Funktionsmakron snabbar upp redigeringsprocessen i Photoshop Mitt senaste inlägg på Tech Thursday på Influencers of Swedens sida.

Jag redigerar alltid mina bilder hit till bloggen på samma sätt. Detta för att de ska få en gemensam look och för att man ska känna igen mitt bildspråk.

Att sitta och upprepa exakt samma steg om och om igen i Photoshop är både tidsödslande och onödigt. Bättre: använd funktionsmakron! (Actions på engelska).

Där kan man “spela in” alla steg i sin redigeringsprocess för att sedan använda den på en ny bild med ett knapptryck (vilket går på under en sekund).

De tre processer som jag har automatiserat med funktionsmakron är:

  • Min bildredigering till mina bloggbilder
  • Anpassning av screenshots så de blir rätt storlek för bloggen samt att jag lägger till en svart kantlinje så de ska bli lite mer tydliga.
  • En funktion som förstorar arbetsytan med det dubbla åt höger, för när jag gör tutorials i mobilen och vill lägga två långsmala bilder bredvid varandra. Använde den även för att göra kollage med två instagrambilder. Så smidigt! Denna funktion i kombination med den för screenshots är oslagbar när jag gör guider alltså!

Läs hela min tutorial om hur du använder funktionsmakron idag på Influencers of Swedens sida >> 

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *