Backa tech: en smart trädgård, vektor-ikoner och en uppfällbar skärm.

backa-tech-nov16-fb
Om du har en bra idé på ny teknik eller en ny produkt så behöver du investerare. Många vänder sig till till Kickstarter där man både kan be om investeringar OCH ”för-sälja” sin produkt innan den ens producerats. Något som alltid talas om som en framgångsstrategi i affärssammanhang.
Jag har kikat på några projekt som söker investeringar just nu som jag tycker ser riktigt spännande ut!

Click & Grow – en smart grönsaksträdgård

click and grow smart garden
För mig som har radioaktiva fingrar och noll känsla för saker som växer är det här en MYCKET tilltalande tanke. Det enda man behöver göra är att sätta i ”pluggarna” med deras speciella jord och frön i, sätta i kontakten, fylla tanken och vänta på fräscha grönsaker och kryddor.
Det här är Click & Grows andra Kickstarter, de har redan tillverkat en version av den här smarta trädgården. Nu har de lyssnat på sina kunders synpunkter och önskemål och det här blir nästa modell.

Font Awesome 5 – en uppdatering av mina favorit-ikoner

font-awesome
Ni kanske har sett att jag har en del riktigt fina ikoner här på bloggen, i youtubefilmer, i grafik? För t.ex. för twitter, mail och liknande? Om ni har sett mitt mediekit eller min CV-sida så dyker de upp även där.
Dessa fantastiska ikoner kommer från Font Awesome som är ett gratis (!!!) bibliotek med högkvalitativa vektorikoner som man både kan använda som ett typsnitt som man laddar ned till datorn och som en webfont man installerar på sin hemsida. Vet inte vad jag skulle göra utan Font Awesome faktiskt?
Nu kör gänget bakom Font Awesome en kickstarter, som redan gått över sitt mål med huuuuur mycket som helst, för att göra en total rewamp av hela biblioteket. Plus för den kuliga promo-filmen.

The Spontaneous Pop-up Display (SPUD)


Slutligen har vi en idé som jag tycker var riktigt innovativ. Det är som en blandning av en projektor och en lightbox, typ, som blir en portabel skärm man kan använda med sin laptop, mobil eller platta!
När den är ihopfälld är den ungefär lika stor som en pocketbok men när man fäller upp den, som ett paraply, så blir den 24 tums display.
SPUD:s kickstarterkampanj har redan nått långt över sitt mål, så det är uppenbart att många är väldigt peppade på den här idén.

Skulle ni backa någon av dessa idéer? Har ni tips på någon annan cool tech-kickstarter just nu som ni är peppade på? ???

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!