Tips: skriv bättre texter till webben

kaboompics.com_Woman working with Apple Macbook Air 13-
Bild: kaboompics.com

I dag skulle jag vilja tipsa om att en ny version av Internetstiftelsens (IIS) internetguide om hur du skriver för webben nyligen kommit ut.
IIS skriva för webben
Det är helt enkelt en jättebra guide om hur vi läser texter på webben och hur du blir bättre på att skriva dem. Oavsett om du jobbar på ett företag där du ibland ska skriva nyhetsmail, är egenföretagare och behöver skriva texter på en hemsida eller bloggare så tror jag du kan ha nytta av det här. Plus: den är helt gratis att läsa som pdf!
Guiden är indelad i följande kapitel:

  1. Hur vi läser på webben
  2. Målgrupper – vem vill du nå?
  3. Rubriker som ger resultat
  4. Skriva texter för webben
  5. Skriv kort – men inte för kort

I och med att vi får allt mer information att sålla i vardagen så blir vi allt mer kräsna och otåliga när vi läser på webben. Jag vet att jag själv väldigt sällan läser långa texter på nätet (undantaget är oftast bloggar jag följer). Men även på bloggar är det superviktigt att texten är lättläst och bra formaterad.
Jag strävar ständigt efter att texterna här på Teknifik ska bli bättre, tydligare och lättare att läsa. Om ni har någon feedback på detta område för ni hemskt gärna lämna den i kommentarerna nedan.

Guiden hittar du på IIS hemsida >>

17 reaktioner på ”Tips: skriv bättre texter till webben”

  1. Så bra! Sparar denna dirr på bloglovin’. Jag är allmänt fett förvirrad när det kommer till skrivande. Har ju harvat runt snart 5 år på högskola och är ju typ scarred for life därifrån. I bloggen är det ett helt annat sätt att skriva på och jag måste försöka få in det i min hjärna. Men det är bara att öva öva öva. Och stryka stryka stryka typ 🙂

    1. Ja men relate på det – jag älskar att skriva och har alltid gjort men när man skrivit mestadels akademiskt i tre år så blir man lite skadad. För att inte tala om hur klurigt det blir att skriva nyhetstexter/artiklar som liksom ska ligga mitt emellan bloggspråket och det akademiska. Aaah!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering