Lördagslista

elin haggberg teknikbloggare femtech kvinnor i tech 2
Jag håller på och jobbar på en rätt massiv Pinterest-guide som ska komma upp nästa vecka. Men undertiden tänkte jag att vi kan lära känna varandra lite bättre (eller ja, ni kan få lära känna mig) för jag tänkte göra en sådan här lista som är så populär i bloggvärlden. Gör hemskt gärna listan du också och länka i kommentarerna (om du har en egen blogg) så får jag veta lite om er också, eller svara på frågorna direkt i kommentarsfältet – det går också bra.
What day is today?
Det är lördag!
What are your plans for tonight?
Jag ska kolla på Melodifestivalen faktiskt, vilket jag inte brukar göra så ofta. Idag vill jag kolla och rösta för en kompis ska vara med! I övrigt ska jag försöka kurera mig för jag har en seglivad förkylning som aldrig vill ge med sig.
Two good expressions:
”Det är olika i olika kommuner” som Cecilia och Cajsa-Stina alltid sa förut i podden Kulturens ABC. Har verkligen fastnat. Ska uttalas med tillgjort grov dialekt från Dalarna eller Härnösand för bästa effekt. ”Bättre än inget!” är ett uttryck jag lärde mig från två underbara tjejer som jag var ledsagare åt förut. Det kan användas i alla situationer när något inte är optimalt eller till och med rätt dåligt men ändå… bättre än inget!

If you could have a perfect day, what would it look like?
Oj vilken svår fråga?! Kanske en dag när det är fint väder, man är ledig, man är helt frisk och har energi att få saker gjorda under förmiddagen (för man gick självklart upp runt klockan 8 av sig själv) och kan därför chilla hela eftermiddagen. Lägenheten är städad sen innan och det finns massa mat i kylen. Mot kvällen börjar man göra sig iordning till bra musik, knäpper en fin-öl, sminkar sig och sådär inför någon supertrevlig fest med goda vänner på kvällen. Jag har kanske inte så hemskt höga krav på en perfekt dag 🙂
What makes you happy to hear people say about you?
Att jag är en fin och trevlig person som de gillar att vara med! Det är väl det allra viktigaste ändå.
Who do you miss?
Mina kompisar som inte bor i den här staden, vill inte nämna några namn. Saknar också Max supergulliga syskonbarn!
Something good to have?
En välfungerande smartphone! Eftersom det är en användbar pryl som vi har med oss hela tiden så känns det ju bra om den fungerar bra så att den gör livet enklare och roligare istället för krångligt, stressigt och jobbigt.

What do you think is funny?
Böcker av Barbro Lindgren – skrattar alltid rakt ut åt ”Vems lilla mössa flyger?”-böckerna och ”Loranga Loranga”. De är så fräcka, absurda och språkligt snitsiga. Precis så som jag vill ha det.
What do you look like when you’ve just woken up?
Supermörk under ögonen. Det är min natural look, har väl ytliga blodkärl eller något. Luggen brukar också stå rakt upp väldigt ofta. Därför ser jag verkligen nyvaken ut när jag är nyvaken.
What was your last entry in the Notes app?
En liten handlingslista som jag skrev igår som löd:
Sallad, frukt, bröd, dressing, fil, juice, chips, godis, folköl, burgare!

What are you reading?
”En halvgul sol” av Chimamanda Ngozi Adichie som jag blev tipsad om av en kollega på biblioteket (jobbar extra på universitetsbiblioteket här i Örebor). Den är superbra och superhemskt för den handlar om inbördeskriget i Nigeria på 60-talet och Biafra. Liksom hur folk levde först sina helt vanliga liv och allt sedan blev jättehemskt, väldigt fort, men hur man hela tiden intalar sig att det snart kommer bli bättre, snart är det över. Har nästan streckläst hela på direkten!
Listan kommer från Hjartesmil via Niotillfem.
Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

What day is today?
What are your plans for tonight?
Two good expressions:
If you could have a perfect day, what would it look like?
What makes you happy to hear people say about you?
Who do you miss?
Something good to have?
What do you think is funny?
What do you look like when you’ve just woken up?
What was your last entry in the Notes app?
What are you reading?
Listan kommer från <a href="http://hjartesmil.com/2016/01/12/a-tuesday-list-2/" target="_blank">Hjartesmil</a> via <a href="http://www.teknifik.se" target="_blank">Teknifik</a>

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering