Video: Filma med mobilen – några tips!

filma med mobilen
Det är måndag och jag är på banan igen med min youtubekanal. Förra veckan blev det ju ingen video pga sjukdom. Men vi fortsätter på film-tipsen, denna vecka ger jag tips för dig som vill filma med mobilen. Det är många som frågar om hjälp med detta!

Om du vill testa på att vlogga eller göra youtubevideos så behöver du inte köpa en ny kamera. Om du har en hyfsat sjysst mobil så har den ju en helt okej kamera, som du dessutom alltid har med dig!
I den videon delar jag med mig av några saker jag lärt mig när jag använt mobilen för att filma med.

Om du har fler tips eller frågor ställer du dom i kommentarerna bara. ❤️ ?

15 reaktioner på ”Video: Filma med mobilen – några tips!”

   1. Tack för bra inlägg. Här kommer ett tips tillbaka! 😀
    Jag brukar se till att alla länkar jag pratar om alltid finns med på alla ställen där jag delar videon. På min blogg, på FB och såklart på YouTube. Pekar jag neråt, så finns länken oftast där. Men under alla omständigheter går det att hitta den i närheten.
    Må bäst,
    Stella

 1. Bra tips! Kommer att ta med mig dessa. Har testat att köra med en Rode-mikrofon kopplat direkt till mobilen men det funkade inge bra. Så ska testa spela in ljudet på en extern enhet istället

 2. Hej Elin!
  Har en fråga. Kommer att filma en föreläsning för mitt jobbs räkning. Föreläsningen är i en mycket stor lokal med ca 400 pers i publiken. Ska filma med en vanlig iPhone. Orolig över ljudet. Föreläsarna kommer att ha myggor som är kopplade till mixer och går ut i högtalare. Hade helst velat ta ljudet från mixerbordet in till iphonen men tror inte att det går. Har köpt en mic (iRig Mic Cast) som man kan koppla ini iPhonen, som jag tänkte testa under genrepet. Vad tror du? Kommer ljudet bli ok tror du?
  Tack för en grym blogg!

  1. Hej Karolina!
   Det kan bli lite småklurigt att koppla ljudet från mixerbordet direkt till mobilen.
   Det bästa vore nog att använda en ljudinspelare, t ex Zoom H4n och koppla in utljudet från mixern. Och sedan synka ljudet i efterhand. Men det riskerar ju att bli lite för komplicerat om du inte har tidigare erfarenhet.
   Så kanske får du hitta en bra placering för iRig-micken och hoppas på det bästa. Ljudet kommer inte bli fantastiskt men säkert inte mega-crappy heller.
   Lycka till! /Elin

 3. Hej Elin
  Om jag filmar med min mobil och sedan ska visa filmen på en större duk (inte bio men vanlig projektorduk) vilken upplösning bör jag använda?

 4. Hej!
  Ska spela in pianovideos och då behöver man se tangenterna. Sätter fast mobilen på ett stativ. Då undrar jag om det finns ett tillbehör så man kan zooma in och ut på distans?
  Tack för tips!☀️

  1. Hej! Det är nog enklare att zooma in och ut i efterhand i ett redigeringsprogram eller app. Det finns fjärrutlösare till mobilkameror men de brukar tyvärr inte kontrollera zoom (vad jag sett). Men det kan ju vara något att undersöka för just din mobil-modell i så fall. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering