Tech-svep v.10: Hjärnscannande hörlurar, det digitala pappret och The Influencer Convention


I går så var jag för första gången med live i Aftonbladets studio för att göra Tekniksvepet ihop med Fredrik Wass. Det var väldigt kul och jag ska försöka åka till Stockholm lite oftare för att vara med. Den här fången klaffade det väldigt bra iallafall.
Vi pratade om hörlurarna som läser av din hjärna, den nya plattan reMarkable, Netflix hackathon-idé med personlig Netflix-träning och så nya spel till Nintendo Switch.

Mindset är hörlurarna som läser av din hjärna och hjälper dig koncentrera dig


Det här är ett väldigt spännande Kickstarter-projekt tycker jag: Mindset Headphones. Ett par bekväma hörlurar med noisecancelling och premium-ljudkvalité (enligt dem själva då) som hjälper dig koncentrera!
Lurarna har nämligen EGG-sensorer inbyggda i bågen som läser av hjärnans aktivitet. Med hjälp av maskininlärning så lär man hörlurarna hur det ser ut i ens hjärna när man är koncentrerad/fokuserad och hur det ser ut när man är distraherad.
Genom detta kan lurarna ge dig en liten ljud-notis när du har blivit distraherad för att hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt fokus. Tanken är också att man ska träna upp sitt fokus med hjälp av lurarna för att bli bättre på att koncentrera sig på sikt. Väldigt spännande! På Kickstarter-sidan visar de hur lurarna har skapats, hur det funkar och länkar även till forskning som stöder deras tanke.
Lurarna ska kosta $349 och vara klara att skickas till deras Kickstarter-backers i december, enligt dem själva.

Nu har programmet släppts för TIC – The influencer convention

Screenshot från theinfluencerconvention.com
Det är bara några veckor kvar till TIC, The Influencer Convention. En konferens för influencers och alla som jobbar med eller vill lära sig mer om influencer marketing. Det är Influencers of Sweden som står bakom konferensen och jag har fått äran att både hålla ett föredrag på fredagen OCH en workshop på lördagen.
Kul grej – jag har även gjort loggan och mönstret till konferensen (som ni ser på bilden ovan). ?
Mitt föredrag kommer handla om ”Från 0 till succé – ett år med Teknifik”. Helt enkelt om min bloggresa och hur jag gjorde för att gå från 0 till 16 000 läsare på ett år. SÅ PEPPAD (och pirrig) inför detta!!!
Workshoppen gör jag tillsammans med Adobe och den kommer handla om videoredigering i Premiere Pro. Vi kommer praktiskt och hands-on gå igenom grunderna i programmet. Du lär dig allt du behöver kunna för att komma igång med att klippa videos och ta dina videos till nästa nivå.

Kolla in hela programmet och köp biljett här! >> 

Remarkable – ritplatta, läsplatta och digitalt papper


Det finns ju många läsplattor (t.ex. Kindle) med matta, pappersliknande skärmar (och superlång batteritid). Det finns också många professionella ritplattor (iPad Pro, Surface Pro) som man kan skissa och anteckna på.
Nu lanseras reMarkable som är en sorts mix mellan dessa två typer av plattor. Den har läsplattornas matta, pappersliknande skärm och långa batteritid med liknande funktioner som en ritplatta.
Jag måste säga att jag tycker den ser riktigt riktigt najs ut och kan se hur den skullle kunna funka riktigt bra både för kreativa illustratörer, arkitekter, studenter, akademiker och generellt personer som hanterar mycket papper på kontoret. I like!
Finns för pre-order nu.

Nintendo släpper in indie-spelen till Switch


En stor kritik som riktades mot nya Nintendokonsolen Switch var ju att den släpptes med väldigt få tillgängliga spel. I förra veckan berättade Nintendo då att man kommer släppa en rad indie-spel till konsolen under de närmasta månaderna och att nya spel ska släppas varje vecka.
Detta är ju ett jättesmart sätt för Nintendo att både göra sig bättre vän med indieutvecklarna (som man tidigare ignorerat mer eller mindre) OCH fylla ut lanseringskalendern.
Jag måste säga att det gjorde mig ännu mer sugen på att skaffa Switch själv men jag borde nog inte… har ju redan 2 TV-spel, en speldator och ett 3DS. Som jag aldrig spelar på…. men liksom…. den ser så kul ut… och nya Zelda? Och nya Mario?? Hur hade ni gjort i mitt ställe?

Skulle ni skaffa Mindset eller reMarkable? Hur tänker ni om spelen till Nintendo Switch? Kommer ni på TIC? Let me know – down below ??

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Tech-svep v.10: Hjärnscannande hörlurar, det digitala pappret och The Influencer Convention”

  1. Elina Comstedt

    Vi har skaffat Switchen hemma men har just nu bara Zelda (och jag kommer inte ens i närheten av spelet, min sambo är lite som Gollum just nu. My precious!!). Dock ser jag jättemycket fram emot Mario och ska verkligen skanna alla nya indie-spel!

  2. Har köpt biljett till Tid och det ska bli så roligt att höra din föreläsning och workshops 🙂
    Jisses remarkable är ju nästan för bra för att vara sann!

  3. Alltså du! Så häftigt och mäktigt att läsa allt du tar dig för! Och åh de där hörlurarna är ju hur häftiga som helst. Vilket verktyg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!