Nästa steg: vad ska hända med Teknifik framöver?


Så ni har ju märkt att jag just nu är inne i en fas där jag funderar mycket på vad som ska hända här på bloggen framöver och hur jag ska ta mig vidare till nästa steg. Jag tänker mycket på vad som är kärnan i Teknifik, vad jag vill lägga min tid och energi på och hur jag ska kunna göra mitt företag lönsamt i längden.
Processen är fortfarande mestadels inledd och jag har inte svar på allt ännu men jag tänkte ändå dela med mig av några saker jag kommit fram till.

Hej då, månadsrapporten!

Jag har bestämt mig för att sluta med dom månatliga månadsrapporterna. Inte för att jag tröttnat på statistiken utan för att de hade mycket mer syfte under bloggens uppbyggnadsfas. Även om jag fortfarande håller på och bygger upp bloggen och vill växa mer så har siffrorna planat ut mer och det börjar kännas ganska upprepande helt enkelt.
Så istället för att lägga en massa tid på månadsrapporten så tänker jag att jag berättar om min statistik när något extra spännande eller anmärkningsvärt händer. Och kanske gör mer halvårs och helårs-rapporter.

Mer fokus på guider, tutorials och förklaringar

Min styrka och det som gjort Teknifik till den succé det är är ju till mångt och mycket att jag skapat hjälpsamt och lärorikt innehåll. Detta vill jag lägga mer av min tid och mitt fokus på.
Dels genom min nya bloggdesign där jag kommer göra det möjligt att lyfta gammalt innehåll mer och där jag ska ha en ordentlig kunskapsbank.
Samt att jag tänker skala bort en del tidskrävande innehållsskapande, som t.ex. månadsrapporten men även att göra en youtubevideo i veckan. Den tiden vill jag istället lägga på att skapa mina populära längre guider, artiklar och tutorials som tar mer tid att skriva.
Jag vill också utforska möjligheter att skapa och leda kurser, workshops och den typen av aktiviteter. Samt föreläsa och inspirera mer!
Helt enkelt hålla fast lite starkare vid mina ledord: ”För att göra våra digitala liv enklare och roligare”.

Det kommer alltid finnas en mix

Jag kommer inte släppa det traditionella bloggflödet och jag kommer inte släppa mixen av mer personliga inlägg, korta snabba tips, längre guider, förklaringar av nutida fenomen m.m. Det är en stor del av det som gör det här jobbet kul och det som gör att jag liksom finns med på bloggen.
Jag är inte en livsstilsbloggare men jag vill bli lite bättre på att visa mer av mig själv och det jag gör om dagarna här på bloggen. Så vi lär känna varandra bättre och så att bloggen inte förlorar sin personliga prägel!

Starta eget, startup och frilansande

Jag kommer fortsätta att prata om att starta eget, driva företag och frilansa. Med fokus på hur man kan använda sociala medier och digitala hjälpmedel för att skapa sitt eget drömjobb! Även om det kanske inte supertydligt passar in under ”tech”-paraplyet så är det fortfarande en del av vår digitala samtid. Alltså att den digitala utvecklingen skapat nya möjligheter att starta och driva egna företag.
Det är också något som jag själv är ett exempel på och som många andra vill göra också. Så därför tänker jag fortsätta ha det som ett av mina ben här på bloggen och i mitt eget företagande.

Min startup

Min kompis Karro och jag håller ju på att dra igång en egen liten startup. Den resan kommer jag också vilja dela med mig av här på bloggen. Startup-scenen är ju väldigt nära kopplat till tech och vår företagsidé är i synnerhet kopplat till tech.
Dessutom vill jag försöka inspirera fler att våga tänka innovativt och satsa på sina egna idéer. Det är något som vi behöver i världen i dag och det behövs en större mångfald i startup-världen precis som i techbranschen!!

Så tänker jag – vad tror du om det? ?

20 reaktioner på ”Nästa steg: vad ska hända med Teknifik framöver?”

  1. Jag tycker att det låter topp!! Gillar verkligen att hänga med i dina tankar om sådant här också. Det ger dels mer av den personliga prägeln som du pratar om, men också för att det är så spännande att höra om hur andra driver företag och vad de har för strategi bakom sitt innehållsskapande! Bra beslut att skala bort sådant som tar onödigt mycket tid, så att du istället kan fokusera på rätt saker 🙂

  2. Jag gillar dina guider mycket. Även om jag inte hinner följa dig så mycket med två egna webbplatser med bloggar och en massa facebookgrupper jag driver. Men du har alltid intressanta artiklar och många bra tips så det är bra att du fokuserar mer på dem. Det tror jag många av dina följare uppskattar också. Men sedan är det ju viktigt som du skriver att du inte tappar din personliga prägel på bloggen. För den är ju du! 🙂
    Till skillnad från mina egna bloggar som ofta är ganska opersonliga.
    Lycka till med dina nya satsningar! Det kommer att gå fint för du är en gó entreprenör med huvudet på skaft och ett stort hjärta!

  3. Dina guider och how-to är verkligen ovärderliga! På jobbet (alltså jobbet där jag är anställd, inte frilansandet) använder jag till och med dina sociala medier-guider till kollegor som inte är lika vana och bekväma med cybervärlden! Även de vågar posta, gilla och dela efter att ha följt guiden från punkt till pricka. Eloge till dig Elin! 🙂

  4. Det jag ser fram emot är att du släpper fram lite mer av själva Elin igen, på bloggen. Henne har jag saknat, jag har den senaste tiden faktiskt tänkt på att du har försvunnit lite. Det har blivit lite mer opersonligt, och du har fattats mig. Så det draget – av alla dina tankar och planer – tror jag är jättesmart. Framför allt blir JAG glad. Heja dig!

  5. Det låter precis rätt för dig och för mig som läsare. Jag gillar verkligen att du bjuder in till dina tankar så här och berättar hur du har tänkt. Heja Teknifik!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering