Tummen upp för Teknifik

elin haggberg teknikblogg femtech kvinnor inom teknik
Nu har det gått nästan ett dygn sen jag bestämde mig att det fick vara slut på förberedelser, fix, pet och nervositet. Idén till den här bloggen kom för ungefär 2-3 år sedan. Den har växt stadigt i mitt huvud och jag börja berätta om den för vänner och verkligen formulera idén i ord förra våren. Under hösten har jag förberett, planerat, diskuterat, kodat, fixat och grejat.
Det bemötande som jag fått efter min lilla lansering igår till vänner på facebook och på Twitter har varit överväldigande. Jag har fått så mycket glada hejarop, tummar upp, hjärtan, kommentarer och feedback att jag blir alldeles rörd och lycklig. Framförallt är jag glad att många verkligen förstår min tanke och min idé. Åh vad kul! Nu släpper jag på alla bromsar och tveksamheter och bara kör kör kör.
Idag har jag skaffat en facebook-sida för Teknifik där jag kommer dela inlägg, videos och annat kul. Så för er som hänger mycket där och gärna vill få uppdateringar den vägen rekommenderar jag att ni börjar följa den.
Det ska bli så spännande att fortsätta utveckla och utforma den här sidan tillsammans mer er. Kommentera hemskt gärna nedan med förslag och idéer på saker som ni vill lära er. Redigera film? Göra hemsida? Fotoredigering? Affischdesign? Skriv, skriv, skriv. ?
 

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

2 reaktioner på ”Tummen upp för Teknifik”

 1. Hej!
  Saker jag behöver och vill lära mig;
  1. Mac-guide för nybörjare. Hur använder jag min nya dator? Ordnar bilder, gör mappar, kortkommandon, visar sidor m.m. Jag vill lära mig att utnyttja den till fullo!
  2. Photoshop – bilder/foton.
  3. Enkel filmredigering, typ klippa i sekvenser från mobilkamera och göra ett klipp av det, också lägga in t ex en titel/logga i den.
  4. Affischdesign låter kul!
  5. Hemsida. Detta är jag precis uppe i mu. En enkel tumblr, eller något som ser mer avancerat ut, men ändå är enkelt att göra och hantera? Jag vill ha en sida som tydligt visar min portfolio och kontaktuppgifter.
  Tack!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!