Teknifik testar: Adobe Voice

adobe voice recension
Du har säkert sett dem någon gång, de där små gulliga filmerna där en röst berättar om en idé, app eller tjänst ackompanjerad av ukulele-musik? Det är en stor trend i tech-världen och Adobe har gjort en app enbart för att du snabbt och enkelt ska kunna göra sådana här filmer. Jag har testat den. Den heter: Adobe Voice! Den är gratis och finns för iOS (iPhone/iPad). Du behöver ett Adobe ID för att logga in på appen, vilket är gratis att skaffa, och du behöver inte ha någon Creative Cloud-prenumeration eller liknande för att kunna använda appen.

Vem kan ha användning för appen?

Det är en enkel app att använda som gör det möjligt att på väldigt kort tid skapa en riktigt hyfsad grafisk produkt. Eftersom video funkar väldigt bra på såväl facebook som Twitter och Instagram så kan det vara ett enkelt sätt att snabbt berätta om en idé, händelse, produkt eller tjänst utan att behöva lägga ned massor av tid.
För personer som ofta pitchar idéer, för kreatörer, för designers, för startups och apputvecklare tror jag den här appen kan vara bra för att göra ett väldigt snabbt utkast av en idé eller ett budskap att presentera för kollegor eller kunder.
Jag kan även se att det skulle kunna vara en användbar app i skolan för att göra presentationer eller redovisningar. T.ex. för barn att identifiera ett problem och presentera en lösning på ett enkelt, kul, snabbt och kreativt sätt. Lärare skulle även kunna använda appen för att göra enkla lektioner/instruktionsfilmer för eleverna! Obs att appen är på engelska – men den är ganska lätt att förstå.

Hur funkar den?

När du loggat in så får du först välja vad för typ av film du vill göra. Vill du berätta om en idé, en händelse, en ”show and tell” eller lära ut någonting? Du kan även ”start from scratch” och bygga helt från grunden.
Du kommer sedan kunna börja spela in små ljudklipp genom att hålla ned ”spela in”-knappen. Sedan kan du lyssna på klippet med den förvalda musiken som spelas i bakgrunden. Tips! Håll telefonens mikrofon ganska nära munnen när du spelar in så får du lite mer bastoner i inspelningen samt mindre bakgrundsljud = låter mycket bättre.
Musiken kan du byta genom att trycka på knappen med noterna. Du kan sedan lägga till en ikon, bild eller text genom att trycka på ”plus-knappen” i rutan.
adobe voice recension
adobe voice recension
Appen föreslår även en dramaturgi för filmen t.ex. ”Beskriv ett problem” och sedan ”beskriv din lösning” i filmens bildrutor. Du spelar in en eller flera meningar per ruta (några sekunder), väljer en visualisering och går sedan vidare till nästa ruta och fortsätter.
adobe voice recension
Du kan även välja ett fördefinierat tema för din film med bakgrund, typsnitt och färger eller göra ett eget genom att scrolla längst ned till ”custom”. Du kan titta på hela filmen när du vill under processen genom att trycka på ikonen längst ned till vänster med en ”play”-knapp i en ruta.
När filmen är klar väljer du ”dela”-knappen höst upp till höger och skickar ut på ett socialt medie, mailar eller sparar till kamerarullen.

Ett exempel


Den här filmen tog mindre än 3 minuter att göra. Jag hade inget manus, ingen egentlig idé eller någonting jag bara spelade in, tog nån ikon och körde på. Nog för att resultatet kanske är lite klyschigt och kan verka småtöntigt men filmen visar hur snabbt det går att få fram ett helt hyfsat resultat med den här appen!

Slutbetyg

Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer
Jag ger Adobe Voice fyra av fem teknifikmedaljer. Den var lätt att förstå, enkel att använda och gav ett bra resultat för väldigt lite ansträngning. Jag kan se flera potentiella användningsområden för appen och den är gratis att använda vilket är ett stort plus. Minus för att den inte finns för android/PC.

Vad tror ni? Är Adobe Voice något ni skulle kunna tänka er att använda?

#10

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering