Tech-svep: Kul och intressant från v.33

8_brass capacitive touch slider

Digitala tatueringar öppnar för nya möjligheter

I det väldigt intressanta projektet DuoSkin har MIT media lab  i samarbete med Microsoft Research tagit fram billiga engångstatueringar som är digitala!
De kan produceras med en rad olika utseenden, de skrivs ut på billigt engångstatueringspapper och kan användas för input, output och kommunikation. Man kan alltså använda dem som en touchpad för att styra elektronik, som tatueringar som t.ex. ändrar färg efter kropstemperatur eller lyser samt för att kommunicera med hjälp av NFC-chips.
Förutom att detta är väldigt coolt och en häftig tolkning av wearable tech så finns det många roliga och kreativa användningsområden jag ser framför mig inom en snar framtid (eftersom de redan existerar OCH är rätt billiga att framställa).
På fest skulle du kunna ha en sådan här tatuering för att med en enkel svepande rörelse på armen sänka och höja volymen på musiken. På events eller klubbar skulle NFC-chips kunna användas i tatueringar för inträde, drinkbiljetter och tävlingar (Internetdagarna 2015 hade en liknande funktion med deltagarbrickorna man hade runt halsen och det var FETT).
Vad får ni för idéer för användandet av en sådan här teknik? 

Att spela in Simlish


Jag vet inte hur det är med er men jag är ett stort The Sims-fan och har spelat spelen sen det allra första släpptes (dock inte 4:an än… måste skaffa).
Den här videon där en ljuddesigner berättar om hur man spelar in spelets dialog i Simlish och filmen på skådespelaren som säger replikerna tyckte jag var kul. ?

Den digitala barnvagnen som laddar din mobil

 charging phone baby stroller
Something for all my tech mommas out there! Jag har ju inte barn själv men jag tyckte det här var en himla kul och cool idé för en barnvagn. Den heter ”4moms moxi stroller” och har en elgenerator inkopplad mot bakhjulen vilket gör att när du är ute och går så kan vagnen skapa elektricitet för att både driva fram- och baklampor, en LCD-display för färddata OCH framförallt…

… ladda din mobil! ?

Perfekt för de där långa (Pokémon)-promenaderna, am I right?!
Den finns inte att köpa än men man kan skriva upp sig på en intresselista på företagets hemsida.

Sexismen i OS-rapporteringen

Min favorit-youtubekanal Vox har gjort en bra video som sammanfattar hur sexistisk sportkommenteringen (den amerikanska i det här fallet) från OS varit vid flera tillfällen.
Skärpning, sportjournalister!

Nu är Instagram Insights här – men inte för alla… än…

instagram-insights
Nu har Instagrams analytics-verktyg, Instagram Insights, börjat rullas ut till företagskunder (i Europa vad det verkar). Tyvärr har jag inte ens tillgång till möjligheten att göra om mitt konto till företagskonto!? Vet inte varför men hoppas jag får det snart för jag är så peppad på att testa Instagram Insights.
Vad jag förstår så börjar de med företagskunder, sen ska det rullas ut till konton mer många följare och så småningom till alla? Någon som har mer info, dela gärna i kommentarerna!

Vilka tech-nyheter har ni fastnat för under veckan? Något ni tycker jag missat? ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Tech-svep: Kul och intressant från v.33”

  1. Ååh, häftigt det där med barnvagnen. Känns ju högaktuellt för mig som är preggo. Synd att man redan införskaffat sig en vagn, annars hade man ju varit bra sugen på teknikvagnen. Kul grej! 🙂

  2. Men spännande (och snyggt) med engångstatueringarna! Vore så coolt att styra musiken på telefonen när man springer på armen istället för att pilla med telefonen i fickan på ryggen… inte för att jag springer så mycket, men ändå! Sjukt häftig grej!
    Och angående sims 4… sims 3 är roligare tycker jag!

    1. Ja visst är det coolt! Ja det vore ju en fett bra användning. Man kan ha på handlederna med led-lampor också för säkerhet på kvällen!
      Ja jag har hört att en del verkar lite besvikna på Sims 4 och saknar många grejer från Sims 3.. Får kanske lov att köpa båda (eller har ju Sims 3 men på skiva undrar om man kan ladda ned då? Har ju ingen cd-läsare på MacBooken).

  3. Utan dina tech-svep skulle jag ha noll koll på det senaste! Så mycket häftigt som händer. Tack för att du delar det på ett så lättillgängligt sätt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!