Teknifik testar tech!

fairphone 1 blogg
Ett av mina mål när jag startade Teknifik var att jag skulle få börja göra teknikrecensioner och testa prylar. Jag kollar själv på enormt mycket recensioner, både för teknik jag är intresserad av att köpa men även annat bara för att det är kul! Det är ju ett kanonbra sätt att hänga med i tekniksvängen också och ha koll på marknaden.
Det som är kul är att jag redan har två recensioner på gång. Har fått låna press-ex av prylarna som jag får ha i 1-2 veckor och prova och sen skickar jag tillbaka dem. Får alltså ingenting av företagen för att göra recensionerna och skriver givetvis precis vad jag vill om dem (viktigt att vara tydlig!).
Har idag fått hem Fairphone 2 som jag ska sätta igång och testa. Har frågat runt lite vad folk är nyfikna på gällande den här ”rättvisa” mobilen – vad vill ni veta? Langa era frågor i kommentarerna så ska jag göra mitt bästa att undersöka och svara på dem.
adapter
Ska även utvärdera en laptop – mer om det sen har börjat på en liten unboxing-video nämligen! Videon fick dock ett lite snöpligt slut för när jag skulle slå igång datorn insåg jag att jag inte kunde koppla in sladden. Attans! Men en ny sladd är påväg – så det blev lite fördröjt bara. Dock knasigt att just den här typen av kontakt inte ens funkade med min internationella adapter? Känner ni igen den?

Plus ett experiment

Jag har även ett väldigt spännande experiment på gång! Det kommer sträcka sig över en veckas tid och det är på uppdrag från en stiftelse – spännande va?!!?! Det kommer dra igång om precis en vecka och jag kan avslöja redan nu att det kommer bli en REJÄL utmaning för mig.
Men hysch hysch nu berättar jag inte mer… ni får hålla till godo några dagar till…. ??
#14

8 reaktioner på ”Teknifik testar tech!”

 1. Men ja angående Fairphone! Jag vill veta hur kameran är. Har Iphone 5 idag och använder den mycket i jobbet och kameran (bilder för sociala medier) är jätteviktigt. Men vill så himla gärna byta upp mig till en schysst telefon!

 2. Åsa Wall Månsson

  Inspelning av ljud?
  Skärmens färgåtergivning och storlek.
  Batterikapacitet?
  Finns någon smart funktion för att föra över kontakter mm från den gamla telefonen till smartphonen?
  Hur lätt är det att få i SIMKORTET?

 3. Jag är också väldigt nyfiken på kameran och särskilt dess stabiliseringsfunktion och kapacitet vid dåligt ljus och rörelse. Jag är darrhänt och har barn och det enda mobilkameran som klarat mina förutsättningar är min nuvarande samsung galaxy s6.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering