Bloggbusiness – allt du vill veta om influencers och hur de tjänar pengar

bloggbusiness podcast
Igår pratade jag ju lite om det här med hur man kan tänka kring att blogga samtidigt som man jobbar heltid. Ett av tipsen är ju att samla inspiration tills man har mer tid att ägna åt bloggen. Vilket leder mig in på veckans podcasttips!
Innan jag hade tid att starta upp den här bloggen så passade jag på att förbereda mig, fundera, planera och framförallt utbilda mig själv i hur andra gjort. Jag hade ju idén i nästa 2 år innan jag faktiskt drog igång. Så förra sommaren (Teknifik startade i år i januari) låg jag på stranden i Skåne och lyssnade på Bloggbusiness!
Podcasten görs av briljanta Linda Hörnfeldt som är grundare till yrkesnätverket Better Bloggers. Konceptet är enkelt. Hon träffar våra stora bloggare, som Sandra Beijer, Emily Dahl, Underbara Clara, Jonna Jinton, och frågar dem om deras bloggresa.
Du får veta hur allting började, hur deras bloggkarriär sett ut, vilka olika portaler de legat på, när bloggarna började bli stora och när de började tjäna pengar och göra business av sina bloggar. Det otroligt intressant!
Det är inte heller bara bloggare som är föremål för Lindas smarta och initierade frågor. Även youtubers och instagrammare finns bland de 47 avsnitten. Om du är nyfiken på influencer- och content marketing funkar i praktiken och hur fasen bloggare tjänar pengar så är det här podden för dig.
För mig som är nyfiken i en strut och älskar att höra om hur andra gjort, lära mig av andras erfarenheter och kika på andras statistik m.m. så är den här podden guld!
Avsnitten är inte så hårt redigerade och ljudkvalitén kan variera lite även om den på det hela taget är bra för det mesta. Så det här är något för dig som inte är galet rastlös och som gillar att lyssna på lite längre samtal/intervjuer.

Vilka bloggare är du nyfiken på och vad skulle du vilja veta?

10 reaktioner på ”Bloggbusiness – allt du vill veta om influencers och hur de tjänar pengar”

  1. Jag är så himla nyfiken på dig! Vet att du är otroligt öppen och ärlig kring din resa och statistik osv men vill grotta ner mig ytterligare. Se till att ni spelar in ett avsnitt omedelbums! (<– för övrigt världens konstigaste ord)

  2. Oj, jag skulle ju vilja LÄSA de här intervjuerna, haha. Jag är lite rädd att vara bakåtsträvare här (det får man inte, jag vet), men jag tycker att det är jättejobbigt att lyssna på podcasts eller radio eller att se på TV eller video. Jag känner mig passiv och blir rastlös. Jag märker att allting går åt det hållet och får lite panik. Jag älskar att skriva och läsa. Jag har aldrig gillat att se på TV eller lyssna på radio. Shit, nu blir jag nervös… jag kommer missa typ allt!!!

    1. Äääsch det finns tillräckligt med litteratur i världen du kommer klara dig fint! Jag lyssnar alltid på podcast medan jag gör något annat samtidigt. Diskar, städar, går promenad eller ritar. Men jag antar att du provat det också – men jag förstår rastlösheten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering