Video: Kom igång med Premiere Pro Projekt, sekvens, synka och de vanligaste klippverktygen.

Hej! Veckans video är per önskemål en inledande tutorial i videoredigeringsprogrammet Premiere Pro. Jag pratar om basics: när du startar ett projekt, skillnaden på projekt och sekvens, hur du synkar ljud och bild på det absolut bästa och enklaste sättet samt de olika klippverktygen och deras snabbkommandon.

Tyvärr så insåg jag lite försent att jag spelat in screencasten i för låg upplösning (har ju en gigantisk skärm) så det blev lite.. knasigt. Så när jag försöker zooma in för att man ska se bättre så är det bara pixligt! Blä, hatar sånt. Men när man bestämt sig för att göra ett klipp i veckan så får man acceptera att det inte alltid blir som man tänkt sig. ?

Kom jättegärna med förlag och önskemål på vad ni skulle vilja se i mina videos framöver. Behöver inspiration! ?❤️

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

5

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailkubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 650 times, 1 visits today)

4 kommentarer

 1. Cantica blogg 30 januari, 2017 at 10:51

  Hej!
  Jag skulle önska att du gjorde en instruktionsvideo om SEO-verktyget Google Analytics. Oooh, vad bra det vore för DET är verkligen något ska skulle vilja lära mig och bli bra på.
  Håller tummarna för att du går igång på mitt förslag. 🙂
  /Charlotte

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 30 januari, 2017 at 11:07

   Absolut! Har redan fått det önskemålet innan också så det står på Att göra-listan. 😀 Så håll utkik och prenumerera gärna på min kanal så missar du inget.

   Reply
 2. Henrietta 2 februari, 2017 at 11:21

  Åh så kul! Skulle så himla gärna vilja se någon tutorial i After Effects, typ en snygg logga som ploppar fram eller liksom lite motion graphic-aktigt! Tack för en grym blogg!!!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 2 februari, 2017 at 11:23

   Kul, håller egentligen på och lär mig After Effects rätt mycket själv nu också men det kommer nog också så småningom! Tänkte kanske börja med någon typ av tutorial till hur keyframes funkar, man kan ju göra en del redan i Premiere med det liksom. 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *