Vår startup: vi behöver din hjälp


För ett tag sen, när min entreprenörshjärna gick på högvarv någon gång, så kom jag på en idé! Jag presenterade idén för mina tre kompisar som jag har en liten kreativ klubb med och de var PÅ. Sen låg idén och puttrade i vårt medvetande ett tag – men nu har jag och min kompis Karolina Werme bestämt oss för att ge den en chans.
När vi började jobba på att kavla ut idén, göra omvärldsanalysen, fundera kring målgrupp, värdeerbjudande och allt det där så insåg vi: det här är ju faktiskt en startup-idé!

Vad är en startup?

Det finns många definitioner på vad ett startup-företag egentligen är. Men det som oftast åsyftas är:

  • Ett nystartat företag som vill lösa ett behov eller problem på ett nyskapande sätt
  • Ett företag med ambition att växa snabbt och som har en skalbar affärsmodell
  • Ett företag som jobbar med nya digitala produkter eller tjänster

Så vad handlar vår idé om?

Ja, en hint får ni ju i bilden på det här inlägget och en ännu större hint får ni om ni hjälper oss med vår marknadsundersökning (mer om den nedanför).
Men det jag kan säga i det här skedet är att det är något som är relaterat till Teknifik, något jag ser att det finns ett behov av och som handlar om något kul och kreativt. Det är också en idé som vi redan har kunskapen och de tekniska medlen för att genomföra och komma igång med snabbt (alltid en fördel!).
Vi behöver alltså inte gå ut och pitcha idén till investerare för att få kapital för att ens kunna sätta igång utan vi kan starta igång utan kapital i ett första skede för att testa om vår idé håller.

Häng med på resan – och hjälp oss nu

Som teknikbloggare är jag givetvis väldigt intresserad av startupvärlden. Så förutom att det här är en faktiskt affärsidé så är det också ett sätt för mig att bli en del av denna spännande värld. Ni kommer helt enkelt få följa med på resan och få en inblick i hur det kan funka att bygga ett startup-företag (i dess enklaste form).
På så viss hoppas jag att både du och jag ska lära oss mer om den här världen och jag hoppas att inspirera fler till att testa sina idéer! Jag slår vad om att ni är många som sitter och ruvar på grymma idéer och lösningar – kanske kan jag bidra till att ge den där lilla gnistan som behövs för att göra idén till verklighet?

Fyll i vår marknadsundersökning

Jag och Karolina har gjort en liten enkät som ett första steg för att sondera terrängen och få lite input som vi kan använda när vi jobbar vidare med vårt värdeerbjudande och vår nya tjänst.
Du svarar helt anonymt och det tar ungefär 2 minuter att genomföra enkäten. Det skulle vara ENORMT hjälpsamt för oss att få in så många svar som möjligt så tipsa gärna dina kompisar att svara de med. Tack på förhand ❤️

FYLL I VÅR ENKÄT HÄR ?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

7 reaktioner på ”Vår startup: vi behöver din hjälp”

  1. Kul! Ska bli spännande att se vad ni ska göra. Fast eftersom jag har fyllt i formuläret har jag mina aningar. Och jag kommer använda tjänsten om det är vad jag tror! 🙂

  2. Pingback: Driva eget företag – så hittar du tips och hjälp på Verksamt.se - Teknifik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!