Miami-vlogg del 2: High life i 3D



Här kommer den andra delen av min vlogg från Miami och presseventet för Celebrity Cruises nya fartygsklass Edge. Här hittar du första delen. Jag kommer prata med om det här med arkitektur och 3D i ett annat inlägg framöver men i videon nedan får ni se en del av all den tech som företaget jobbat med för den här nya fartygsklassen.

T.ex. så kommer hytterna vara appstyrda där man kan kontrollera ljus, temperatur, rullgardiner m.m. via en app i mobilen. Du kan även styra upp hela din resa med reservationer, utflykter och sådant i appen i förväg eller under resans gång.

På bilden ovan ser du den lilla testhörnan de gjort för att programmera olika scener och program för lamporna och rullgardinerna i hytten. Gullig ju!
En annan kul funktion var att de utvecklat en AI-chatbot i sin app som kan beställa en drink och sedan kan en servitör lokalisera din position och komma med drinken direkt till dig.
Även incheckningen kommer bli mer high tech med en båge med ansiktsigenkänning så man ska kunna checka in i förväg och hela ombordstigningen ska gå smidigare.

De hade matat in bilder på oss besökare i förväg (undrar vilken??!) och den satte alla 100% varje gång. Imponerande ändå!

Det var jättekul att se hur otroligt coolt designat det här skeppet är. Verkligen futuristiskt. Det skulle nog kännas som att åka på en rymdfärja om man hade råd att boka en kryssning på Edge. Men det här är verkligen lyx-kryssningar.
Så det är väl till att börja spara då. ?

Vem vill åka med? ?? ? ☀️ ?

*Pressresa: Celebrity Cruises betalar resa, boende samt mat på events. Det är helt enkelt som en lite mer storslagen presskonferens eller pressevent.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

5 reaktioner på ”Miami-vlogg del 2: High life i 3D”

  1. Pingback: Att välja (rätt) kryssning | Royal Caribbean Kryssningsblogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!