Minimalism och mindre stress Om att ha en avskalad arbetsplats och att strukturera sin arbetsdag.

minimalism_kontor_kollage

Jag har generellt en ganska ombonad, färgglad, blandad och kanske lite bohemisk inredningsstil med mycket på väggarna, mycket smågrejer och böcker överallt. Ibland kan jag dock önska att jag var lite mer stilren och minimalistisk. Särskilt under lite mer stressiga perioder (som nu) när det skulle vara skönt med rena ytor och avskalat lugn (inbillar jag mig).

Idag har jag iallafall varit riktigt strukturerad och effektiv (istället för fragmenterad och småstressad) vilket har varit jätteskönt. När jag känner att det börjar bli mycket så hjälper det jättemycket att prioritera och skriva listor. Särskilt tydliga “att göra”-listor för dagen med klockslag så jag vet hur lång tid jag ska lägga ned på varje enskild uppgift. Att slå på “stör ej”-läget och undvika sociala medier kan också vara en stor hjälp för att få mycket gjort.

Blev inspirerad till att styra upp mig själv lite igår när jag läste Nadines inlägg om syftet med hennes blogg där hon också tipsade om en youtube-kanal som heter “How to ADHD” och en film om hur man kan sluta prokrastinera och få saker gjort. Nadine är ju btw lite proffs på det här med struktur i vardagen så jag tog inspiration från henne och denna dag blev ca 85% mer stressfri än min dag igår. Skönt för en hemmajobbare/student.

Nu är min avsatta tid för bloggen slut om 5 minuter så det är dags att publicera. ?

#4

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailklubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 183 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Annie - lättlagat vegokäk 4 mars, 2016 at 15:35

  Det här är fan min stora kamp i livet! Jag tar alltid på mig tusen grejer och sen springer jag som en jävla skottspoling mellan allt. Sen är jag också en uppskjutare av rang vilket ju inte alls gör det hela bättre. Jag har läst mycket intressant om ämnet här: http://www.psykologifabriken.se/content/blog/

  Trevlig helg på dig! 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 4 mars, 2016 at 15:57

   Tack för tips! Ja det är en utmaning. Jag är generellt rätt effektiv och bra på att hålla många bollar i luften. Men då och då kan det blir mycket på en gång och då behöver jag plocka in och komma ihåg mina strategier så löser det sig. Plus promenader och vila såklart! Påtal om det ska jag nog stänga datorn och spela tv-spel nu ? Trevlig helg ❤️

   Reply
 2. Nadine 6 mars, 2016 at 15:17

  Länkkärleken! Kommer definitivt blogga mer om vardagsstruktur framöver. Vill bara planera lite över i vilken ordning jag skall göra det först…

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *