Millennial är 100 procent igenkänning

millennial podcast tips
Som ni säkert förstått vid det här laget så är jag en riktig radionörd. Jag har gått en radioutbildning, jobbat en sväng på Sveriges Radio och varit engagerad i snart 3 år i studentradion. Podcasts har gjort att de 99 kr jag spenderar på Spotify premium varje månad känns som totalt bortkastade pengar – jag lyssnar nämligen extremt sällan på musik nuförtiden. All min lyssningstid fylls upp av min aldrig sinande podcastlista.
Jag är en periodare och har en tendens att totalfastna när jag hittar en ny podcast. Det är precis vad jag upplever just nu med podcasten Millennial. Det var när jag läste någon av de otaliga ”de bästa podcastavsnittet 2015”-artiklarna från nån amerikansk tidning som jag kom att söka reda på den i katalogen och trycka på ”prenumerera” för att lyssna senare. Det gick ganska lång tid men nu för någon vecka sedan lyssnade jag på första avsnittet och her-re-gud! Det kände som om det var jag som pratade? Det Megan Tan berättar om känns som hämtat från mitt huvud.
Podcasten handlar om att manövrera livet som tjugonånting (och vara en millennial, som generationen jag själv tillhör brukar kallas), vilja jobba inom radio, ta ett jobb för att betala räkningarna, vara rädd för att misslyckas, vara avundsjuk på dem som lyckas. När Megan Tan berättar om hur hon startar podcasten och hur det går med den känner jag såväl igen i processen jag haft när jag startat den här bloggen.
Igenkänningsfaktorn i den här podcasten är som ni hör väldigt hög och jag tror att många av er, oavsett om ni är millennials eller inte, kan känna igen er i den. Jag tror att alla upplever de här sakerna när de är i tjugonånting-åldern. När man ska försöka komma på vem man vill vara, vad man vill göra, vilken väg man vill gå. Allting är både spännande och läskigt. Det som är fantastiskt med Millennial är att Megan Tan är så transparent, så öppen. Hon spelar in alla sina samtal (med sin pojkvän, kompisar, mamma, gamla klasskompisar) och hon berättar om alla känslor hon har – oavsett om dom är smickrande eller inte. Det är befriande i en värld där så mycket handlar om ”det personliga varumärket” och att visa upp en polerad fasad av perfektion. Hennes röst och sätt att berätta på är också fantastiskt.
Podcasten Millennial är ytterligare ett bevis på att vi inte behöver vänta på att någon ska ge oss tillåtelse att göra det vi vill. Megan Tan behövde inte få jobb på en radiostation för att bli en känd radioproducent (även om hon trodde det). Det ger hopp för oss andra självutnämnda kulturproducenter som t.ex. inte kan vänta på att någon ska ge oss jobb som teknikjournalister utan startar en egen blogg istället.

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!