Så hittar du snygga bakgrundsbilder till mobilen

bakgrundsbilder till mobilen bästa snygga iphone smartphone
Först blev mobilerna mindre och mindre men när touch-skärmen gjorde intåg så började mobilerna växa istället. Med de stora fina skärmarna så är det med just snygga bakgrunder till mobilen som du allra bäst kan ge din smartphone en ny look. Att hitta snygga, högupplösta bilder kan dock vara en tidskrävande syssla eftersom mycket som kommer upp är ganska likriktat och tråkigt (tycker jag).
Jag tänkte därför dela med mig av mina två bästa tips där jag hittar fina, grafiska bakgrunder att smycka min telefon med:

Poolga

bakgrunder till mobilen poolga
Ett toppenställe för att hitta snygg grafisk design i form av gratis mobilbakgrunder att ladda ned är poolga.com. Det är en sida som samlar bakgrunder skapade av utvalda designers – optimerade för iphones och ipads men funkar för alla telefoner såklart. Bara klicka på designen du vill ha, klicka på länken för upplösningen som bäst passar din mobil, spara bilden och använd den som bakgrund. Jag brukar använda mönster som bakgrund för ”hemskärmen” (den med ikonerna) och bilder för ”låst skärm”.

Pinterest

snygga bakgrunder till mobilen pinterest
Eftersom många designintresserade använder Pinterest så tycker jag jag oftare får upp snygga förslag på bakgrunder med en sökning där än vad jag får på google. Jag brukar söka på t.ex. ”backgrounds iphone” – Pinterest ger sedan en rad förslag på underkategorier som t.ex. ”floral” eller ”Plain”. När du hittat en du gillar tryck på bilden för att komma till originalkällan och se om du kan ladda ned bilden där. Ibland kan det vara bra att söka på ”bakgrunds iphone free download” eller liknande. Perfekt också om det är något specifikt du letar efter – t.ex. en vårig bakgrund eller något med katter.

Update! Numix för android

bakgrundsbilder till mobilen android lumix
@uselstamning på Twitter tipsade alla Android-lovers därute om sidan Numix som gör teman, bakgrunder och andra piffiga grejer för Android och Linux. Det roliga med att ha en android-mobil, tycker många, är ju att man kan anpassa väldigt mycket själv (mycket mer än vad apple tillåter). Det finns mycket att upptäcka.

Din design?

Har du några fler tips? Fyll på i kommentarerna. Om du har en hemsida där du brukar lägga upp din design som bakgrunder till mobilen – tipsa gärna så kan jag göra ett nytt inlägg och länka till era sidor. Så småningom tänkte jag också visa hur du kan göra egna bakgrunder till mobilen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SÖK

MAIL

Du hänger på 2000 + prenumereranter och får ett utskick med uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig. Helt gratis, avsluta när du vill. 💖 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är journalist, medievetare och teknikälskare.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt!

Min drivkraft är att hjälpa dig få ett roligare och enklare digitalt liv.

Här kommer några favoritinlägg att börja med

Klicka på rubriken för att komma till inlägget. Kul att du är här!
Enkla knep du kan börja med redan idag
Tips, hacks och bra grejer att veta.
Lär dig allt om de färgglada figurerna
Låt mig hjälpa dig med din Insta-fundering