Månadsrapport: Februari 2017 Breaking News, länkkärlek och nya milstolpar!

Februari har kommit och gått. Månaden då mitt projekt på SR tog slut och jag tog mina första, stapplande steg som frilans på heltid. Det har inte varit någon ny rekordmånad statistikmässigt men en stabil månad med många fina, nya grejer att berätta om.

Så, fellow siffernördar och nyfikna, nu kör vi!

Statistiken baserar sig på Google Analytics samt Facebooks och Youtubes egna analysverktyg.

Bloggen

Grafen visar användare per dag under februari 2017.

Användare: 14 036
Sidvisningar: 20 688

Inte riktigt siffror i samma nivå som rekordmånaden januari men det är kul att se att min nya “grundnivå” har ökat. Det är ju den där stabila grundökningen som är den jag främst eftersträvar. Såklart så har ju min medverkan i Breaking News t.ex. bidragit en del till den här månadens trafik, men annars är det ganska stabilt skulle jag säga.

Min förhoppning är ju att ge ett så kontinuerligt bra och lärorikt innehåll att många nya som hittar hit väljer att komma tillbaka gång på gång.

Grafen visar besökare per månad oktober 2016 – februari 2017.

Här ser ni jämförelsevis. Det går lite upp och ned men februari är ju högre än oktober, november och december. Det finns snabba och långsamma ökningar liksom.

Något högre antal återkommande besökare denna månad jämfört med förra månaden men det ligger runt där det brukar.

Mest lästa inläggen

 1. Så här använder du de nya funktionerna i iMessage på iOS 10
 2. Stor guide: Tips när du ska köpa ny dator 
 3. Säkerhetskopiera och synka kontakter på iPhone
 4. Lyssna på podcast: en introduktion
 5. Hur tjänar man pengar på att blogga?

Listan är identisk från plats 1-4 jämfört med förra månaden. Nu har mitt inlägg om Pokémon Go helt hamnat utanför topplistan (äntligen?!?!) och istället är det mitt inlägg om hur bloggare/influencers tjänar pengar som fått komma upp på topp 5. Kul!

Mitt inlägg om när jag hamnade på Filip och Fredrik blev förstås väldigt läst, det hamnade på plats 8 vilket är bra för ett inlägg som inte är ett SEO-inlägg.

Länk-kärlek ❤️

Har fått så mycket fin länk-kärlek denna månad. Blir alldeles gråtmild när jag tänker på det.

 1. Underbara Clara fortsätter, så här 2 månader senare ca, att leda nya läsare över till mig. Så fint! ❤️
 2. Amanda Maria Josefina skrev så här fint om Teknifik under rubriken Fredagstips! Tack bästa ❤️ En jättefin blogg med så inspirerande och fin bloggdesign, tycker jag. Så tips right back på den!
 3. Atilio / Sandra – Ni har väl inte missat att bästa Sandra som gör Atilio-bloggen startat en mailklubb?! Atiliobreven! Så pepp, längtar så till det första brevet. Tack för länken, fina! ❤️
 4. Elna Dahlstrand – supersmarta Elna delade med sig av den bästa kärleken på Alla hjärtans dag, nämligen länkkärlek!!! ❤️ Så bra idé! Så ärad att få vara med på listan.
 5. Aversioner – Jag har följt Isabelle (aka Aversioner) på Twitter och Instagram under långt tid och hon har alltid varit lite av en girlcrush för mig. Så när jag fick pingback på det här helt fantastiska länkkärleksinlägget fick jag verkligen dåndimpen!??! Tusen tack! Blev så himla himla glad. ❤️

Facebook

Det har varit en bra månad på Facebook och jag har haft 641 visningar/dag i genomsnitt! Det är bra och en ökning jämfört med förra månaden.

Några inlägg som fått bra räckvidd:

Mitt inlägg om hur jag hamnade på Breaking News med Filip och Fredrik fick förstås väldigt mycket uppmärksamhet på Facebook. Det nådde över 6 100 personer!! Väldigt kul!

Sen var det såklart mycket pepp kring att jag blivit min egen själv på heltid. Det är ju en milstolpe och ett spännande steg att ta – oavsett var det bär!

Det är kul att länken till mitt senaste samarbete här på bloggen gick så bra på Facebook. Det visar så tydligt hur ett bra utarbetat samarbete kan bli en succé för alla inblandade.

Gilla-markeringar: 535 (➕ 57)

Så himla fet tillväxt på gilla-fronten den här månaden!!! När jag var på 499 skrev jag en uppdatering om att jag nästan var på 500 och då fick jag typ 20 nya gillare direkt. Så kan det gå ? Så himla skönt att äntligen få passera det riktmärket.

Youtube

Februari har varit en spännande månad på Youtube. Jag har börjat få mycket mer visningar inifrån Youtube så att säga. Förut så kom nästa alla mina visningar från bloggen. Jämfört med förra månaden så har både visningstid och visningar ökat med runt 10-15% (om man ser till att Februari bara har 28 dagar).

Visningstid: 5 576 min
Visningar: 1 684
Genomsnittlig visningslängd: 3:18 min

Prenumeranter: 147 (➕23)

Inte lika stor ökning på prenumerationsfronten som i januari men har fått fler gilla-tummar på mina klipp och fler delningar.

Mest visade klippen:

 1. Bygger villa från sekelskiftet // Sims 4 speedbuild
 2. 10 saker du inte visste om mig // LISTA 
 3. Tips för bättre filmer med mobilen // TEKNIFIK TIPSAR
 4. Quick guide: Pinterest – the basics 
 5. Nya funktioner i iOs 10 för iPhone 

Så, det var den här månadens rapport! Nu är det bara att köra vidare för att se vad mars kan tänkas bära med sig ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

0

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 82 times, 1 visits today)

8 kommentarer

 1. Annie - lättlagat vegokäk 2 mars, 2017 at 07:36

  Inte konstigt heller att ha liite lägre siffror i februari med tanke på att januari är tre dagar längre 🙂
  Jag är så glad att du gör dessa inlägg! De är alltid lika roliga att läsa <3

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 2 mars, 2017 at 07:49

   Nej men precis, det är ju ändå en 1500 besökare ungefär för min del så det är ju faktiskt viktigt att tänka på. 🙂
   Så glad att du uppskattar dom ❤❤

   Reply
 2. Carin H Brander 2 mars, 2017 at 10:29

  Yay, älskar de här inläggen! Om jag inte minns fel så har du haft bloggen mer än ett år nu va? I så fall skulle jag tycka det skulle vara intressant att jämföra samma månad olika år 🙂

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 2 mars, 2017 at 10:38

   Åh vad kul!
   Bra idé det hade jag inte ens tänkt på! Det är ju enormt stor skillnad men kan se om jag kanske slänger in något om det i nästa månadsrapport.
   ❤❤

   Reply
 3. Jill 2 mars, 2017 at 15:51

  Kommer det med i bloggstatistiken om man prenumererar och läser med feedly?

  Reply
 4. Wilda 4 mars, 2017 at 11:35

  Åh vad jag inspireras av dig och ditt go! Heja dig!

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *