Bloggtips: Vegetarisk julmat Helgen med mest kött på menyn närmar sig så här får du lite göttiga vegotips från mina favoritbloggare istället!

bloggtips vegetarisk julmat

Jag slutade äta rött kött som 11 åring och fågel när jag var 16. Egentligen får jag ju inte kalla mig vegetarian eftersom jag fortfarande äter både fisk och skaldjur (men jag gör det ändå ibland för det är enklare).

Hur som helst så har det här gjort att mina föräldrar främst (då jag är rätt hopplös på matlagning) testat både det ena och det andra på julbordet för att ge mig fler alternativ. T.ex. falafel, griljerad kolrot och sojakorv.

I dag skulle jag vilja tipsa om mina två favorit-vegomat-bloggares julrecept. Som känns betydligt mer fantasifulla och smakrika:

Vegokäk och Cashew-kitchen!

Årets vegetariska julbord hittar du hos Vegokäk

vegokäk vegetarisk julmat
Foto: Vegokäk / Annie Månsson

Fantastiska Annie, som hittar på och testar fram vegetariska rätter som både är enkla att tillaga och har de bästa smakerna, har gjort en hel julbuffé!

Hennes påskbuffé har ju redan gjort succé bland internets vegetarianer så därför kan jag med trygg hand leda er vidare även till hennes julrecept.

⭐️ Här hittar du: Alla julrecept på Vegokäk ⭐️

 

🌲❄️🌲

 

Juliga recept och varm choklad hos Cashew Kitchen

Agnes som tar de vackraste matbilderna jag vet har en närmaste konstnärlig känsla för smaker, texturer och vegorecept som är enkla men ändå smakfulla.

⭐️ Här hittar du: 7 recept för adventstiden och Varm choklad och Glögg-fikon för en stressfri jul ⭐️

Cashew kitchen vegetarisk mat matfoto
Foto: Cashew Kitchen

 

🌲❄️🌲

Tips! Följ dom här bloggarna på Bloglovin’ så kan du enkelt spara recepten du gillar. 

Vad är din favorit att äta på julen? 🎄🎅👇

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 88 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. FREEDOMtravel 18 december, 2016 at 09:11

  Mina kollegor, som kommer norrifrån, kallar ditt sätt att äta (alltså inget kött, men fisk) för “Stockholms-vegetarian”. Det hade jag inte hört innan jag träffade dem… 😉

  Reply
 2. Agnes {Cashew Kitchen} 20 december, 2016 at 13:54

  Så glad för länkningen och de fina orden!!! _< Men så skönt att se hur öppen du är med det ändå. Funkar det inte så funkar det inte. Det är inte värre än att den där videon eller vad de nu må gälla får komma upp lite senare 🙂

  Ha en fin dag!
  Kram!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *