Det börjar kännas som hemma Äntligen lite saker på väggarna + rabattkod på Desenio!

Koden ”Teknifik” ger 25% rabatt på posters hos Desenio mellan 21-23 augusti 2018. *Koden gäller ej på ramar eller handpicked-/collaboration posters.

Ja men som ni ser så har vi fått upp lite grejer på väggarna i vardagsrummet i nya lägenheten. Desenio frågade nämligen om jag ville göra ett samarbete med dem och eftersom jag sett att de har ett riktigt najs planeringsverktyg online för att sätta ihop en tavelvägg blev jag givetvis peppad på det.

Vi flyttade ju in i vår nya lägenhet i början på juli så all ledig tid den här sommaren har i princip gått åt till att fixa och få iordning. Det som jag tycker verkligen gör att man går från den där “nyinflyttad” känslan till att det känns mer ombonat och som ett hem är att sätta upp saker på väggarna. Något som ju också kan kännas lite läskigt pga spikhål och gud vet vad. Men min erfarenhet är att det alltid är värt det när man väl kommer till skott!

Däremot så vill man ju gärna vänta ett litet tag och känna in lägenheten. Så nu, snart två månader in, kändes det lagom att börja fundera på det där med tavlor och så.

Planera en tavelvägg med Desenios onlineverktyg

Om ni kikat in på Desenio så vet ni att de har galet många fina posters och prints i alla möjliga stilar och format. Allt från abstrakt till fotokonst. Det luriga när man vill göra en tavelvägg är ju hur de olika kommer passa ihop. Där har Desenio löst det så himla smart med ett verktyg där du kan planera hela tavelväggen, se hur den ser ut på väggen OCH beställa alltihop.

Så jag tänkte att vi kunde kolla på hur jag planerade tavelväggen till vardagsrummet!

Först går man till Inspiration > Bygg din tavelvägg

Där finns lite olika miljöbilder att välja på! Jag tog den här med den lite gråblå soffan eftersom vi har en grå soffa med vit vägg i vardagsrummet.

I nästa steg kan man välja vilka storlekar man vill ha på tavlorna i väggen. Observera att det inte är helt skalenligt i förhållande till hur stor soffan ser ut att vara. Det tänkte inte jag på riktigt så blev lite överraskad när jag såg hur stora tavlor jag beställt hehe. Max sa: “Du såg väl på måtten?”, men… här är man väl lite visuell av sig och tänkte inte riktigt att 100 x 70 ju är en meter hög. Men det blev toppen bra ju!

Sen kan man börja testa olika motiv i ramarna och se vad som passar. Det är smart att använda filter-funktionen för att kolla i olika kategorier. Du kan också favorisera olika tavlor för att lättare hitta dem. Jag ville ha lite grafisk/illustrerat/abstrakt och landade tillslut i denna uppställning. Det kändes bra att ha lite “lugnt” och inte så skrikiga motiv liksom.

Sen la jag till själva ramarna. Snyggt med svarta tavlor till alltihop tänkte jag, lite mer enhetligt. Sen är det bara att lägga alltihop i shoppingbagen och checka ut!

Paketet kom efter någon dag till mitt postombud. Ett stort, platt paket med alla ramarna och en papprulle med själva affischerna.

Här är tavlorna jag valde till vardagsrummet: Humpback Whale PosterBlack Pattern No2 Poster | Indigo Blue Poster | Antibes Poster

Att lyckas med moteringen

Jag är knappast något inredningsproffs. Däremot är jag mycket bra på att googla och lära mig saker på nätet! Och när jag kollat hur andra gjort sina tavelväggar har jag sett flera tips om att ta papper lika stora som tavlorna och tejpa upp först. Eftersom det ju kommer ett papper i själva ramen är ju det absolut smartast att bara ta det!

Hade gulligt uppsättningssällskap också. Fast hon var oroväckande obrydd av att jag skuttade runt henne i soffan, upp och ned. Hon bara studsade och tittade lojt på mig. Inte rädd för att få en hammare i huvudet hon heller!

Jag la pappret på baksidan av ramen och gjorde en markering för där själva fästet sitter. Sedan tejpade jag med washi-tejp för att se var tavlorna skulle sitta. Först lite grovt och sedan med vattenpass. Därefter spikade jag rakt igenom papprena där hålen skulle vara! Sen är det bara att lossa pappret och hänga ramen. Ta da!!!

Jag tycker det blev SÅ mysigt och fint! På något sätt kändes rummet plötsligt mycket luftigare och högre i tak? Och det känns framförallt så mycket mer ombonat och hemtrevligt! Jag kommer nog aldrig bli en sådan där person som gillar kala väggar helt enkelt.

Girl power-vägg till kontoret

När jag ändå var i farten så köpte jag några posters utan ramar att pynta kontoret med också. Där ville jag satsa på lite mer av ett “girl power”-tema!

Jag hade redan ett print av Yusuke Nagano som jag fått i present som jag ville sätta upp. Så jag la till en fyrkantig här i planeringsverktyget som jag bara plockade bort i varukorgen sen – så det är ju ett tips om du redan har prints eller tavlor du vill integrera!

Printsen jag köpte till kontoret var: Pink Eruption Poster | Frida Kahlo Poster | Girl Power Poster 

Jag är SÅ nöjd med hur det blev!!!! Plus lite nya växter jag köpt och annat piff! Max kommentar om mitt kontor när han var här senast och hjälpte mig bära upp växterna var: “Alltså det känns mer som att du bor här än att det är ett kontor”. Det är ju EXAKT rätt känsla jag vill skapa faktiskt. Vill känna mig hemma på kontoret och att det ska kännas som jag, liksom. Det är ju mitt egna rum, min kreativa plasts som ska inspirera mig till att skapa! ?

Särskilt den rosa vulkanen har väckt SÅ mycket uppmärksamhet här på kontoret. Jättemånga som gått förbi och tyckt den är så häftig, fin och cool! För mig är det en visualisering av det där berget jag pratat om innan. Alltså vad som är mitt långsiktiga mål, berget i fjärran som jag är påväg mot.

Om ni blir inspirerade att köpa något på Desenio passa mellan 21-23 augusti med rabattkoden “Teknifik” ???

Har du mycket på väggarna hemma? Hur tänker du när du bestämmer vad du ska sätta upp?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

4

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 754 times, 1 visits today)

6 kommentarer

 1. Jenn 21 augusti, 2018 at 09:49

  Men alltså, spika genom pappret – så genialt! Haha. Jag är himla sugen på en tavelvägg, men min kille protesterar. Så den dagen jag har ett helt eget rum för mitt kontor ska jag nog göra en tavelvägg där 😉 Hade förresten helt missat Desenios smarta verktyg, vad smidigt!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 augusti, 2018 at 09:59

   Ja men eller hur?! Gjorde ju det hela så mycket enklare ändå ??? Verktyget gör ju verkligen det sååå mycket enklare att se vad som passar bra ihop. Kul också att sitta och leka runt med olika kombinationer ?✨ Hoppas du får plats för en egen tavelvägg snart ?❤️

   Reply
 2. susanna 21 augusti, 2018 at 11:27

  hej! vad är den fina soffan från?

  Reply
 3. Ann-Charlotte Ekensten 21 augusti, 2018 at 12:31

  Vi bodde i vårt hus i tio år innan vi fick upp tavlor på väggarna i vardagsrummet. Har extrem “spik-i-väggen-noja” 😉

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 augusti, 2018 at 12:47

   Åh gudars!!! Haha! Jag brukar försöka då upp saker så snabbt som möjligt pga avskyr den där ”nyinflyttad” känslan. I lägenheter jag bott i där jag varit nojig har jag använt små små nålar för att sätta upp. Alt kludd eller washi-tejp.

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *