Morgon-lista


Listan kommer från Sandra Beijer via Underbara Clara.
Jag har varit sjuk i några dagar vilket varit supersegt. Det blev ett sådant enormt antiklimax-slut på projektet jag jobbat med på Sveriges Radio. Hade tänk bjuda på fika på min sista dag och allt sånt och istället fick jag lov att sjukanmäla mig med igensvullen hals.
Så därför har det ju också blivit väldigt lugnt här på bloggen. Men nu tänkte jag att det var längesen vi hade en lista så jag hittade den här hos Clara. Let’s do it!

När går du upp?

I en ideal värld går jag upp klockan 7. I verkligheten kanske jag vaknar runt 7-7.30 och går upp 8.30. När jag jobbat kväll nu under de senaste månaderna har jag utan problem sovit till 9.30-10.00 dagen efter. Jag gillar det inte, avskyr att gå upp efter 9, men kroppen har talat om att det varit nödvändigt så okej då.

Vad är det första du gör varje morgon?

Kollar på mobilen. Jag försöker att inte göra det men det är verkligen det bästa sättet för min hjärna att vakna till. Om jag bara går upp och rakt i badrummet är min hjärna liksom halvsovande jättelänge? Men kollar jag lite Twitter t.ex. så vaknar jag till och blir peppad på att gå upp.
Det negativa med det här är att jag lätt blir lite småstressad/upp i varv, börjar kolla mail och sånt innan jag ens ätit frukost eller bara scrollar och scrollar i en och en halv timme istället för att gå upp. Det här är något jag försöker komma ifrån!

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

I princip alltid prick en halvtimme, oavsett om jag tar en dusch eller inte. Jag är en morgonduschare, älskar att duscha på morgonen. Men eftersom jag tränar en del derby på kvällstid så får jag lov att duscha på kvällen allt som oftast. Jag är väldigt snabb i själva duschen, max 5 min. Det är hela efterarbetet som tar tid. Har ju berättat om min hudvårdsrutin som hjälper mig kontrollera min acne tidigare. Hela den proceduren tar helt enkelt en stund.
Mitt bästa lifehack är att jag har en batteridriven radio i badrummet inställd på P1. Att stå och fixa mig och lyssna på P1 Morgon samtidigt är seriöst en av de bästa grejerna jag vet.

Är frukost viktig?

JA! Jag gillar inte så värst att äta på kvällen innan jag ska gå och lägga mig. Om jag är hungrig när jag gått och lagt mig så härdar jag bara ut i väntan på frukost. Frukost är nödvändigt för att mitt blodsocker ska hålla sig i schack och jag ska ha energi till något alls.

Vad äter du till frukost?

En tallrik A-fil med müsli, banan och russin. Mörkrostat kaffe med havredryck i (ibland mjölk) och ett kokt ägg om jag känner att jag har tid. Dricker även ofta ett glas bubbelvatten eller c-vitaminbrus pga är så himla törstig.

Är du morgontrött?

Lite grann men inte så farligt. Om jag har gått och lagt mig runt 23 har jag inga problem att gå upp för det mesta. Men jag studsar inte ur sängen direkt, det kan jag verkligen inte påstå.

Vad har du för alarm?

Bongo-trummorna på iPhonen på väldigt låg volym. Är så lättväckt att jag vaknar av vibrationerna innan signalen ens gått igång. Jag har också en ganska stark inbyggd klocka så väldigt ofta vaknar jag 5 minuter innan klockan och tänker: borde inte klockan ringa snart? Det har även hänt väldigt många gånger att jag vaknat och lyft upp mobilen PRICK när alarmet ringer?

Hur ser en perfekt morgon ut?

Jag vaknar runt 7 mig själv och känner mig pigg. Solen lyser bakom rullgardinen. Jag går upp, öppnar dörren och solen skiner och det är varmt med dagg i gräset utanför. Jag tar på mig morgonrock och gör frukost. Kaffe, goda mackor med ost och grönsaker och kokt ägg. Jag och Max äter frukost vid bordet eller utomhus och läser tidningen.

Vad är det bästa med morgonen?

Att det är en ny dag med massor av nya timmar att fylla med saker! Plus att man förhoppningsvis är utvilad och har ny energi. Gillar den där känslan av att allting liksom rullar igång.

Hur går du helst klädd på morgonen?

Nu på vintern brukar ha min pyjamaströja, underställsbyxor, ullstrumpor, tofflor och antingen en stor sticketröja eller min fleecemorgonrock. Ibland har jag på mig denna eminenta outfit ända fram till lunch.
Kopiera listan:
Markera texten och kopiera (ctrl/cmd+c) och klistra in (ctrl/cmd+v) på din blogg i ett läge där du ser källkoden. I WordPress så väljer du fliken ”text” i övre, högra hörnet av textredigeraren och klistrar in där.

Listan kommer från <a href="http://underbaraclaras.se/2017/02/08/morgonlista/" target="_blank">Underbara Clara</a> via <a href="https://teknifik.se/2017/02/morgon-lista/" target="_blank">Teknifik</a>.
När går du upp?
Vad är det första du gör varje morgon?
Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Är frukost viktig?
Vad äter du till frukost?
Är du morgontrött?
Vad har du för alarm?
Hur ser en perfekt morgon ut?
Vad är det bästa med morgonen?
Hur går du helst klädd på morgonen?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

11 reaktioner på ”Morgon-lista”

  1. Låter ju supermysigt med badrumsfix och P1 morgon, ska nog anamma det! Får du någon papperstidning i brevlådan? Det definierar av någon anledning min ultimata morgon, men jag har aldrig kommit mig för att prenumerera på en tidning. Känns lite lyxigt, nästan lite hotellfrukostigt.

    1. I nuläget nej! Vi har har haft i perioder. Nu kör vi digital prenumeration DN. Får hem Journalisten också och har massa olästa nr av Skriva så har att läsa ändå 🙂 När man har papperstidning är det så lätt att den bara läggs på hög tycker jag. Men håller med om att det är väldigt mysigt 🙂

  2. Pingback: Morgonlista – SNAGGLETOOFEN

  3. Pingback: Min morgon – När du inte orkar ringa en vän

  4. Ganska lik mina egna morgnar, med vissa undantag 🙂 Gillar inte heller att sova bort förmiddagarna, men ibland är en ju vaken lite för länge för att gå upp tidigt….
    Och det där med att kolla på mobilen det första en gör… Väääldigt beroendeframkallande och dubbelt! Gillar inlägget som Louise skrev om att inte öppna någon annans media innan en själv har skapat och har försökt anamma det i perioder, men ofta lockar mobilen för mycket och det är ett skönt sätt att liksom vakna till liv och samtidigt inte somna om!
    Tack för inblicken i din morgon! 🙂
    /Anna

  5. Pingback: En morgonlista och ett favoritrecept - Camilla Lind

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!