Ny lägenhet!


Godafton mina vänner!
Jag har tänkt blogga så många gånger de senaste dagarna men det har helt enkelt inte hunnits med. Måndag till torsdag morgon var jag ju i Almedalen (mer om det i kommande inlägg) och när jag kom hem på torsdagen var det bara att dyka direkt in i flytt-fix.
För samma måndag som jag drog iväg till Gotland åkte Max och skrev på det sista och fick nycklarna till lägenheten vi har köpt här i Örebro. Min första i livet bostadsrätt.
Det är en 57,5 kvadrat stor 2:a i ett gulligt trevåningshus byggt 1947. Världens finaste och lugnaste område på Väster i Örebro, vid ån. Nära till stan och tågstationen men ändå lugnt och lummigt.

Fredagen jobbade vi som galningar hela dagen med att rensa vinden och köra till Myrorna och återvinningen. Såååå skönt att få det gjort!
I går lördag packade vi en liten lastbil full och började lassa in i nya lägenheten. Max hade förberett lite under veckan och börjat flytta grejer samt beställt vår nya soffa som du ser på första bilden. Björnen från Sweef!
Vårt sovrum går helt i blått med den här smått galna tapeten. De tidigare ägarna renoverade 2017 och då fick alla rum en lite spexig, 50-talsinspirerad tapet. När vi sent i lördags kväll bäddade iordning sängen för första natten i lägenheten blev lite mönsterkaos.

Söndagen började vi med en trip till Ikea. Vilket känns mer eller mindre obligatoriskt i det här läget i en flytt. Såklart köpte vi massor av saker utöver det som stod på vår lista.
Sen åkte Max iväg för en spelning i Västerås så jag och Klara har lullat runt här i lägenheten. Framförallt fokuserar jag på att försöka få lite ordning i köket och plocka upp ur lådor. Det är viktigt att tänka efter när man väljer vad som ska stå var så det tar sin lilla tid.
Men det känns väldigt mysigt att tassa runt barfota här i lägenheten som fortfarande luktar ”borta” men börjar kännas som hemma. Jag tittar hur ljuset faller in (vi har fönster i tre riktningar!) vid olika tidpunkter och gläds över all inbyggd förvarning (plus två rymliga källarförråd). Vår förra lägenhet var ju bara ett stort rum med i princip ingen förvaring alls.

Nu tog jag en paus för att kolla SM final i roller derby och nu inser jag att klockan är sju så jag kanske borde traska iväg till Coop nära och köpa något att äta till middag (hurra att ha affär på gångavstånd igen!).

Ni ska självklart få se mer från lägenheten vad det lider. För jag har stora ambitioner att göra detta till ett riktigt smart hem (och robotanpassat!).
Ser fram emot allt det roliga med att piffa och fixa men än är det mycket grundjobb kvar. Vi har fortfarande inte tömt helt i förra lägenheten så nu är det bara att jobba på.

Hoppas ni har det fint så här i de sköna julidagarna och hoppas ni är peppade på fler inlägg från nya lägenheten. Vad vill ni se och läsa om? ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!