Tech-svep v.10: Hjärnscannande hörlurar, det digitala pappret och The Influencer Convention Jag har varit och snackat tech i studion på Aftonbladet och så har programmet för TIC äntligen släppts!

I går så var jag för första gången med live i Aftonbladets studio för att göra Tekniksvepet ihop med Fredrik Wass. Det var väldigt kul och jag ska försöka åka till Stockholm lite oftare för att vara med. Den här fången klaffade det väldigt bra iallafall.

Vi pratade om hörlurarna som läser av din hjärna, den nya plattan reMarkable, Netflix hackathon-idé med personlig Netflix-träning och så nya spel till Nintendo Switch.

Mindset är hörlurarna som läser av din hjärna och hjälper dig koncentrera dig

Det här är ett väldigt spännande Kickstarter-projekt tycker jag: Mindset Headphones. Ett par bekväma hörlurar med noisecancelling och premium-ljudkvalité (enligt dem själva då) som hjälper dig koncentrera!

Lurarna har nämligen EGG-sensorer inbyggda i bågen som läser av hjärnans aktivitet. Med hjälp av maskininlärning så lär man hörlurarna hur det ser ut i ens hjärna när man är koncentrerad/fokuserad och hur det ser ut när man är distraherad.

Genom detta kan lurarna ge dig en liten ljud-notis när du har blivit distraherad för att hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt fokus. Tanken är också att man ska träna upp sitt fokus med hjälp av lurarna för att bli bättre på att koncentrera sig på sikt. Väldigt spännande! På Kickstarter-sidan visar de hur lurarna har skapats, hur det funkar och länkar även till forskning som stöder deras tanke.

Lurarna ska kosta $349 och vara klara att skickas till deras Kickstarter-backers i december, enligt dem själva.

Nu har programmet släppts för TIC – The influencer convention

Screenshot från theinfluencerconvention.com
Det är bara några veckor kvar till TIC, The Influencer Convention. En konferens för influencers och alla som jobbar med eller vill lära sig mer om influencer marketing. Det är Influencers of Sweden som står bakom konferensen och jag har fått äran att både hålla ett föredrag på fredagen OCH en workshop på lördagen.

Kul grej – jag har även gjort loggan och mönstret till konferensen (som ni ser på bilden ovan). 😊

Mitt föredrag kommer handla om “Från 0 till succé – ett år med Teknifik”. Helt enkelt om min bloggresa och hur jag gjorde för att gå från 0 till 16 000 läsare på ett år. SÅ PEPPAD (och pirrig) inför detta!!!

Workshoppen gör jag tillsammans med Adobe och den kommer handla om videoredigering i Premiere Pro. Vi kommer praktiskt och hands-on gå igenom grunderna i programmet. Du lär dig allt du behöver kunna för att komma igång med att klippa videos och ta dina videos till nästa nivå.

Kolla in hela programmet och köp biljett här! >> 

Remarkable – ritplatta, läsplatta och digitalt papper

Det finns ju många läsplattor (t.ex. Kindle) med matta, pappersliknande skärmar (och superlång batteritid). Det finns också många professionella ritplattor (iPad Pro, Surface Pro) som man kan skissa och anteckna på.

Nu lanseras reMarkable som är en sorts mix mellan dessa två typer av plattor. Den har läsplattornas matta, pappersliknande skärm och långa batteritid med liknande funktioner som en ritplatta.

Jag måste säga att jag tycker den ser riktigt riktigt najs ut och kan se hur den skullle kunna funka riktigt bra både för kreativa illustratörer, arkitekter, studenter, akademiker och generellt personer som hanterar mycket papper på kontoret. I like!

Finns för pre-order nu.

Nintendo släpper in indie-spelen till Switch

En stor kritik som riktades mot nya Nintendokonsolen Switch var ju att den släpptes med väldigt få tillgängliga spel. I förra veckan berättade Nintendo då att man kommer släppa en rad indie-spel till konsolen under de närmasta månaderna och att nya spel ska släppas varje vecka.

Detta är ju ett jättesmart sätt för Nintendo att både göra sig bättre vän med indieutvecklarna (som man tidigare ignorerat mer eller mindre) OCH fylla ut lanseringskalendern.

Jag måste säga att det gjorde mig ännu mer sugen på att skaffa Switch själv men jag borde nog inte… har ju redan 2 TV-spel, en speldator och ett 3DS. Som jag aldrig spelar på…. men liksom…. den ser så kul ut… och nya Zelda? Och nya Mario?? Hur hade ni gjort i mitt ställe?

Skulle ni skaffa Mindset eller reMarkable? Hur tänker ni om spelen till Nintendo Switch? Kommer ni på TIC? Let me know – down below 😉👇

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 20 times, 1 visits today)

8 Kommentarer

 1. Rania {Rowan Tree} 7 mars, 2017 at 13:32

  Jag kommer skaffa nya Zelda till mitt Wii U *stor zelda nörd* är SÅ pepp! 😀

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 7 mars, 2017 at 14:56

   Åh vad najs! Grattis! Jag kanske skulle kunna spela det på mitt 3Ds men gillar hela Switch-grejen med switch. Att kunna spela på både tv:n och portabelt.

   Svara
 2. Elina Comstedt 7 mars, 2017 at 15:54

  Vi har skaffat Switchen hemma men har just nu bara Zelda (och jag kommer inte ens i närheten av spelet, min sambo är lite som Gollum just nu. My precious!!). Dock ser jag jättemycket fram emot Mario och ska verkligen skanna alla nya indie-spel!

  Svara
 3. Jeanette 7 mars, 2017 at 17:25

  Har köpt biljett till Tid och det ska bli så roligt att höra din föreläsning och workshops 🙂

  Jisses remarkable är ju nästan för bra för att vara sann!

  Svara
  1. Elin Häggberg // Teknifik 7 mars, 2017 at 17:58

   Åh vad kul att höra!
   Ja jag vet, men samtidigt en ganska rimlig produkt med tanke på vad som redan finns. Skulle gärna prova den och se om den är så bra som de säger. 🙂

   Svara
 4. Wilda 9 mars, 2017 at 20:41

  Alltså du! Så häftigt och mäktigt att läsa allt du tar dig för! Och åh de där hörlurarna är ju hur häftiga som helst. Vilket verktyg!

  Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *