Teknifik testar: Fotoappen Infltr Fotoredigering för rastlösa och snabb export till Photoshop och Illustrator.

fotoapp infltr test filter blogg

Denna apptorsdag bjuder jag på en liten recension av Infltr – en ny populär fotoapp för iPhone (de jobbar på att komma ut för övriga plattformar också, enligt deras hemsida). Den kostar 30 kr i Appstore.

Fotoapp med en evighet av filter

Själva “grejen” med Infltr är att appen erbjuder “infinite filters”. I praktiken innebär det att istället för att du väljer och justerar fördefinierade filter så drar du med en cirkel runt skärmen, antingen på en redan tagen bild eller direkt i kameran innan du tar en bild. För varje flytt med cirkeln förändras filtret – in i evigheten.

Så här ser appens kontroller ut:

infltr fotoapp kontroller fotoredigering

Enkelt och stilrent, inga konstigheter. Precis som i den vanliga kameraappen så kan du fortfarande välja fokus i bilden genom att trycka en gång på ett ställe. Så fort du drar lite så kommer du aktivera filterkontrollen och bildens filter ändras.

Hur ska man kunna bestämma sig?

Jag tycker idén för den här appen är rolig och det är hyfsat enkelt att få fram ett snyggt filter. Kontrollerna känns intuitiva och enkla. Det svåra är att veta när man ska sluta röra runt på filterkontrollen? När är man nöjd? Det kan ju finnas en ännu bättre justering bara några millimeter bort?

Flera gånger när jag använde appen så hittade jag snygga filter men fortsatte ändå röra runt så de förstördes och så fick jag hålla på en bra stund till tills jag hittade ett läge som jag gillade.

Här är två exempel på hur en färdig bild kan se ut:

infltr fotoapp test

Det är ju också lite tråkigt om man hittar en inställning som man verkligen verkligen gillar och sen kommer man aldrig kunna hitta tillbaka till exakt samma igen. Filtren blir förgängliga – som livet självt *filosofisk pose*.

Direktsynk med Adobe Creative Cloud

Om du som jag har en prenumeration på Adobe Creative Cloud så kommer du bli glad över att Infltr har en funktion där du kan koppla appen till ditt Adobe-ID och sedan skicka bilder direkt från appen till din arbetsyta i Photoshop eller Illustrator. Jag måste erkänna att jag blev LÖLJLIGT exalterad över denna funktion. Bättre än att dela till ditt Creative Cloud-bibliotek till och med för här kommer verkligen bilden upp direkt – med ett knapptryck. Galet smidigt och något jag hoppas många fler fotoappar inför inom kort.

infltr fotoapp test

Detta gör det möjligt att ta en snygg bild med ett filter, skicka in det direkt till datorn, lägga till lite text eller göra fler justeringar och sedan ha en färdig, högupplöst bild inom några minuter.

infltr fotoapp test

infltr fotoapp test

Slutbetyg

Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer

Jag ger Infltr 4 av 5 teknifikmedaljer. Då är det främst direktkopplingen till Creative Cloud som drar upp betyget som nog annars hade fått en trea av mig. Det positiva är att den är enkel och kul att använda men det negativa är att jag tänker att det dels kan vara lätt att tröttna på den och att det är lite frustrerande att inte kunna backa eller spara vissa filter. Det är också synd att den bara finns för iPhone i nuläget.

En annan positiv grej är att Infltr är en av få appar som kan lägga filter på live photos (iPhone 6 och 6+) utan att förstöra live-funktionen.

Är den värd 30 kr? Ja, det tycker jag – framförallt om du använder Photoshop CC. Kommer jag använda den jättemycket? Kanske inte förutom om jag snabbt vill få en bild i Photshop, då kommer jag nog överväga det faktiskt.

 

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailkubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 185 times, 1 visits today)

8 kommentarer

 1. SpeLinnea 18 februari, 2016 at 22:52

  Den verkar rolig! Kanske mer “instant” än instagrams filter? *stämmer in i filosofisk pose*

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 18 februari, 2016 at 22:56

   Ja det är ju något väldigt direkt tillfredsställande med att dra runt med fingret och se nya looks träda fram och försvinna. Blir väldigt direkt. Särskilt när man gör det i kameran innan man ens tagit någon bild.

   Reply
 2. Nadine 21 februari, 2016 at 22:40

  Som tinder för filter! :O

  Reply
 3. Pingback: Teknifik är magnifik. – Nadine Svensson

 4. Pingback: Är du med på #Blogg100? - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *