Dela mera: om länk-kärlek, bloggar och rekommendationer

dela mera länkkärlek bloggar tips
På senaste tiden har jag tänkt lite extra på det här med länk-kärlek. För ett tag sen blev jag rörd till tårar när en av mina stora förebilder, teknikjournalisten och bloggaren Åsa Wallenrud, skrev det här inlägget om mig på sin blogg. Den typen av rekommendationer från etablerade personer i branschen är så betydelsefulla när du kommer som ny!
❤️
Supersmarta Annie som gör Vegokäk och jag pratade lite häromdagen om det här och hon påpekade att det sjysstaste är att lägga länkar först i inlägget för t.ex. blogglistor eller inlägg inspirerade av andra. Eftersom det är bättre för page-rank och ger mer klick (eftersom alla inte alltid läser klart inlägg). Det är ju så himla sant och det fick mig att tänka om angående hur jag utformar mina egna inlägg med blogglistor. Från och med nu ska länkarna komma först istället för sist.
❤️
Jag är en stor förespråkare av länk-kärlek och att vara så bjussig som det bara går på internet. Ett av mina medvetna val på den här bloggen från början var att lägga upp en kommenteringswidget högt i sidmenyn för att det ska löna sig att kommentera här på Teknifik. När du kommenterar på ett inlägg dyker du och om du vill en länk till din blogg/hemsida upp här bredvid inläggen. Varje månad länkar jag också till alla som gett mig länk-kärlek under månaden i min månadsrapport. Ett evigt kretslopp av kärlek alltså ♻️.
blogg love heart 2
Utöver det så försöker jag vara så generös jag bara kan med länkar även i inlägg. Om jag blivit inspirerad av någon så skriver jag det om någon skrivit något annat bra så länkar jag till det. Varför? För att det är sjysst och för att det hjälper till att bygga ett bättre internet. Internet bygger liksom i grunden på att vi länkar till varandra.
❤️
Även Google premierar sidor som många andra sidor länkar till – det är liksom hela grejen med hur Google värderar sidor och anledningen till varför många företag jobbar enbart med att köpa och sälja länkar och så vidare. Att vara generös med länkar i blogginlägg kan alltså ge något av reellt värde till bloggar och sidor du gillar!
❤️
Många kan säkert tycka att jag är lite knäpp ibland som så frikostigt (och gratis) delar med mig av en hel del av min kunskap här på bloggen. Men jag tror att delad kunskap leder till mer kunskap. Självklart kan en del av det jag kan göras till kurser/workshops och sånt så jag kan få betalt för arbetet jag lägger ned på att förpacka och lära ut min kunskap. Men mänskligheten har alltid kommit framåt av att dela kunskap och allt vi lär oss – så det försöker jag leva efter även här på bloggen.
❤️

Så: mer kärlek, mer delande, mer rekommendationer, mer länkar! Håller du med?

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

39 reaktioner på ”Dela mera: om länk-kärlek, bloggar och rekommendationer”

 1. Jag är också ett megafan av länkkärlek och talar mer än gärna om varifrån jag tex fått en inläggsidé. Sen funkar ju bloggar så fiffigt att få slutar följa en bara för att man hittar en annan 🙂

 2. Juste ett tillägg där med schyssta länkar!
  Det är mycket trevligare att skriva: ”jag hittade receptet hos Atilio(länk)” än :”jag hittade receptet här(länk)”
  + att jag har för mig att google tycker att det är bättre?
  För MVG kan man ju till och med skriva: ”jag hittade filmtipset(länk till bloggposten) hos Flora(länk till bloggen)”

 3. Så bra skrivet Elin! Håller helt med dig. Blir ju så glad när man som oetablerad bloggare får en omnämning i en annan blogg. Det gör mig inspirerad och lyfter mig till nya höjder.
  Tack för din suveräna blogg! Jag läser och följer dig med nöje. ??

 4. Bra skrivet! Jag håller med, mer länkkärlek! Jag brukar alltid länka om jag inspirerats av något. Jag blir jätteglad om någon länkat till mig, sådant värmer. Bra tips att lägga länkar först.
  jag har en widget bland mina kommentarer som ger läsaren möjlighet att länka sitt senaste inlägg när de kommenterar, likaså ligger det widget i högersidan där de senaste kommentatorerna syns med länk till till sin sida.

 5. Härligt tänk! Jag har försökt uppmuntra till detta tänk inom min nisch (hästblogg) men verkar vara svårt att få fäste. Tror att många ser varandra som konkurrenter snarare än blänner (bloggvänner ;)). Synd och gynnar ingen! Nu blev jag i alla fall inspirerad att än en gång tipsa om mina favoriter på min blogg, kanske ger det ringar på vattnet till slut 🙂
  Heja dig och alla andra som hjälper varandra! ✨❤️✨

 6. Håller med! Tror att det är det som lönar sig i längden. I min bransch blir det lätt att man ser varandra som konkurrenter och jag tycker det är jätte tråkigt. Efterlyste faktiskt andra bloggare i min nisch i morse på fb, men blev förvånad över hur lite respons jag fick. Tror folk är rädda att förlora sina läsare. Men jag tror som sagt att det är tvärtom. Man vinner läsare på att vara öppen och givmild! Tack för att du delar med dig av dina tankar ❤️

 7. Jag hållet definitivt med! Man förlorar inte på att vara generös. Det kan man bara vinna på tror jag! Och så är det KU roligare och känns bättre 😉

 8. Väldigt kloka och smarta funderingar som vanligt! Ska länka ännu mer och fick en fundering på hur jag ska göra om mina måndagstipsinlägg som jag tröttnat lite på. Tack för inspo!! 😀

 9. Tack för att du lyfter denna fråga! Älskar, älskar, älskar länkkärlek: både att ge och att få. Tror verkligen att kärlek kommer tillbaka till en, och på vägen skapar en trivsammare bloggvärld. ^_^
  Sen vet jag också, i egenskap av bloggläsare, hur kul det är att upptäcka nya bloggar via de man redan läser. Så alla vinner ju på att man länkar generöst.

 10. Pingback: Måndagsbestyr + Länkkärlek & Månadens Gröna ♥ | Evelinas ekologiska

 11. SÅ viktigt och bra med länkkärlek! Jag tror också att ju mer en ger desto mer får en tillbaka. Det är så trist att tänka på sina bloggkollegor som konkurrenter när vi i själva verket kan lyfta varandra och generera mer kunskap, fler insikter, ett schystare onlineklimat och antagligen också fler jobbmöjligheter genom det fantastiska nätverkandet som länkkärlek innebär. Win win för alla alltså! Internet är DEFINITIVT stort nog för oss alla 😉 grymt att du lyfter denna fråga! Heja!

 12. Pingback: Blogglansering! - lugnochfin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!