Nu kan du få dagliga, personliga musiktips på Spotify Med Spotifys nya funktion "Daily Mix" slipper du fundera på vad du ska lyssna på i dag.

spotify-daily

Jag ska vara ärlig. Ibland blir jag så himla trött på att vårt samhälle hela tiden vill att vi ska välja allt själva. Tusen möjligheter, allt on-demand, hela tiden, överallt. Ibland är det ju himla najs men ibland så orkar jag bara inte välja. När någon säger: “Du får välja” så brukar jag svara “Jag väljer att du ska välja åt mig!”.

Spotify, de fattar mig. De vet att jag inte har tid eller lust att välja musik hela tiden. Jag vill få det serverat. Men det ska såklart vara musik jag gillar. Först kom Discover Weekly. En personifierad spellista som uppdateras varje vecka med musik som Spotifys dataanalyser säger att du antagligen kommer gilla.

Sen fylldes det på med min personliga Release Radar, med nysläpp på Spotify som passar min musiksmak.

Din Daily Mix: 6 spellistor varje dag

Nu går de steget längre och erbjuder mig hela 6 olika dagliga mixar under namnet Din Daily Mix! Baserat på vad jag gillar så får jag flera olika förslag på musik att digga. Det är som att ha en riktigt bra skivbutik i närheten eller en musikintresserad kompis som gör blandskivor till dig varje eviga dag. Ordningen blandas om var åttonde timme och den underliggande datan byts ut varje vecka.

Jag lyssnar mycket på radio och podcasts. Men när jag bloggar och skriver vill jag lyssna på musik. Även när jag ska peppa igång en fredagkväll eller få igång städpeppen en söndagförmiddag vill jag ha lite feta groovs och grymma tunes. Men jag lägger ned väldigt lite tid på att upptäcka ny musik nu förtiden. Jag sitter inte och letar. Därför är det lätt att tjata ut spellistor och album.

Det är det jag älskar med de här datagenererade listorna. Även om såklart det inte blir helt rätt varje gång så hittar jag nästan alltid nya favoritlåtar, artister och album att fylla på biblioteket med.

Så hittar du Daily Mix i Spotify-appen:

 1. Gå till Ditt bibliotek 
 2. Titta högst upp i listan där finns Din Daily Mix!

🌟 Super simple! 🌟

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0
(Visited 75 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Clara Edvinsson 6 oktober, 2016 at 08:27

  Jag satt just och kikade runt på Sporify för att upptäcka ny musik för mig eftersom jag (som du skriver) tjatat ut “min musik”-spellista och topplistan. Ogillar att leta rätt på ny musik för mig själv, vill helst ha det serverat – som på radion. Och även att jag många gånger lyssnar på poddar går inte det när man ska vara koncentrerad på annat samtidigt, som att läsa/skriava. Ska genast kika in detta! Tack för tipset!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 6 oktober, 2016 at 08:39

   Super-relate på allt du skriver!! Är precis likadan. Hoppas du ska gilla sina mix-förslag!

   Reply
 2. Karin 6 oktober, 2016 at 10:04

  Supernajs! Dock så har jag inte hittat det i desktop appen än.. Det är lite trist. Har du någon koll på var någonstans det finns på desktop?
  Jag hittar det på iPad och iPhone.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 6 oktober, 2016 at 14:05

   Kollade lite på det och det verkar som om funktionen endast finns på iOS och Android. Så det enda man kan göra är ju att öppna mixen man vill lyssna på i appen, spara som spellista, spela spellistan på desktop. Vi får väl se om de släpper funktionen även till desktop så småningom.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *