Elins teknikskola på P4 Örebro Nu kan du höra mig i radion varje vecka.

Hallu! Från och med förra veckan kan du höra mig prata om olika teknifika grejer varje tisdag strax efter 08.30 på P4 Örebro. Varje vecka tar vi upp ett ämne från våra vardagliga, digitala liv och reder ut lite begrepp. I vanlig ordning försöker jag såklart komma med tips och vägledning.

Vad är molnet?

Förra veckan pratade vi om molnet. Vad är molnet egentligen? Hur funkar det och vad kan man använda det till?

Förutom att prata om ämnet i radio så gör jag också varje vecka en liten tipsig, teknifik video som publiceras på P4 Örebros Facebooksida. I förra veckans video visade jag hur man kollar om ens kontakter finns i molnet på iPhone och Android.

Spam och skräppost

Denna vecka pratar vi om spam och skräppost. Vad är skräppost? Varför finns det och vem skickar det? Hur vet man om ett mail är skräppost egentligen?

Angående det sistnämnda så kommer veckans video handla om 3 saker du kan göra om du misstänker att ett mail är spam.

Fun fact: varför kallas det spam?

Spam (“spiced ham”) var en av få köttvaror som inte ransonerades i England under och efter andra världskriget. Spam blev sedan känt genom en sketch med Monty Python.

Enligt legenden så är det den sketchen som gett upphov till att skräppost kallas spam.

Vi hörs i etern! 😊

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 11 times, 1 visits today)

2 Kommentarer

  1. Sanna Rosell 28 februari, 2017 at 20:46

    Spiced ham – haha, det var klockrent! Nåt att briljera med på nästa personalfest. Är bergis den enda på jobbet som numera vet den etymologiska bakgrunden till spam…

    Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *