Filter – mitt emellan magasin och ljudbok

filters-podcast_1400px
Jag vet inte hur ni brukar vara när ni är ordentligt sjuka men jag har i princip gjort samma sak ända sedan jag var liten. Om jag är för sjuk för att kolla på film/TV så har jag väldigt svårt att slappna av tillräckligt mycket för att sova. Ligger mest och vrider och vänder mig i sängen och är obekväm generellt.
När jag var yngre så var räddningen sagoband, alltid sagoband. Nalle Puh uppläst av Allan Edwall, Aladdin, Grodan Boll, Lejonkungen, ”Hjältar och Moster på himlavalven” och många fler favoriter. Nu när jag blivit lite äldre och de flesta av mina älskade band försvunnit eller blivit förstörda så lyssnar jag mer på ”vuxensagor”.
Jag brukar t.ex. lyssna på ”Welcome to Nightvale” och Radioföljetången när jag har svårt att sova. Men nu har jag hittat en ny storfavorit: Filters podcast. Filter är ett fantastiskt innehållsrikt läsemagasin där det långa reportageformatet fortfarande har plats, bredd och tid att breda ut sig i hela sin härlighet. Problemet är bara att när man väl har tidningen, vi har prenumererat i omgångar, så behöver man också tid till att läsa.
Därför är Filters podcast så briljant. Där har skådespelare från Göteborgs stadsteater läst in vissa utvalda reportage från åren som gått. Det är otroligt intressanta personporträtt eller andra reportage upplästa av riktiga proffs. Helt perfekt! Det ända som är synd är ju att jag slappnar av så mycket att jag somnar och missar hur det slutade så får ibland lyssna om några gånger.
Dagens podcasttips (fast det inte ens är tisdag!)
#30
 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

4 reaktioner på ”Filter – mitt emellan magasin och ljudbok”

  1. Ska ta och lyssna! Det här med att somna till podcasts är ett evigt gissel. Vissa appar har ju sovtimers, men man vet ju inte riktigt när man kommer somna. Väntar på podcastappen som teamar upp med någon av alla dessa sömnkvalitetsappar (dom som lyssnar på dina sovljud och väcker dig i rätt sömncykel på morgonen) så att podcasten pausas precis i sömnögonblicket.

    1. Eller hur!!! Skulle behöva något sådant. Brukar ställa sovtimer men missar ju väldigt mycket podd. Särskilt svårt blir det med det där mellanläget när man halvslumrar. Vore bra om appen kände av när man börjar slumra till så den markerar därifrån som ospelad sen även fast man får fortsätta lyssna tills man sover helt. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!