Bli en wordpress-hacker: så jobbar du med child themes!

wordpress-child-themes-blogg
Varannan torsdag så skriver jag en text på Better bloggers under parollen Tech Thursday. Förra gången berättade jag om hur WordPress fungerar egentligen. Den här gången berättar jag om child themes, eller barnteman, på WordPress. Hur funkar det egentligen?
Ett barntema är som ett osynligt lager man lägger över ett föräldratema som gör det möjligt att ändra i temats källkod utan att förstöra möjligheten att uppdatera föräldratemat. Läs hela inlägget på Better bloggers så förstår ni. Det är också en guide till hur man faktiskt gör ett barntema.

Kolla in inlägget Tech Thursday: Jobba med Child Themes i WordPress här >>

11 reaktioner på ”Bli en wordpress-hacker: så jobbar du med child themes!”

  1. Bra guide! Jag har ett barntema, som jag fått hjälp att bygga. Nu skulle jag vilja göra en ny ändring. Jag har väldigt många statiska sidor och undersidor på min blogg. Det ser bra ut på en dator/padda men inte på en mobiltelefon. På mobilen skulle jag önska att man bara såg huvudsidorna och den första nivån av undersidor när man öppnar menyn (Jag har ibland 3 och 4 nivåer). Är det något man kan fixa i ett barntema tror du? Tror du att det är svårt?

    1. Jag förstår inte riktigt hur du menar men om det bara är en annan meny för mobilen du vill ha så är det hyfsat enkelt! Hur menyerna är uppbyggda fixar du ju i Meny-panelen i WP. Sen när och hur den visas får du ordna i temat. Borde inte vara allt för komplicerat – börja googla! 🙂

      1. Tack för svar! Jag ska försöka googla! Jag vill ha samma meny på mobilen som på datorn, men inte visa lika många nivåer av sidor/sidrubriker. Säg till exempel att jag hur sidan ”Restips” och under den ligger ”Europa” och under den ”Sydeuropa” och under den ”Frankrike” och under den ”Korsika”… På mobilen vill jag bara att man ska se de två översta nivåerna: ”Restips” och där under ”Europa”…

  2. Hej Elin! Vet inte om du vill/pallar att fixa detta, men länkarna till de inlägg du gjorde till Tech Thursday när Influencers of Sweden hette Better Bloggers funkar inte 🙂 (Jag letar fram dem via hemsidan ändå, men tänker att det kanske vore nice för folk som kommer hit via google och inte vet var de finns att lätt kunna ta sig dit! :)) PS supertaggad på podden imorgon!!! Kram!

  3. Pingback: Google Analytics för nybörjare: Mätning, mål och installation - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering