Tillsammans är vi starka

Jag satt på mitt favoritcafé här i Örebro med en kladdkaka och siktet inställt på att skriva flera blogginlägg. Bland annat ett till idag om en ny app. Så fick jag en pushnotis på mobilen: lastbil har kört ned människor vid Åhléns i centrala Stockholm.

Direkt slog jag igång Ekots direktsändning och kände hur hjärtat sjönk. “Åh nej åh nej åh nej”. Så många tankar som går genom huvudet när något sådant här händer.

Jag kunde omöjligt skriva. Istället satt jag klistrad vid nyhetsflödena. Försökte hjälpa till att sprida så korrekt info som möjligt. Försäkrade mig om att nära och kära var okej. Hörde en kollega från P4 Örebro rapportera för ekot direkt från drottninggatan. Kroppar på marken.

Det var också så otroligt mycket fint som spreds. Hashtaggen #openstockholm där människor erbjöd sina hem för vilsna människor i innerstan. Mataffärer erbjöd sig att fixa middag till barn som var ensamma hem. Folk åkte runt och erbjöd skjuts när tunnelbanorna hade stannat.

Människor med hat i hjärtat försöker att spränga sprickor emellan oss. Men det kommer inte gå. För kärlek för oss samman. Det visade Stockholm och hela Sverige i går. Tillsammans är vi starka.

Stor kram till er alla som var i Stockholm igår eller som hade nära och kära som drabbades på olika sätt. ❤️

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 11 times, 1 visits today)

5 Kommentarer

 1. Alexandra 9 april, 2017 at 07:36

  Jag hade precis samma plan… skulle jobba undan och blogga lite under eftermiddagen men fastnade helt förlamad framför nyhetsuppdateringarna. Ville egentligen bara åka och hämta hem mina barn också, som var hos kompisar, och helst låsa in dem för alltid. Men det går ju inte. Så kan vi inte ha det.
  Ja visst är det himla fint med all kärlek. Det finns trots allt mycket mer kärlek än ont – det märker man om inte annat vid såna här tillfällen <3

  Svara
 2. Katarina Wohlfart 9 april, 2017 at 14:16

  Ja det var fruktansvärt. Livet ställs på ändå och tvärstannar, allt på samma gång. Sorg, hjälplöshet, rädsla.

  Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *