Bli en wordpress-hacker: så jobbar du med child themes! I mitt senaste inlägg på Better Bloggers visar jag hur child themes funkar i WordPress och varför du borde använda ett.

wordpress-child-themes-blogg

Varannan torsdag så skriver jag en text på Better bloggers under parollen Tech Thursday. Förra gången berättade jag om hur WordPress fungerar egentligen. Den här gången berättar jag om child themes, eller barnteman, på WordPress. Hur funkar det egentligen?

Ett barntema är som ett osynligt lager man lägger över ett föräldratema som gör det möjligt att ändra i temats källkod utan att förstöra möjligheten att uppdatera föräldratemat. Läs hela inlägget på Better bloggers så förstår ni. Det är också en guide till hur man faktiskt gör ett barntema.

Kolla in inlägget Tech Thursday: Jobba med Child Themes i WordPress här >>

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 307 times, 1 visits today)

11 kommentarer

 1. Amanda 16 september, 2016 at 13:11

  Ah! Precis vad jag behöver! Ska försöka mig in i WordPress-djungeln nu. Älskar dina guider!

  Reply
 2. FREEDOMtravel 17 september, 2016 at 11:19

  Bra guide! Jag har ett barntema, som jag fått hjälp att bygga. Nu skulle jag vilja göra en ny ändring. Jag har väldigt många statiska sidor och undersidor på min blogg. Det ser bra ut på en dator/padda men inte på en mobiltelefon. På mobilen skulle jag önska att man bara såg huvudsidorna och den första nivån av undersidor när man öppnar menyn (Jag har ibland 3 och 4 nivåer). Är det något man kan fixa i ett barntema tror du? Tror du att det är svårt?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 17 september, 2016 at 11:55

   Jag förstår inte riktigt hur du menar men om det bara är en annan meny för mobilen du vill ha så är det hyfsat enkelt! Hur menyerna är uppbyggda fixar du ju i Meny-panelen i WP. Sen när och hur den visas får du ordna i temat. Borde inte vara allt för komplicerat – börja googla! 🙂

   Reply
   1. FREEDOMtravel 18 september, 2016 at 14:28

    Tack för svar! Jag ska försöka googla! Jag vill ha samma meny på mobilen som på datorn, men inte visa lika många nivåer av sidor/sidrubriker. Säg till exempel att jag hur sidan “Restips” och under den ligger “Europa” och under den “Sydeuropa” och under den “Frankrike” och under den “Korsika”… På mobilen vill jag bara att man ska se de två översta nivåerna: “Restips” och där under “Europa”…

    Reply
 3. Anna Munkhammar 11 oktober, 2017 at 12:54

  Precis kommit igång med wordpress och direkt kom på att hmm har inte Elin pratat om något som kallas childthemes så nu ska jag kolla upp det. haha 😀

  Reply
 4. Agnes 14 augusti, 2018 at 10:19

  Hej Elin! Vet inte om du vill/pallar att fixa detta, men länkarna till de inlägg du gjorde till Tech Thursday när Influencers of Sweden hette Better Bloggers funkar inte 🙂 (Jag letar fram dem via hemsidan ändå, men tänker att det kanske vore nice för folk som kommer hit via google och inte vet var de finns att lätt kunna ta sig dit! :)) PS supertaggad på podden imorgon!!! Kram!

  Reply
 5. Pingback: Google Analytics för nybörjare: Mätning, mål och installation - Teknifik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *