Recension: Libratone One Style bluetooth-högtalare

TL;DR

Libratone One Style är en bluetooth-högtalare som du kan använda med din telefon, platta eller dator. Den har ungefär samma storlek som en medelstor bok och ett skyddande gummi-skal med en liten flärp att hålla i. Kontrollerna är en på/av-knapp på baksidan och en touch-knapp på framsidan.

Plus

Kom i en riktig lyxig förpackning. Laddsladden var tygklädd och väldigt snygg. Designen känns rejäl och hållbar, högtalaren är lätt att ha med sig och har bra batteritid. Bra ljud för såväl musik som tal (podcasts/film).

Minus

Kontrollerna var lite svåra att förstå sig på till en början, t.ex. hur man kollade batteritiden. Upplevde batteritiden som lite random ibland. Det var lätt att para med mobilen men ibland krånglade parningen vilket var lite störigt.

Design och första intryck


Modellen har en väldigt tilltalande och lyxig design med rött tyg runt om kring och ett skyddande (avtagbart) gummiskal runt kanterna med den lilla flärpen att hålla i. Den är snygg att ha framme och känns samtidigt tålig och hållbar att ha med sig ut eller i en väska.
Den kom i en riktigt lyxig och snygg låda, lite Apple-stil, vilket kändes tillfredsställande med tanke på att priset ändå inte är sådär vansinnigt högt.
När man slår av och på högtalaren ger den ifrån sig riktigt mysiga science fiction-aktiga små ljud/trudelutter. Det är en sådan liten detalj som jag verkligen kan uppskatta.
Det som är lite lurigt med designen är att högtalaren är rätt lätt att vispa omkull när den står på högkant som det är tänkt.

Användarupplevelse

Start och kontroller

Det var lätt att para högtalaren med mobilen om man tog hjälp av snabbstart-guiden för hur man skulle göra. Det finns i princip två kontroller. Den ena är på/av-knappen på baksidan och den andra är den här glasaktiga touchknappen/hjulet. Genom att dra runt den kan man höja och sänka volymen. Små röda lampor ger en indikation.
Den lilla Libratone-fågeln lyser också vitt när högtalaren är igång och både den och de små röda lamporna kan blinka för att indikera olika saker. En sak som jag tyckte var lite störigt var att man skulle trycka en gång snabbt på på/av-knappen för att få en indikation på batterinivån via de små röda lamporna runt fågeln. Det var inte en intuitiv kontroll utan jag fick lov att kolla instruktionsboken för att hitta fram till den.
Ibland gav också högtalaren ifrån sig små pip och ljud som jag inte riktigt förstod vad de försökte säga mig?

Ljudkvalité

Det är en ganska liten högtalare som ändå ger ifrån sig riktigt bra med ljudvolym i tillfredställande kvalité. Både för musik och för tal (radio/podcast/film). Perfekt att ta med till sommarstugan eller picknicken. Jag gillar också att lyssna på podcast/radio i badrummet när jag t.ex. duschar och gör mig iordning. Det var perfekt med denna väldigt portabla högtalare.
Högtalaren hade balanserat ljud tycker jag och bra djup i basen. Kanske ingenting för den totala ljudsnobben men för de allra flesta kommer den funka jätterbra.

Batteritid

Jag tyckte batteritiden generellt var bra men ibland upplevde jag den som lite ojämn? Den ska ha upp till 12 timmars battertid och det tror jag absolut den klarade för det mesta. Ibland kändes det dock som att den laddade ur lite väl fort? Osäker på vad det kan berott på. Kanske också bara var ”en upplevelse”. Sen tyckte jag nog den kunde ha kommit med en nätkontakt och inte bara en USB-sladd. Är inget jättefan av att behöva ladda allt i datorn.

Slutgiltigt betyg

Jag tycker Libratone gjort ett bra jobb med sin One Style. Den känns lyxig och värd sitt pris på knappt 2000 kronor sett till design, ljudkvalité och att den är enkel att ha med sig. Det här är absolut en bluetooth-högtalare jag skulle kunna tänka mig att köpa. Den får 4 av 5 teknifikmedaljer där avdraget främst är för de lite småkrångliga kontrollerna och upplevelsen av lite ojämn batteritid.
Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer
 
 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!