Teknifiks manifest Om varför jag bestämt mig för att starta en blogg om teknik och internet

elin haggberg teknikbloggare femtech kvinnor i tech

Jag har själv länge letat efter bloggar som handlar om teknik ur ett kreativt perspektiv. Som inte bara kastar sig över nya prylar bara för att utan som visar vad de kan användas till och hur de kan göra våra liv mer effektiva, roliga och sociala. För mig har teknik och internet alltid handlat om att skapa, uppleva, undersöka, upptäcka och problemlösa. Jag har letat efter bloggar som handlar om teknik och är snygga, inspirerande, kreativa och roliga att läsa. Eftersom jag inte riktigt hittat det så har jag bestämt mig för att starta en själv!

Teknik kan verka så tråkigt, komplicerat och ointressant. Många blir stressade över sina prylar och över att samhället blir mer och mer digitaliserat. Att kunna teknik blir en allt större fördel inom så många områden och yrken. Därför tycker jag att det är viktigt att förändra bilden av teknik!

Vissa menar att den digitala utvecklingen gör oss passiva och mer isolerade. Jag håller inte med! Teknik är så mycket mer än så. Genom internet kan jag ha kontakt med de föreningar jag är med i, styra upp evenemang, bli inspirerad, hitta kunskap om allt från krukväxter till hårklippning, hålla koll på vad gamla vänner gör nu för tiden, sprida saker jag skapar, träffa nya vänner och mycket mer.

På den här bloggen vill jag, med fokus på digital design och skapande, inspirera fler att börja använda internet och prylar på ett kreativt sätt. Det kan vara för att få sin blogg att se mer ut som man vill, nå ut bättre med sitt företag på sociala medier eller bara för att göra vardagen lite enklare och roligare.

Jag vill samla information om nya prylar och tjänster på ett ställe för att underlätta för de som känner sig förvirrade i den digitala djungeln. Jag vill skapa en plattform om teknik där alla känner sig välkomna! Genom att veta mer om våra prylar kan vi använda dem bättre, spara tid, bli mindre stressade och göra bättre köpbeslut. På så vis kan vi också använda våra prylar mer ansvarsfullt och inte belasta miljön mer än nödvändigt.

Det här med miljö är ytterligare ett perspektiv som jag vill lyfta genom Teknifik. Jag tror att vi både kan älska teknologin samtidigt som vi kan undersöka, problematisera och ifrågasätta hur den påverkar oss – både positivt och negativt.

Sen är det så att teknik- och IT-branschen är hemskt mansdominerad. Det är ett problem! För eftersom samhället blir allt mer digitaliserat behöver också alla kunna vara med och bestämma hur samhället ska utvecklas. En del i problemet är att tjejer inte uppmuntras tilll tekniska intressen. Tjejer vill inte arbeta inom IT eftersom de tror att det inte passar deras personlighet eller är intressant [källa]. Det här vill jag vara med och förändra!

Jag hoppas att DU vill vara med!

/Elin Häggberg
Januari 2016

Om du gillade det här inlägget så får du gärna visa det genom att klicka på hjärtat, så jag vet vad jag ska göra mer av!

4

Har innehåll jag skapat lärt dig något nytt, inspirerat dig eller löst något av dina teknikproblem?

På medlemsplattformen Patreon kan du stötta mitt arbete genom att bli månadsgivare så jag kan fortsätta skapa innehåll som det här. Där finns även medlemsskapet Teknifik Academy där du får live-webinars varje månad, TechSupport och mycket mer!

Teknifiks Mailkubb

Du kan också helt gratis skriva upp dig på min mailklubb. Då får du mitt mailutskick direkt i inkorgen någon gång i månaden med tekniktips, guider och uppdateringar om vad jag jobbar på.

(Visited 143 times, 1 visits today)

10 kommentarer

 1. Katarina 21 januari, 2016 at 20:56

  Äntligen!

  Reply
 2. SpeLinnea 31 januari, 2016 at 19:42

  Hej!
  Gud vad kul och inspirerande! Ser verkligen fram emot att följa din blogg.

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 1 februari, 2016 at 00:07

   Åh vad kul att du tycker det! Hoppas du inte missade vems blogginlägg som var på skärmen på inlägget om “6 smart sätt att följa bloggar” :))))

   Reply
 3. Louise Stigell 7 februari, 2016 at 20:25

  Yes, vad gött! Kommer följa din blogg med stort intresse, då jag själv är en slags teknik/estetik-hybrid som älskar programmering, design, foto och allt som hör ett digital-kreativt liv till. Varmt välkommen och massa nätkärlek till dig! ^_^

  Reply
 4. Maria Björkman 8 februari, 2016 at 05:43

  Din blogg verkar skräddarsydd för mig, jag kommer följa dig med intresse. Lycka till!

  Reply
 5. Adelise 13 mars, 2016 at 17:39

  Hej! Snubblade in här genom Sandra Beijers kommentarfält. Jag ÄLSKAR verkligen det du gör och jag känner hur tekniknörden inom mig (visste inte att jag hade en?) bara blomstrar när jag läser din blogg. Tack för att du lyfter detta!

  Reply
  1. Elin Häggberg // Teknifik 13 mars, 2016 at 17:44

   Åh vad fantastiskt kul att du hittat hit och vad kul att tekniknörden blomstrar – mitt life mission ju! ?☺️✨

   Reply
 6. Pingback: Fyra år med Teknifik - Teknifik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *