Lördagslista: om TV-serier

tvserielistan
När jag sov över hos Annie på Vegokäk efter BBcon så pratade vi lite om TV-serier och hon påpekade att hon tyckte jag skrivit på tok för lite om detta ämne här på bloggen. Det tar jag till mig av samtidigt som jag drar mitt strå till blogg-stacken och skriver en egen blogglista. Här kommer listan om TV-serier:

Vilka TV-serier var dina favoriter när du var liten?

Jag älskade serierna som gick på Disneydags, som Räddningspatrullen, Ducktales och Lilla Sjöjungfrun-serien. Sen minns jag väldigt väl sommarlovsmorgon när det handlade om några som hittade en spegel som förde dem tillbaka till 1800-talet (eller var det t.om. 1700?) – Mormors magiska vind, så hette den! Fanns även en serie på engelska som gått på sommarlovsmorgon och barnkanalen med liknande tema som hette Mirror mirror. Älskar sånt! Sen såklart alla Astrid Lindgren-serier. T.om. Karlsson på taket som jag vet att många har jättesvårt för.

Vilka serier följer du just nu?

Precis just nu följer jag: Game of Thrones och Sex and the City. Ibland kollar jag också på Masters of None samt Arrested Development (som jag och Max ser om).

Vilken serie har du börjat på men inte kommit igång med ordentligt?

Bloodline på Netflix, har sett första avsnittet men sen tog det som stopp. Försökte även komma igång med Dr Who, pga vill ju vara Whovian och känna mig som riktigt hemma i nördkulturen kring den.. men.. det gick lite dåligt. Såg några avsnitt (första säsongen från den nya raddan så att säga) men fastnade inte riktigt.

Vilken serie har du inte sett klart (även fast alla säsonger finns)?

Mad Men! Vi köpte boxarna förut men sen skaffade vi Netflix och då fanns inte säsongen vi skulle se och då blev det liksom stopp. Har inte heller sett klart The Walking Dead för Max tyckte den blev dålig och jag vågade inte riktigt se den själv. Försökte lite när jag var sjuk men det var lite för läskigt – får så lätt mardrömmar. Inte heller sett klart Gossip girl och Once upon a time.
En jag VERKLIGEN vill se klart men inte heller har lyckats med än är favoritserien Parks and recreation. Shit, det måste jag verkligen styra upp.

Vilka serier är du mest nördig på?

Jag har sett hela Buffy the Vampire Slayer och äääälskar den verkligen. En annan storfavorit är Battlestar Gallactica – bästa och mest beroendeframkallande scifi-serien.

Vilken serie längtar du efter nästa säsong av?

Jag älskar House of Cards! Att den är så himla detaljrik och ingående i det politiska spelet i USA. Älskar hur de knyter an till aktuella händelser och personer i verkliga världen. Dock har jag saknat journalist-spåret lite i de senare säsongerna som var mer särpräglat i början.

Better Call Saul (en spinoff på fantastiska Breaking Bad) ser jag verkligen fram emot att få en fortsättning på. Samt väldigt coola Sense 8.

Vilken är din ”guilty pleasure”-serie?

Vikings på HBO, den är liksom rätt töntig men ändå så pass spännande och påkostad att jag fastnar. The 100 kändes också lite guilty pleasure i början pga väldigt tonårig på något sätt. Men jag tyckte den tog sig och nu känner jag mig inte särskilt guilty alls.

Vilken serie får du aldrig nog av?

Dowton Abbey!!! Jag älskar den – rakt upp och ned. Den kommer jag kunna se om ungefär hur många gånger som helst känns det som.

Vilken serie som du inte lyckats få med hittills i listan vill du passa på att rekommendera?

Jag skulle vilja rekommendera serien Pushing Daisies som vi såg för flera år sedan pga så quirky och knasig estetik och story.

Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href="https://teknifik.se/2016/06/lordagslista-om-tv-serier/" target="_blank">Teknifik</a>.
Vilka TV-serier var dina favoriter när du var liten?
Vilka serier följer du just nu?
Vilken serie har du börjat på men inte kommit igång med ordentligt?
Vilken serie har du inte sett klart (även fast alla säsonger finns)?
Vilka serier är du mest nördig på?
Vilken serie längtar du efter nästa säsong av?
Vilken är din ”guilty pleasure”-serie?
Vilken serie får du aldrig nog av?
Vilken serie som du inte lyckats få med hittills i listan vill du passa på att rekommendera?

7 reaktioner på ”Lördagslista: om TV-serier”

  1. Mirror mirror!!! Följde den slaviskt. Sommarmorgnar med mackor och så det där introt där de liksom flyger genom dalgångar?? Starka barndomsminnen alltså! 😀 mitt bästa guilty pleasure just nu är Shannara Chronicles! Plöjde nyligen hela första säsongen och nu har jag total abstinens! De har liksom inte ens spelat in andra säsongen än >_<

    1. Alltså såååå bra serie (Mirror mirror)! Kollade första avsnittet av Shannara Chronicles när jag var sjuk och kände mig spontant lite kluven – fastnade tyvärr inte riktigt även om den var väldigt välproducerad.

  2. Haha åhh minns också den där spegel-serien! Kul ändå att vi ändå verkar följa ganska olika serier, jag hade tippat på fler beröringspunkter faktiskt! Ääälskar house of cards också <3 Jag började på battlestar galactica, men slutade kolla trots att jag fastnade totalt. Måste ta upp det igen!

  3. Ja Mirror Mirror var så bra! Det gick för 2 månader sedan på Barnkanalen och jag fastnade och tittade trots usel dubbning. Älskade The Odyssey om pojken som hamnade i koma. Tydligen hade Ryan Reynolds en roll i den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering