Bloggpeppen är tillbaka!

Januari är en bra tid att ta tag i saker som man skjutit upp allt för länge. För min del så har jag under lång tid planerat ett byte av webbhotell.

Jag har tidigare haft bloggen hos FSdata. Det hela kom sig från början av att i samma veva som jag skulle starta bloggen så fick jag ett erbjudande om att bli återförsäljare där. Jag slutade ju ganska snart att bygga hemsidor så det blev inte så mycket av med det men vid det laget hade jag redan lagt bloggen hos dem.

Under åren så har jag i perioder haft mycket problem och nu sen i höstas när jag byggde webbshoppen har det varit påtagligt att det var dags för mig att byta leverantör. Bloggen har varit otroligt långsam och jag har haft massor av problem där sidan crashat pga överbelasning för minsta lilla.

Jag tror mycket berott på att jag legat på ett gammalt system hos dem och jag kände att jag hamnade lite mellan stolarna eftersom jag inte riktigt var kund utan mer en väldigt dålig återförsäljare. Men efter problemen jag haft kände jag mig inte så sugen på att fortsätta hos FSdata, tyvärr.

Så innan jul registrerade jag ett webbhotellkonto på Oderland istället som jag hört mycket gott om. Jag fixade så de skulle flytta över mina sidor (för att underlätta för mig själv) och de väntade bara på att jag skulle ge dem rätt uppgifter. Vilket jag äntligen gjorde nu i januari så flytten kunde bli av.

Alltså!!! Vad jag önskar att jag tagit tag i detta tidigare!

Att få hjälp med flytten var oerhört skönt. Teknikerna på Oderland skickade regelbundna rapporter över hur flytten gick och vips så var det klart. Och vilken skillnad det blev!!

Helt plötsligt är bloggen så mycket snabbare och allting funkar felfritt. Det var inte förrän flytten var genomförd som jag insåg hur mycket webbhotellsproblemen påverkat min bloggpepp, som varit rätt låg på senaste.

Nu när allting funkar som det ska igen så har bloggpeppen återvänt och det känns SÅ kul att blogga igen.

Igår kände jag mig manad att ta tag i ytterligare en sak som jag skjutit upp allt för länge (och mycket beroende på alla problem med bloggen): jag fixade en snyggare sida för min podd Teknikens under.

Eftersom podcasts mest upptäcks via appar så har jag inte prioriterat poddsidan så mycket. Men samtidigt har det varit som en ful fläck på bloggen varje gång jag gått in där och det har stått på min “Att göra”-lista sen podden startade att göra en snyggare sida för den.

Både för poddsidan och för min sida Starta och driva eget har jag använt tillägget Elementor Pro som gör att man kan bygga sidor i WordPress med drag-and-drop-moduler och snygga, förproducerade mallar.

Jag har testat flera sådana här page builders till WordPress och denna (när man betalar för den) är tveklöst bäst.

Jag håller just nu på med en guide om maillista och nyhetsbrev som i sann Elin-anda blir rejält matig. Så det känns väldigt kul att vara tillbaka i mina gamla takter.

Det är även på gång två riktigt sjyssta guider som del i ett samarbete som jag är väldigt stolt över. Så stay tuned för massa teknifika, matiga guider framöver.

Om ni har önskemål på saker ni vill lära er eller höra mer om passa på att önska nu!!! Hoppas ni har en grym fredag ✨

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

17

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailkubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 167 times, 1 visits today)

10 kommentarer

 1. Johanna 24 januari, 2020 at 09:02

  Kul med pepp! Glad fredag 🙌

  Reply
 2. Linda 24 januari, 2020 at 20:48

  Har själv oderland sen i höstas och är supernöjd! Kul att peppen är tillbaka, tror många av oss läsare vill ha fler inlägg 😉
  Jo, om man bygger en sida med tillägget som du tipsade om och som man betalar för, måste man då fortsätta betala så länge designen används på siten? Eller funkar den design man gjort men uppdateringar och support försvinner?
  En annan sak jag tänkt på… när man kommenterar och vill skriva in en webbplats så måste man skriva in även https…. varför räcker det inte med www?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 24 januari, 2020 at 20:55

   Kul att du är nöjd med Oderland! 🙏
   Jaaa jag tror det funkar så att du måste fortsätta betala för att använda designen på siten. Blev lite osäker nu faktiskt… vissa moduler och sådär är ju ”Pro” men samtidigt vet jag inte hur de skulle kunna ”ta bort” designen om man slutar betala? Får kolla upp detta känner jag.

   WWW är väl lite gammaldags kanske? Vet inte men det är väl så det är designat.. 🙂

   Reply
 3. Helena 29 januari, 2020 at 09:48

  Som relativt nybliven ägare av en iPad är jag nyfiken på hur du tycker man får ut mest av den. Kanske vilka som är dina favoritappar till den eller appar som många kanske missat men som är riktiga guldkorn. Vilka tillbehör är värda att investera i (är ett tangentbordsfodral värt pengarna och den extra vikten eller borde man satsa på ett separat tangentbord?). Lite tips och tricks helt enkelt 🙂

  Reply
   1. Helena 30 januari, 2020 at 17:02

    Kul, det ser jag fram emot! Älskar din tekniksmart student-guide och länkar den till folk i tid och otid 🙂

    Reply
 4. Helena 10 februari, 2020 at 15:11

  Kom på en sak till. Jag skulle gärna läsa ett lättförståeligt inlägg om integritet och säkerhet i tider när stora mängder data är en guldgruva. Borde vi bry oss och isåfall vilka åtgärder kan man som privatperson tänka på? Borde fler tänka på att kryptera mail och använda inkognitoläget när vi surfar osv.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 11 februari, 2020 at 14:43

   Bra! Det kan jag absolut skriva något om 👍 jobbar på med ett poddavsnitt på lite det temat också! Tack för input ❤️❤️

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *