Teknifik testar: Fotoappen Infltr

fotoapp infltr test filter blogg
Denna apptorsdag bjuder jag på en liten recension av Infltr – en ny populär fotoapp för iPhone (de jobbar på att komma ut för övriga plattformar också, enligt deras hemsida). Den kostar 30 kr i Appstore.

Fotoapp med en evighet av filter

Själva ”grejen” med Infltr är att appen erbjuder ”infinite filters”. I praktiken innebär det att istället för att du väljer och justerar fördefinierade filter så drar du med en cirkel runt skärmen, antingen på en redan tagen bild eller direkt i kameran innan du tar en bild. För varje flytt med cirkeln förändras filtret – in i evigheten.
Så här ser appens kontroller ut:
infltr fotoapp kontroller fotoredigering
Enkelt och stilrent, inga konstigheter. Precis som i den vanliga kameraappen så kan du fortfarande välja fokus i bilden genom att trycka en gång på ett ställe. Så fort du drar lite så kommer du aktivera filterkontrollen och bildens filter ändras.

Hur ska man kunna bestämma sig?

Jag tycker idén för den här appen är rolig och det är hyfsat enkelt att få fram ett snyggt filter. Kontrollerna känns intuitiva och enkla. Det svåra är att veta när man ska sluta röra runt på filterkontrollen? När är man nöjd? Det kan ju finnas en ännu bättre justering bara några millimeter bort?
Flera gånger när jag använde appen så hittade jag snygga filter men fortsatte ändå röra runt så de förstördes och så fick jag hålla på en bra stund till tills jag hittade ett läge som jag gillade.
Här är två exempel på hur en färdig bild kan se ut:
infltr fotoapp test
Det är ju också lite tråkigt om man hittar en inställning som man verkligen verkligen gillar och sen kommer man aldrig kunna hitta tillbaka till exakt samma igen. Filtren blir förgängliga – som livet självt *filosofisk pose*.

Direktsynk med Adobe Creative Cloud

Om du som jag har en prenumeration på Adobe Creative Cloud så kommer du bli glad över att Infltr har en funktion där du kan koppla appen till ditt Adobe-ID och sedan skicka bilder direkt från appen till din arbetsyta i Photoshop eller Illustrator. Jag måste erkänna att jag blev LÖLJLIGT exalterad över denna funktion. Bättre än att dela till ditt Creative Cloud-bibliotek till och med för här kommer verkligen bilden upp direkt – med ett knapptryck. Galet smidigt och något jag hoppas många fler fotoappar inför inom kort.
infltr fotoapp test
Detta gör det möjligt att ta en snygg bild med ett filter, skicka in det direkt till datorn, lägga till lite text eller göra fler justeringar och sedan ha en färdig, högupplöst bild inom några minuter.
infltr fotoapp test
infltr fotoapp test

Slutbetyg

Poäng 4 av 5 teknifikmedaljer
Jag ger Infltr 4 av 5 teknifikmedaljer. Då är det främst direktkopplingen till Creative Cloud som drar upp betyget som nog annars hade fått en trea av mig. Det positiva är att den är enkel och kul att använda men det negativa är att jag tänker att det dels kan vara lätt att tröttna på den och att det är lite frustrerande att inte kunna backa eller spara vissa filter. Det är också synd att den bara finns för iPhone i nuläget.
En annan positiv grej är att Infltr är en av få appar som kan lägga filter på live photos (iPhone 6 och 6+) utan att förstöra live-funktionen.
Är den värd 30 kr? Ja, det tycker jag – framförallt om du använder Photoshop CC. Kommer jag använda den jättemycket? Kanske inte förutom om jag snabbt vill få en bild i Photshop, då kommer jag nog överväga det faktiskt.
 

8 reaktioner på ”Teknifik testar: Fotoappen Infltr”

  1. Pingback: Teknifik är magnifik. – Nadine Svensson

  2. Pingback: Är du med på #Blogg100? - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering