Lär dig koda med ImagiCharm – en smart nyckelring

För några år sen så föreläste jag på Startup Sweden och träffade där grundarna bakom startupföretaget ImagiLabs! Jag klickade ju direkt med dessa drivna kvinnor eftersom de brinner för samma sak som jag: att öka jämställdheten inom techbranschen!

Så när de för ett tag sen frågade mig om jag ville testa deras ImagiCharm, en smart nyckelring man programmerar med mobilen, så sa jag såklart JA!!

Se videon:

Kul sätt att närma sig kod

ImagiLabs har gjort en egen app som är väldigt snygg och enkel att använda. I den kan man då få en enkel och rolig introduktion till kodspråket Python genom att programmera figurer och färger att visa genom LED-lamporna på sin ImagiCharm.

Du kopplar ImagiCharm till mobilen i appen via bluetooth, mycket smidig process.

Sen kan du gå igenom de fem tutorial-kapitlen som finns i appen för att lära dig grunderna för hur du kan programmera din ImagiCharm.

Appen är på engelska och rekommenderad ålder för ImagiCharm är från 9 år. Men det här är verkligen ett jätteroligt sätt att börja testa kodning och någonting att utforska om man är lite pysslig och förstår engleska, för barn och vuxen att testa tillsammans eller varför inte i skolan?!

Batteriet i ImagiCharm håller i ungefär 6 timmar vid normal användning och du laddar med den medföljande micro-USB-sladden, det tar cirka 2 timmar att ladda den fullt.

Gillar att se min kod direkt på något fysiskt

Jag har kodat lite förut men inte i Python, men det var väldigt kul att gå igenom de fem tutorialavsnitten i appen. Det var inte krångligt alls, väldigt pedagogiskt och framförallt så inspirerande och pepp att direkt kunna se det man skapat på sin ImagiCharm.

Det är alltid mycket roligare att koda tycker jag när man får se resultaten direkt – och särskilt när det är något i fysisk form som den här nyckelringen som man sen kan pryda sin ryggsäck med, ha runt halsen eller något annat.

Eftersom jag älskar ImagiLabs och deras mission, och de såklart gillar Teknifik, så bjussar de på en rabattkod till er mina kära läsare. Så om du är sugen på att köpa denna nyckelring till dig själv eller någon pysslig tjej i din närhet – klicka in på ImagiLabs hemsida och använd koden ELIN15 för 15% rabatt.

Heja ImagiLabs! 🥰✨ Vad tror du om den här typen av produkt? Blir du pepp att prova? Eller kanske ge bort till någon i din närhet? 👇

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!