Videotutorial: Lägg text på en bild i Photoshop CC

text på bild i photoshop tutorial facebook

Här kommer en videotutorial som visar en väldigt bra och enkel grej att börja med om man är nybörjare i Photoshop – att lägga en text på en bild.

Bilden ovan är i princip exakt bilden jag visar hur man gör i videon!

Kom gärna med feedback på videon i kommentarerna.

Glöm inte att slå på HD-kvalitet. 

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

1

Vill du har mer? Kom med i Teknifik Klubb 💖!

Genom att bli medlem i internets bästa gäng så får du exklusiva inlägg och videos, rösta om kommande innehåll, direktchat med mig, live-webinars, workshops, TechSupport och mycket mer.

Ju fler medlemmar vi blir i klubben desto mer och bättre inlägg och videos kan jag skapa här på bloggen och i mina andra kanaler. 🙌

Läs mer om klubben och hur det funkar

Prenumerera på Teknifik Plus 💌

Du kan också skriva upp dig som prenumerant på mitt mailutskick. Där får du uppdateringar, tekniktips, trender och nyheter från mig någon gång i månaden. Helt gratis, inget spam, bara bra grejer.

(Visited 446 times, 1 visits today)

12 kommentarer

 1. Anders 18 juni, 2016 at 11:23

  Använder du QuickTime när du spelar in videon, och hur gör du för att zooma?

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 18 juni, 2016 at 12:10

   Ja jag använder QuickTime! Det finns nåt sätt man kan zooma in men jag har inte tagit reda på hur så jag fixar det i redigeringen. 🙂

   Reply
 2. Beautiful Life 18 juni, 2016 at 12:58

  Bra tutorial! Älskar kortkommandon, men har inte jobbat tillräckligt med Photoshop för att har lärt mig så många där än. Och jättebra tips att tänka på att lämna en medveten plats för texten när en tar bilden, simpelt tips, men jag har inte riktigt tänkt på det så konkret 😛 Tack för inlägget!

  /Anna

  Reply
 3. Micke 20 juni, 2016 at 05:22

  En jättebra tutorial! Jag har sett text-i-bild bilder där man gjort bakgrunden oskarp. I detta exemplet skulle man alltså kunna låta datorn vara skarp men allt annat oskarpt. I vissa fall tror jag det kan hjälpa till att framhäva texten, även om det allra bästa är “rena” ytor som du nämner. Kanske något att göra en tutorial på? Även om man inte vill lägga text i bilden kan man ju använda det för att fejka skärpedjup så att säga.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 20 juni, 2016 at 05:46

   Ja absolut – skulle kunna göra en uppföljning sen med lite trick för att framhäva text i bilder som är lite svårare. Det dumma med att fejka skärpedjup är ju att det vänligt lätt ser just fejk ut, tycker jag. Ofta är det bättre att fixa det redan fotograferingen i så fall.

   Reply
 4. Wilda 25 juni, 2016 at 19:10

  Du är så bra som gör såna här saker! Det behövs. En frisk intressant fläkt i bloggosfären.

  Reply
 5. Åsa 18 februari, 2017 at 20:35

  Så bra 😀 Tusen tack!!

  Reply

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *