Video: Filma med systemkamera Några bra tips och saker att tänka på om du vill använda din systemkamera för att göra video.

filma med systemkamera

Förra veckans video innehöll tips när du vill filma med mobilen. I den här veckans video pratar jag om att filma med en systemkamera. Det kan vara lite trixigare och kan kräva lite mer jobb – men har du en systemkamera med filmfunktion så har du en professionell filmkamera!

Jag filmar de flesta av mina videos med min systemkamera + externt ljud (precis som i videon). Om jag kunde leva mitt liv igen och hade tänkt lite längre när jag köpte min nya kamera för något år sedan skulle jag satsat på en med utfällbar skärm. Det hade underlättat en hel del.

Har du några frågor om att filma med systemkamera – ställ dem här nedanför 👇

Psst! Glöm inte att ge videon en tumme upp om du uppskattade den och prenumerera gärna på min kanal!

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

2
(Visited 333 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. sandra 27 februari, 2017 at 13:25

  Såå bra video! Är verkligen pepp på att göra mer rörligt material när jag får tid framöver 🙂 Men ja, shit vad en önskar sig en utfällbar skärm ibland!

  Reply
 2. Carin H Brander 27 februari, 2017 at 14:56

  Awesome tips! Blir mer och mer sugen på att göra rörligt material, men det känns som det är långt kvar innan det blir verklighet…

  Jag har dock utfällbar skärm på min kamera! Det är grymt. Använder den så fort jag tar bilder med fjärrutlösaren (dvs varje dag).

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 27 februari, 2017 at 15:03

   Kul! Ja man får ta saker lite i taget 🙂
   Grymt med utfällbara skärmen alltså. Så avis på det!

   Reply
 3. Sanna Rosell 28 februari, 2017 at 20:49

  Vilken bra och vettig videolektion! Jag ska köpa in en systemkamera till jobbet, för att använda både till film och foto. Har du tips på någon bra modell på rak arm?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 28 februari, 2017 at 20:59

   Inte på rak arm men kolla efter en med inbyggt ljud (för referens), utfällbar skärm och gärna bra autofokus och sånt.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *