Video: Gör egna mönster i Adobe Illustrator Så här enkelt är det att göra ett mönster att använda till mobilbakgrund eller presentpapper.

göra mönster i adobe illustrator

Att göra egna mönster är så himla kul och i Adobe Illustrator finns ett superfinurligt verktyg som gör det jätteenkelt att göra helt sömlösa mönster. De kan du sen använda för att göra bakgrunder till mobilen, datorn eller plattan. Du kan använda dem som bakgrunder för webbsidor eller grafik. Du kan också skriva ut dem och använda som presentpapper!

I min videotutorial visar jag exakt hur mönsterverktyget i Illustrator funkar.

Prenumerera på Teknifiks Youtubekanal!

Tips: Om du vill testa Adobe Illustrator så kan du göra det gratis i 30 dagar. Bara ladda ned programmet från Adobes hemsida och sätt igång. 

Jag har gjort fyra mönster liknande det jag gjorde i videon tidigare. De är baserade på några små figurer jag ritade i ett block någon gång. Sedan fotade jag dem, gjorde dem till vektor-grafik och färglade i illustrator och gjorde illustrationer som passade till. Alla finns att ladda ned som bakgrunder till mobil, platta och dator på min gamla hemsida. ✨

göra ett mönster adobe illustrator

Det är nästan beroendeframkallande när man väl börjat. Om ni testar att göra ett mönster får ni gärna länka det nedan på något sätt. Vore jättekul att se. ??

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

4

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 1 302 times, 1 visits today)

9 kommentarer

 1. Maria Björkman 21 november, 2016 at 10:28

  Sånt där är så VANSINNIGT kul! Ja, det är helt beroendeframkallande att jobba med Illustrator och InDesign. Önskar jag kunde ägna mig helt åt det. Someday…

  Bra tutorial!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 november, 2016 at 10:33

   Tack Maria!! Ja ibland önskar jag det också 🙂 Är så glad att jag lyckats hitta ett jobb (blogg/frilans alltså) där det iallafall ofta är en stor del. 😀

   Reply
 2. Amanda 21 november, 2016 at 11:09

  åh tack snälla för denna video elin! har så länge velat prova det men aldrig tagit mig tiden till att lära mig. nu jäklar är det dags. TACK. du e genial.

  Reply
 3. Elna 21 november, 2016 at 14:52

  Vet du, jag behövde en påminnelse om att jag älskar det här med att göra mönster, tack bästa du för lite motivation och nytändning <3

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 21 november, 2016 at 15:11

   Vad kul att jag kunde ge lite ny inspiration! Att göra videon blev en påminnelse för mig själv med ☺️☺️

   Reply
 4. Amanda 22 november, 2016 at 17:44

  Åh så häftigt!! :D:D Jag måste säga att jag blivit lite beroende av din blogg! (jag är en snäll stalker, du behöver inte oroa dig 😉 ) Du skriver i inläget att en kan använda dessa bilder eller mönster som grund för presentpapper, jag blev nyfiken på det! Perfekt till jul och allt, men vart kan jag vända mig ifall jag vill göra ett mönster jag gjort till presentpapper?
  Jag har även en till fråga, det handlar om hur du tar dina bilder… Använder du stativ som utlöser sig själv, eller hur tar du bilder där du är med på bilden? Du har fått till sådan fin skärpa och grejer! =)
  Ha det gött!!

  (Och just det, jag länkade till din blogg tidigare idag när jag skrivit ett inlägg, och det blev massa problem med inlägget, så jag postade om det några gånger… Det måste sett ut som någon typ av spam för dig, eftersom du bara ser att någon länkat. Ville bara säga det, så du inte tror att det var nått skumt.)

  Reply
  1. Amanda 22 november, 2016 at 17:48

   Haha missa en bokstav på “hemsida”. Klicka inte på namnet på förra kommentaren, då kommer man till nått skumt ställe.

   Reply
  2. Elin Häggberg // Teknifik 22 november, 2016 at 18:07

   Hahaha! HEJ Amanda! Jag är själv en snäll internetstalker (sen internets födelse typ) så jag vet precis vad du menar :))) Blir bara jätteglad att du gillar bloggen.

   Det jag visar i videon (och som jag gjorde) är ju bara att man skriver ut ett A4 med mönstret (för mindre paket). Man kan ju också gå till ett lokalt tryckeri och skriva ut i A3 format (på runt papper = inte lika dyrt). Att beställa rullar går ju online men vet inte hur prisvärt det är som privatperson.

   Angående bilder så fotar jag med stativ och en trådlös fjärrutlösare! Men att få till fokuset kan vara lite trixigt ibland men har gjort det i flera år så övning ger färdighet. 🙂

   Har inte fått massa knas-pingningar om inlägget btw så ingen fara men tack för varningen.

   Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *