Video: Filma med mobilen – några tips!

filma med mobilen

Det är måndag och jag är på banan igen med min youtubekanal. Förra veckan blev det ju ingen video pga sjukdom. Men vi fortsätter på film-tipsen, denna vecka ger jag tips för dig som vill filma med mobilen. Det är många som frågar om hjälp med detta!

Om du vill testa på att vlogga eller göra youtubevideos så behöver du inte köpa en ny kamera. Om du har en hyfsat sjysst mobil så har den ju en helt okej kamera, som du dessutom alltid har med dig!

I den videon delar jag med mig av några saker jag lärt mig när jag använt mobilen för att filma med.

Om du har fler tips eller frågor ställer du dom i kommentarerna bara. ❤️ ?

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

27

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 5 204 times, 1 visits today)

15 kommentarer

 1. Maria Björkman 20 februari, 2017 at 22:31

  Hittar inte den utlovade länken till ditt mikrofontest!

  Reply
   1. Stella Scott 23 februari, 2017 at 13:03

    Tack för bra inlägg. Här kommer ett tips tillbaka! 😀

    Jag brukar se till att alla länkar jag pratar om alltid finns med på alla ställen där jag delar videon. På min blogg, på FB och såklart på YouTube. Pekar jag neråt, så finns länken oftast där. Men under alla omständigheter går det att hitta den i närheten.

    Må bäst,
    Stella

    Reply
 2. Jonas Lejon 22 februari, 2017 at 21:02

  Bra tips! Kommer att ta med mig dessa. Har testat att köra med en Rode-mikrofon kopplat direkt till mobilen men det funkade inge bra. Så ska testa spela in ljudet på en extern enhet istället

  Reply
 3. Karolina 6 mars, 2018 at 23:25

  Hej Elin!
  Har en fråga. Kommer att filma en föreläsning för mitt jobbs räkning. Föreläsningen är i en mycket stor lokal med ca 400 pers i publiken. Ska filma med en vanlig iPhone. Orolig över ljudet. Föreläsarna kommer att ha myggor som är kopplade till mixer och går ut i högtalare. Hade helst velat ta ljudet från mixerbordet in till iphonen men tror inte att det går. Har köpt en mic (iRig Mic Cast) som man kan koppla ini iPhonen, som jag tänkte testa under genrepet. Vad tror du? Kommer ljudet bli ok tror du?

  Tack för en grym blogg!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 7 mars, 2018 at 11:50

   Hej Karolina!

   Det kan bli lite småklurigt att koppla ljudet från mixerbordet direkt till mobilen.
   Det bästa vore nog att använda en ljudinspelare, t ex Zoom H4n och koppla in utljudet från mixern. Och sedan synka ljudet i efterhand. Men det riskerar ju att bli lite för komplicerat om du inte har tidigare erfarenhet.

   Så kanske får du hitta en bra placering för iRig-micken och hoppas på det bästa. Ljudet kommer inte bli fantastiskt men säkert inte mega-crappy heller.

   Lycka till! /Elin

   Reply
 4. Stefan 15 juli, 2018 at 16:50

  Hej
  Stort tack för tipset om att titta i mobilens kamera istället för på skärmen ☀️

  Reply
 5. annettte 2 oktober, 2018 at 12:48

  Hej Elin
  Om jag filmar med min mobil och sedan ska visa filmen på en större duk (inte bio men vanlig projektorduk) vilken upplösning bör jag använda?

  Reply
 6. Barbro 5 april, 2020 at 10:07

  Hej!
  Ska spela in pianovideos och då behöver man se tangenterna. Sätter fast mobilen på ett stativ. Då undrar jag om det finns ett tillbehör så man kan zooma in och ut på distans?
  Tack för tips!☀️

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 5 april, 2020 at 10:56

   Hej! Det är nog enklare att zooma in och ut i efterhand i ett redigeringsprogram eller app. Det finns fjärrutlösare till mobilkameror men de brukar tyvärr inte kontrollera zoom (vad jag sett). Men det kan ju vara något att undersöka för just din mobil-modell i så fall. Lycka till!

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *