Full koll på tech-branschen med poddarna från Breakit och Di Digital

breakit-podcast digitalpoddenlowres
Att den digitala sektorn och tech-branschen får allt större betydelse för vårt samhälle och ekonomin i världen är något som både DI och mediestartupen Breakit tagit fasta på. DI startade för ett tag sen sin nya satsning Di Digital som håller koll på dessa delar av marknaden. Breakit är utbrytarna som har en väldigt intressant historia som är nära kopplad till satsningen på Di Digital – läs om den här.
Jag är en flitig läsare på båda dessa plattformar! Men som ni vet så är jag också en stor podcast-lyssnare och både Breakit och Di Digital gör också poddar:
Breakits Podcast respektive Digitalpodden.
Jag lyssnar på båda dessa poddar och det är ett perfekt sätt för mig att vara ajour med de senaste nyheterna och analyserna från techsektorn samtidigt som jag kan göra annat t.ex. diska, gå promenad eller liknande.
Båda dessa poddar är lite utav färskvaror eftersom det främst handlar om aktualiteter och nyheter. Så det är ingen jätteidé att gå bakåt i arkiven utan bättre att börja med det senaste avsnittet och sen lyssna på de nya när de kommer ut. (Några veckor eller så går ju förstås att gå bakåt för att komma lite i fas).
Digitalpodden gör varannat avsnitt ett nedslag i Silicon Valley och sin utsände där vilket såklart ger lite extra mervärde. I Breakits podcast delar programledarna, i sann transparent anda, med sig av sina upp- och nedgångar som entreprenörer vilket ger deras podd lite extra edge. Det är ju intressant att de pratar mycket om startups och sedan kan relatera till det själva eftersom de också är en startup.
Jag tycker det är superbra och viktigt att hålla koll på hur de stora techföretagens förehavanden påverkar vår ekonomi och situationer för företag i Sverige. Det är också spännande att höra om nya investeringar, vilka företag som går bra och vilka som går sämre (och analyserna om varför och hur framtiden kommer bli).
Båda poddarna har väldigt lagom långa avsnitt och är rätt rappa i tonen, så absolut bra för den som är lite rastlös när det kommer till poddlyssnande. De är också lite lagom personliga utan att det blir för mycket profil-fokus.
Plus i kanten till Di digital som har lite bättre könsfördelning i podden än Breakit!
Ni hittar poddarna på iTunes här:
Breakits podcast
Digitalpodden
#48

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!