Tillbaka i Harry Potter-hypen

Harry-Potter-blogg-4
Jag är så glad att jag fick växa upp i relativt jämn takt med Harry Potter. Det är en bokserie som följt mig och som jag fortfarande läser om med jämna mellanrum. Det är något med magin, lojaliteten med barnet/tonåringen, karaktärsbygget och såklart hela världen som JK Rowling byggt upp. I kombination med hela hypen kring det när man växte upp.
När jag var liten hade jag väldigt livlig fantasi och just tanken på att barn kunde se och göra saker som vuxna inte kunde var så otroligt tilltalande. Jag älskade Roald Dahls Matilda, som läste böcker (vilket var ett av mina egna stora intressen) och fick magiska krafter. Samma sak med Narnia och garderoben som den yngsta systern är den första att gå igenom.
Nu på senaste har jag kommit tillbaka in i den där pirriga, förväntansfulla känslan som man hade när man var yngre och väntade på en ny Harry Potter-bok.
Harry-Potter-blogg-3
Jag har under de senaste månaderna läst om hela serien från början. Inte med tanke på att den nya boken (eller manuset) skulle komma ut utan för att jag ville ha lite sommarlovskänsla. Men det blev ganska passande. På ren ingivelse förbeställde jag två kopior av Cursed Child (en till mig och en till min bästis Linda). Nu är jag inne på Deathly Hallows och det känns väldigt spännande att för första gången på nästna 10 år ha en till bok att hugga in på.
Harry-Potter-blogg-2
Jag läser böckerna på engelska och har hela serien i ”vuxendesign” (svart med guldbokstäver) på hyllan – men jag ÄLSKAR de svenska omslagen. Den här utgåvan av Harry Potter och de Vises Sten kommer alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta.
Harry-Potter-blogg-1
Min favoritkaraktär är och har alltid varit Hermione eftersom jag identifierar extremt mycket med henne. Här om dagen fick jag ett infall att rita hur hennes säng i Gryffindor-tornet skulle se ut. Haha. (Mycket böcker, obviously),
Här om dagen satt jag med datorn framför mig och bultande hjärta för att försöka köpa biljetter till Harry Potter and the Cursed Child i London till mig och Linda. Jag är superdålig på att köpa biljetter till sådär överhajpade saker men just den här gången tänkte jag: what the heck? Värt att försöka! Det var en himla pers men jag hade himla tur och kom långt fram i den digitala kön (plats 9800) och efter en timmes väntan lyckades jag köpa två biljetter till juli 2017!!!!!
The year of Harry Potter has begun!!! 
Så peppad!

Är du som jag en stor Harry Potter-nörd? Vilken är din favoritkaraktär? Vilket hus är du sorterad i? Har du läst nya boken (OBS *no spoilers* please)?

elin haggberg ravenclaw
Ja för er som undrar så identifierar jag mig som Ravenclaw och det är det hus jag blev sorterad i Pottermore-testet. När jag jämförde min 16 personalities-profil mot Harry Potter-husen (ja det finns en sådan tabell) så blev jag Hufflepuff-Ravenclaw. ?
 

18 reaktioner på ”Tillbaka i Harry Potter-hypen”

 1. Jag har läst cursed child och älskade den! Är en true gryffindor. Läser och ser om filmerna jämt. Varje månad, nästan varje vecka läser eller ser jag någon av de. Har dödsrelikernasymbolen tatuerad och kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar Harry Potter. Tyvärr är det bara jag i min omgivning som är ett Potterhead så det verkar som jag får se teatern själv.

  1. Åh fantastiskt! Just den symbolen är en av få saker jag ändå övervägt att tatuera in någon gång!
   Det är en fantastisk värld att få finnas i genom böcker och filmer.
   Jag tycker du ska åka och se den själv i så fall det är karaktärsdanande att uppleva saker på egen hand 🙂 Jag tänker t ex någon gång helt själv besöka byn där Systrarna Brontë bodde – för känner ingen annan som är lika passionerad kring dem som jag själv och vill ha en helt oförstörd upplevelse där jag kan göra precis vad jag vill.

 2. Jag ääälskade Harry Potter trots att jag av någon anledning hoppade in på tåget lite småsent (typ 2003). Läst allt trehundra gånger, nördat ned mig i FanFiction en period, sett filmerna, spenderat åtskilliga lektionstimmar på högstadiet och gymnasiet med att dagdrömma/fantisera om att vara med i den världen, osv osv. Håller på att läsa Cursed Child nu (riktigt spännande!) och drömmer om biljetter till föreställningen. Har alltid identifierat mig med Ravenclaw också men har fått lite blandade resulat när jag gjort lite olika tester faktiskt. Var kan man hitta tabellen där man jämför 16personalities/Hogwarts husen?

 3. Åhh, jag älskar verkligen Harry Potter. Är verkligen glad att jag fick växa upp med den serien. Underbar från början till slut! Har inte läst The cursed child än, men är grymt nyfiken på den boken! Ska definitivt plocka upp ett exemplar nästa gång jag har vägarna förbi en bokhandel. Måste också passa på att säga wow, vad fint du ritar! Trodde först det var en illustration i den nya boken, så bra tyckte jag att den var! Och vilken grej att gå och se den live i London, kul! http://www.nouw.com/Hellofebruary

  1. YAY vad kul att så många HP-fans läser bloggen.
   Men åh!!! ?❤️❤️❤️ Vad glad jag blir. Tycker jag är helt sådär på att rita så det var verkligen en komplimang!!!! Tack!
   Hoppas du får tag på boken snabbt 🙂

 4. Alltså I FEEL YOU <3 Jag var typ 9-10 år gammal när första boken kom ut och vi hade den på högläsning i skolan. Av någon anledning tror jag aldrig att vi avslutade den, men jag blev så fast i historien att jag plockade upp boken och läste klart hemma själv istället. Sedan gick det bara utför. Så fort en ny bok kom ut visste mina föräldrar att jag skulle stänga in mig på rummet och läsa non stop i de två dygn det tog att läsa ut boken. Och sedan genomleva en veckas post partum depression när karaktärerna och deras värld inte fanns där hos mig längre. Jag identifierade mig också mycket med Hermione, pluggis som jag var 🙂 Tyckte också att hon var så cool & fierce i sin brutala ärlighet och vägran att anpassa sig efter alla andra. Har inte kollat upp vilket hus jag skulle tillhöra, men misstänker Rawenclaw. Jag var ett typiskt "smart ass" haha. Inte så uppskattat av folk i min närhet kan jag tänka. Har inte läst det nya manuset ännu!! Sparar det till hösten. Tänker att det kommer vara perfekt söndagslektyr när regnet smattrar mot rutorna <3

 5. Jag älskar också Potter och hans värld men är sjukt opepp på nya boken. En överarbetad trebarnspappa – jag kunde inte identifiera mig mindre. Uh. Funderar om det är värt att läsa boken alls eller om den kommer förstöra HP för mig. 🙁

  1. Åh vad segt, det är så trist när man inte får saker att funka. Jag använder SnapWidget. Den är enkel att hantera. Lycka till. Om du inte får till det så får du höra av dig igen så får jag svänga ihop en tutorial.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering