Hur mina vardagar ser ut allt som oftast

en dag 1
Jag går ju sista terminen på universitetet och första delkursen har varit webbprogrammering. I början hade vi en del undervisningspass men på senaste har vi jobbat med projekt – enskilda och i grupp. Det innebär ganska fria dagar där jag bestämmer mina tider själv.
På morgonen har jag därför en tendens att sätta klockan runt 8 och sen ligga och kolla sociala medier, läsa artiklar och få koll på nyhetsläget (journalist-skada) i sängen en stund.
sunday 2
Frukosten blir ofta lite sen för jag är rätt seg på morgonen när jag inte har bråttom till något. Har också en tendens att vara lite sådär ofokuserad så jag kanske är påväg mot badrummet men så ser jag ett brev jag inte öppnat och så öppnar jag det och sen… ja ni fattar. Ibland äter jag frukosten framför en TV-serie, ibland framför datorn skrivandes på ett blogginlägg t.ex. och ibland läsandes en vanlig, hederlig papperstidning.
Sen sitter jag vid datorn en stor del av dagen och skickar mail, förbereder blogginlägg, kodar skoluppgifter, jobbar med mina frilansprojekt med mera med mera.
sunday 3
Allt som oftast får jag sällskap av grannarnas katt som är en riktigt skruttig liten katt-tant som inte har något annat namn än Katten. Hon är mest trött och vill därför komma in och sova i sängen eller på mattan. Det får hon såklart! Vi har en liten överenskommelse med grannarna att vi är hennes dagpensionat när de är på jobbet. Egentligen är hon en utekatt men nu vill hon knappt vara ute alls.
sunday 4
Så småningom brukar jag bli helt knäpp av att sitta framför datorn. Då går jag en rask promenad runt kvarteret och lyssnar på en podcast. För närvarande är jag mest inne i Undisclosed (juristerna som gräver vidare i fallet som Serial säsong 1 handlade om) och Reply All, en jättebra podcast om internet. Vädret kan vara trist och grått som på de här bilderna eller sådär härligt vårsoligt (då smäller jag på stora solglasögon också!). Om jag ska till skolan för något eller ska jobba på universitetsbiblioteket (extrajobb!) så får promenaden leda dit.
Tre kvällar i veckan ägnar jag mig åt mitt största fritidsintresse nämligen roller derby! Jag är tränare och spelare i Nerike Knockouts här i Örebro. Det tar mycket tid men det är värt det tusen gånger om för gemenskapen, träningen och systerskapet som finns i vår förening och hela sporten generellt. Det är helt otroligt. Idag kom jag hem från Norrköping där vi spelade match igår (vi vann – för första gången!!!). Det var helt underbart och nu är jag galet trött så vi hörs en annan dag.

nerike knockouts foto Tom Isaksson 1
Foto: Tom Isaksson

#13

4 reaktioner på ”Hur mina vardagar ser ut allt som oftast”

  1. En rätt ny bloggläsare här som frossar i gamla inlägg, precis som ovanstående gillar jag personers vardagar. Gör gärna ett nytt sånt här inlägg nu i höst, jag förstår att din vardag är på väg att ändras en del? 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering