Full koll på tech-branschen med poddarna från Breakit och Di Digital

breakit-podcast digitalpoddenlowres
Att den digitala sektorn och tech-branschen får allt större betydelse för vårt samhälle och ekonomin i världen är något som både DI och mediestartupen Breakit tagit fasta på. DI startade för ett tag sen sin nya satsning Di Digital som håller koll på dessa delar av marknaden. Breakit är utbrytarna som har en väldigt intressant historia som är nära kopplad till satsningen på Di Digital – läs om den här.
Jag är en flitig läsare på båda dessa plattformar! Men som ni vet så är jag också en stor podcast-lyssnare och både Breakit och Di Digital gör också poddar:
Breakits Podcast respektive Digitalpodden.
Jag lyssnar på båda dessa poddar och det är ett perfekt sätt för mig att vara ajour med de senaste nyheterna och analyserna från techsektorn samtidigt som jag kan göra annat t.ex. diska, gå promenad eller liknande.
Båda dessa poddar är lite utav färskvaror eftersom det främst handlar om aktualiteter och nyheter. Så det är ingen jätteidé att gå bakåt i arkiven utan bättre att börja med det senaste avsnittet och sen lyssna på de nya när de kommer ut. (Några veckor eller så går ju förstås att gå bakåt för att komma lite i fas).
Digitalpodden gör varannat avsnitt ett nedslag i Silicon Valley och sin utsände där vilket såklart ger lite extra mervärde. I Breakits podcast delar programledarna, i sann transparent anda, med sig av sina upp- och nedgångar som entreprenörer vilket ger deras podd lite extra edge. Det är ju intressant att de pratar mycket om startups och sedan kan relatera till det själva eftersom de också är en startup.
Jag tycker det är superbra och viktigt att hålla koll på hur de stora techföretagens förehavanden påverkar vår ekonomi och situationer för företag i Sverige. Det är också spännande att höra om nya investeringar, vilka företag som går bra och vilka som går sämre (och analyserna om varför och hur framtiden kommer bli).
Båda poddarna har väldigt lagom långa avsnitt och är rätt rappa i tonen, så absolut bra för den som är lite rastlös när det kommer till poddlyssnande. De är också lite lagom personliga utan att det blir för mycket profil-fokus.
Plus i kanten till Di digital som har lite bättre könsfördelning i podden än Breakit!
Ni hittar poddarna på iTunes här:
Breakits podcast
Digitalpodden
#48

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering