! Men jag upplever batteritiden som riktigt bra. Räckte flera dagar och då lyssnar jag rätt mycket på poddar mm.
   Räckvidden är 10 meter, så för mig funkar det bra i hela lägenheten men tappar om jag går till soptunnan. 🙂

   Reply
   1. SpeLinnea 27 maj, 2017 at 20:57

    Tack för supersnabbt svar!

    Reply
 2. Putte 5 januari, 2018 at 14:16

  Snälla hur får jag det att fungera trådlöst ???

  Reply
 3. Putte 5 januari, 2018 at 14:30

  Tack snälla.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *