Minimalism och mindre stress

minimalism_kontor_kollage
Jag har generellt en ganska ombonad, färgglad, blandad och kanske lite bohemisk inredningsstil med mycket på väggarna, mycket smågrejer och böcker överallt. Ibland kan jag dock önska att jag var lite mer stilren och minimalistisk. Särskilt under lite mer stressiga perioder (som nu) när det skulle vara skönt med rena ytor och avskalat lugn (inbillar jag mig).
Idag har jag iallafall varit riktigt strukturerad och effektiv (istället för fragmenterad och småstressad) vilket har varit jätteskönt. När jag känner att det börjar bli mycket så hjälper det jättemycket att prioritera och skriva listor. Särskilt tydliga ”att göra”-listor för dagen med klockslag så jag vet hur lång tid jag ska lägga ned på varje enskild uppgift. Att slå på ”stör ej”-läget och undvika sociala medier kan också vara en stor hjälp för att få mycket gjort.
Blev inspirerad till att styra upp mig själv lite igår när jag läste Nadines inlägg om syftet med hennes blogg där hon också tipsade om en youtube-kanal som heter ”How to ADHD” och en film om hur man kan sluta prokrastinera och få saker gjort. Nadine är ju btw lite proffs på det här med struktur i vardagen så jag tog inspiration från henne och denna dag blev ca 85% mer stressfri än min dag igår. Skönt för en hemmajobbare/student.
Nu är min avsatta tid för bloggen slut om 5 minuter så det är dags att publicera. ?
#4

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Minimalism och mindre stress”

    1. Tack för tips! Ja det är en utmaning. Jag är generellt rätt effektiv och bra på att hålla många bollar i luften. Men då och då kan det blir mycket på en gång och då behöver jag plocka in och komma ihåg mina strategier så löser det sig. Plus promenader och vila såklart! Påtal om det ska jag nog stänga datorn och spela tv-spel nu ? Trevlig helg ❤️

  1. Länkkärleken! Kommer definitivt blogga mer om vardagsstruktur framöver. Vill bara planera lite över i vilken ordning jag skall göra det först…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!