Tips: skriv bättre texter till webben

kaboompics.com_Woman working with Apple Macbook Air 13-
Bild: kaboompics.com

I dag skulle jag vilja tipsa om att en ny version av Internetstiftelsens (IIS) internetguide om hur du skriver för webben nyligen kommit ut.

IIS skriva för webben

Det är helt enkelt en jättebra guide om hur vi läser texter på webben och hur du blir bättre på att skriva dem. Oavsett om du jobbar på ett företag där du ibland ska skriva nyhetsmail, är egenföretagare och behöver skriva texter på en hemsida eller bloggare så tror jag du kan ha nytta av det här. Plus: den är helt gratis att läsa som pdf!

Guiden är indelad i följande kapitel:

 1. Hur vi läser på webben
 2. Målgrupper – vem vill du nå?
 3. Rubriker som ger resultat
 4. Skriva texter för webben
 5. Skriv kort – men inte för kort

I och med att vi får allt mer information att sålla i vardagen så blir vi allt mer kräsna och otåliga när vi läser på webben. Jag vet att jag själv väldigt sällan läser långa texter på nätet (undantaget är oftast bloggar jag följer). Men även på bloggar är det superviktigt att texten är lättläst och bra formaterad.

Jag strävar ständigt efter att texterna här på Teknifik ska bli bättre, tydligare och lättare att läsa. Om ni har någon feedback på detta område för ni hemskt gärna lämna den i kommentarerna nedan.

Guiden hittar du på IIS hemsida >>

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 92 times, 1 visits today)

17 kommentarer

 1. Jeanette 9 juni, 2016 at 07:46

  Åh vad smart. Tack för tipset 🙂

  Reply
 2. Annie - lättlagat vegokäk 9 juni, 2016 at 08:27

  Så bra! Sparar denna dirr på bloglovin’. Jag är allmänt fett förvirrad när det kommer till skrivande. Har ju harvat runt snart 5 år på högskola och är ju typ scarred for life därifrån. I bloggen är det ett helt annat sätt att skriva på och jag måste försöka få in det i min hjärna. Men det är bara att öva öva öva. Och stryka stryka stryka typ 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 11 juni, 2016 at 11:51

   Ja men relate på det – jag älskar att skriva och har alltid gjort men när man skrivit mestadels akademiskt i tre år så blir man lite skadad. För att inte tala om hur klurigt det blir att skriva nyhetstexter/artiklar som liksom ska ligga mitt emellan bloggspråket och det akademiska. Aaah!

   Reply
 3. Andrea 9 juni, 2016 at 09:57

  Åh brainfood! Tack för tipset 😀

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 11 juni, 2016 at 11:52

   Ja men eller hur? Att kunna utbilda sig själv online eller med böcker är så himla bra och kul.

   Reply
 4. JohannaN 11 juni, 2016 at 12:51

  WOW ang lix.se där en kunde testa sin bloggs läsbarhet – jag skriver tydligen som en barnbok. Sjukt nöjd! =)

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *