Teknifik testar: Göra gaming-video

testa gaming video fruitninja
Något som är väldigt populärt på youtube är ju gaming-videos. Alltså där man får titta på någon/några som spelar ett spel. Pewdiepie har ju förfasen tjänat miljontals kronor på att göra just det. Så jag ville testa att göra en själv för att se lite hur det kändes.
Ungefärlig tidsåtgång: 2 timmar
Svårighetsgrad: ganska svårt

Vad jag lärde mig:

 • Det är galet svårt att säga något vettigt/kul/bra samtidigt som man spelar ett hetsigt spel.
 • Att göra filmer tar alltid en himla tid!
 • Det är en utmaning att göra en gaming-film om Fruitninja intressant ?
 • Gaming videos är nog ingenting för mig…

Så här blev filmen ?:

I morgon tänkte jag berätta hur jag gjorde – så kom tillbaka då! ?

PS! Spelar ni Fruitninja? Vad är i så fall ert rekord i Arcade-mode?? ?
#37
[includeme file=”prenumererayoutube.php”]

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

6 reaktioner på ”Teknifik testar: Göra gaming-video”

 1. Tycker det var riktigt bra gjort ju, första gången och allt?! Prata framför kamera öht är ju assvårt. Spelar inte fruit ninja, i ärlighetens namn trodde jag det förpassats till glömskan bland alla ”inne” appar som kommit och gått på iphone under åren. Men det var kul med när du pratar om frysbanan, dubbelbanan osv. 😀

 2. Pedro el Ficadoles

  Jag hade hoppats på lite mera hets! Exempelcitat ”Oh my oh my nu kommer det frukt över hela skärmen!!!!” ”OMG FRUITFRENZY” ”Dö Frukter Dö Dö” ”Jag hugger er med mitt watersword!” ”HAHAHAHAHAHAHAHA FRUKTSALLAD!!”

 3. Hahaha, vad härligt awkward du var på slutet. =D
  Jag gillade din Let’s Play! Tyckte du pratade förvånansvärt bra samtidigt som det hände så mycket i spelet. Många streamare/You Tubers sitter ju mest och gör ljud typ.
  Framförallt: vad kul att du testade detta och att man fick en inblick i hur det går till. Jag blir faktiskt riktigt sugen på att göra en egen någon gång. Och ser verkligen fram emot att veta hur du gick tillväga rent tekniskt.

  1. Haha ja jag kände mig extremt awkward rakt igenom men allt ska ju testas på, tycker jag! 😀 Vad kul att du blev inspirerad, det var ändå mitt största mål. En tutorial baserad på hur jag gjorde finns redan nu uppe så check it out. 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!